Wednesday, May 22, 2013

6 Bulan Whooohh..


Sedar tak sedar dah masuk 6 bulan ++ anakanda mama ni..
Alhamdulilah anakanda sihat dalam perut mama...
bergoncang tak kira masa...memang pemain bola handalan anakanda mama ni kan...
cuma kadang-kadang baby tak gerak buat mama risau sangat! huhuhu
yang paling best bila mama tidur malam baby pun tidur sama..
bila mama bangun baby pun bangun sama :)
harap-harap lepas lahir nanti anakanda baik-baik yer tak berjaga malam... hehehe

Pagi tadi ada checkup lagi.. macam biasalah review hemoglobin yang tak pandai nak naik tu..huhuhu

tempoh hamil: 25/52+ 1/7
tekanan darah: 100/60
urin: Normal
hb: 11.8
berat badan: 49kg
kedudukan: sonsang
tinggi rahim: 25cm =26minggu
next checkup: 18/6/2013



tunjuk gambar kaki dulu...
doktor expecting baby boy. InsyaAllah.. harap-harap betul la jangkaan doktor tu. hehee :)


Semoga anak dalam kandungan ini di lahirkan cukup segala sifat berakal dan pandai..
Semoga menjadi anak yang soleh dan solehah.. Amin...


hari ni MC.. sakit belakang :(



30 comments:

  1. Kejap je dah 6 bulan kan..Kejapnyaa

    ReplyDelete
  2. aa'ah kaki baby boy la jijah
    akak suke... pas ni akak pun nak pregnant baby twin boy lak la
    haahahahaa.. Amin.........moga anak soleh solehah InshaAllah..

    ReplyDelete
  3. wow..dah tahu jantina ye.sy esok baru nak pergi check.harap2 xde pe2 problem lah

    ReplyDelete
  4. kalau boboy samalah kita..hehe..

    ReplyDelete
  5. wah jelas kakinya kan?... alhamdulillah dapat boy yer..

    ReplyDelete
  6. @Nurulhuda Abdul Latip kan kak.. cepatnya masa berlalu.. taklama lagi 26minggu pula..

    ReplyDelete
  7. @eMMedari kaki nampak baby boy ke kak? hehe InsyaAllah twin girl akak dah besar nanti leh dapatkan boy pulak..hee

    ReplyDelete
  8. @nabila azmi tq yunk.. baring jelah ni.sakit belakang..huhu

    ReplyDelete
  9. @Nurul Husna kan.. tu pasal perut xnmpk sgt.hee

    ReplyDelete
  10. @Sayangku Zie Alhamdulilah kak..suka sangat kalau boy! dia boleh jaga n lindungi keluarga jijah nanti :)

    ReplyDelete
  11. Semoga cik jijah n baby sihat2 slalu. teciknya tapak kaki..kih3x.

    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/05/mimpi-pregnant.html

    ReplyDelete
  12. tunjuk kaki je? hihi. take care jijah :)

    ReplyDelete
  13. @Bazilah (^0^) kaki je duluan sis.. sebab kaki baby comel :P

    ReplyDelete
  14. lagi 3bulan....ne sendiri ke kat ruma?..eca da pindah kt telipok tau.hikhikhik.tu pasal lama xon9.ne baru masuk streamyx.

    ReplyDelete
  15. @Eca Dwinky Asha sendiri je eca... wahh makin dekat la kita.. senang la nanti nak hangout! hehe

    ReplyDelete
  16. wah... hb jijah dah 11 lebih.. jeles!!.. hihihi

    ReplyDelete
  17. Tak terasa kan.. :)

    Bestnya baby boy.. sy pun harap this one boy jugak.. pas tu leh rehat jap..

    Jijah duk area mna ea? Sy telipok gak.. :)

    ReplyDelete
  18. @Shizan Syafik shizan baru je naik hb kali ni checkup..berkat makan jambu batu gan yogurt 2botol malam sebelum amik darah.

    ReplyDelete
  19. @mOoNInsyaAllah hope dapat boy gak..hee jijah duk kat taman puterajaya..

    ReplyDelete
  20. tips utk naikkan hb jaa amalkan mkn yogurt masa peknen dulu (kwn suggested)..... selamat mcuba yer kak jijah....

    ReplyDelete
  21. @jaakechik baiklah.. akak cuba makan yogurt banyak2..hee

    ReplyDelete
  22. aamiin..

    tak naik ke hb tu..
    nk bgi tips no idea :)

    ReplyDelete
  23. @QasehnyaRania checkup kali ni naik dah hb jijah :)

    ReplyDelete
  24. jijah, nanti bg nama ank tu, ikut mkna tau.. mksd akak camni... alisha = dilindungi Tuhan (dia mmg betoi2 dilindungi, akak pnh cite psl ni yg umah akak disambar petir time alisha br lahir... lg satu, brg2 alisha pun dilindungi, walau ilang, pasti akn jumpa semula.....

    Aqilah = pandai + cerdas = anak mmg ank yg sgt cerdas.. xreti nak rasa takut.. tu yg um,o br 7 tahun tp dah pandai gerak sambil pegang meja

    ReplyDelete
  25. nie kaki utk main bola nie hehehehe.. have a gud care jijah

    ReplyDelete
  26. @IntaNBerliaN ooo... ok kak.. InsyaAllah jijah bagi nama anak yg baik2..

    ReplyDelete
  27. @Mrs Lurve InsyaAllah kak.. :) doakan jijah selamat yer..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!