Thursday, October 8, 2015

2nd Pregnancy Diary: 16 Minggu Dah Rasa Pergerakan Baby



Adikbaby ligat menendang perut mama..
Hakimi letak tangan kat perut mama pegang dan rasa..sambil cakap

Mimie: "mam..ma ada baby..!!"

Adikbaby tendang tangan abangnya pula

"Mimie: baby..mam..ma sakit...!!"

Alahai... comel n penyayangnya kamu ni abglong hakimi.. adik lahir nanti abg hakimi kena jaga tau! Cukup la buangkan pampers adik. Hahaha 

****************


Sedari usia kandungan 16 minggu mama dah rasa pergerakan adikbaby.. Masa abg hakimi dulu 5 bulan baru rasa..Mula mula rasa seolah-olah rama-rama berterbangan dalam perut...



Ini semua aktiviti adikbaby dalam perut mama! Makin hari makin aktif adikbaby kick mama.. berombak ombak meletup letup bagai..

Bila abglong hakimi letak tangan nak rasa, adik pula diam. Bila alih tangan gerak pula.. pemalu rupanya adikbaby ni ye..

lagi tiga bulan anak mama nak keluar kan.. keluar dengan mudah, selamat dan sihat ye sayang.. InsyaAllah jika di izinkan Allah...




14 comments:

  1. comel je kan...rasa nak prgnt lgi la..hehe..moga bby dan mak nye sihat k...

    ReplyDelete
  2. Pengalaman yg tak semua orang dapat merasa. Alhamdulillah kita dapat rasa..kdg2 senyum sorang-sorang bila babay kick..n kita terus duk imagine apa lah dia buat kat dalam tuh.hehe..

    ReplyDelete
  3. Hihihi...Comel je adik baby ni..

    ReplyDelete
  4. lamenye x menyinggah...rupenye nak dpt bby baru...moga selamat semuanya cikJijah...

    ReplyDelete
  5. mesti hakimi happy kan nanti nk dpt adik .. tatau la mcmna die teruja tgk adik die nanti

    ReplyDelete
  6. sungguh seronok !!!
    teringat kenangan lama la jijah...
    x ternilai !!!

    ReplyDelete
  7. itu lamoment y paling best time pregnant kan jijah...bila baby dh mula bergerak-gerak :)

    semmoga selamat dan dipermudahkan bersalin nanti....insyaallah

    ReplyDelete
  8. Emi mase anak 1st dulu start rasa minggu ke 19 jugak...yang 2nd baru ni rasa awal lagi mb sbb dah ade pengalaman kan.. :)

    ReplyDelete
  9. Seronokan bila baby dah bergerak...time preggy dulu memang suka sangat main dgn baby dlm perut..letak ais atas perut..
    semoga Allah permudahkan kelahiran adikbaby ye

    ReplyDelete
  10. selamat malam dik
    wah best nya nak dapat baby ke ni
    tapi kalau dah baby ke2 taklah takut sangat kannnn

    ReplyDelete
  11. jaga diri baik2 ye mama jijah :)

    ReplyDelete
  12. aamiin
    kejap je rasa ye.
    jga diri ye jijah

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!