Thursday, May 23, 2013

Berat Menjadi 49kg!


Alhamdulilah... i'm now 25weeks of pregnancy...
makin sihat dan membesar dengan jayanyaaaa.....
bayangkan mula mula pregnant berat badan 42.6kg sampai kena stiker hijau kat buku mengandung..
then masa 13minggu berat menjadi 43.2kg..
start naik 45kg pada usia kandungan 19minggu..
dalam masa sebulan je naik 2.6kg= 47.6kg masa usia 23/52
dan sekarang berat jijah menjadi....



49kg!!

syabasss jijah!!


berat yang tertinggi pernah di catatkan sepanjang 25tahun hidup! banggaa!! muahahaha :p
akhirnya berat jijah berjaya naik jugak.. mane tak nya.. selera makan membuak-buak sekarang ni...
setiap dua jam lapar saja.. hahaha 
pusat pun dah makin tersembul keluar.. hahahaha~~

Tapi orang cakap perut jijah kecik untuk 6 bulan.. Perut jijah tajam ke depan.. tu pasal kalau tengok dari belakang tak nampak preggy.. huhhu
mungkin perut je nampak kecik tapi anakanda membesar dengan baik dalam perut mama...
tendangan baby pon makin lama makin kuat. At least mama tahu anakanda sihat kat dalam...



26 comments:

  1. husna last checkup naik 2kg...ptg ni checkup xtau naik berapa lg...betul tu, asek nak makan je kan..mana tak bam bam :)

    ReplyDelete
  2. sy 4bulan dah naik 47kg.arni baru nak check up utk 5bln memang xtaulah naik berapa.memang betulkan perut asyik minta diisi jek.org pun kata perut xnampak sangat.tapi xpelah.nnati besar sangat susah pulak baby nak keluar.semoga kita dan anak dalam kandungan sihat walafiat

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..
    jaga diri tau.
    makan makanan yg berkhasiat ye :)

    ReplyDelete
  4. perut tajam orang tua2 cakap anak perempuan, tapi scan laki kan.. hihihi

    ReplyDelete
  5. Ringannya awak..Saya pun pun orang cakap kecik. Tapi berat la. 52.8kg..

    ReplyDelete
  6. @Nurul Husna selera tengah banyak ni..heee makan jer..

    ReplyDelete
  7. @pelangi chenta InsyaAllah moga baby sihat2 jer..

    ReplyDelete
  8. @nabila azmi Alhamdulilhah... bila lg nk gemok kalau bukan time pregnant..hee

    ReplyDelete
  9. @Shizan Syafik yeker..kebanyakan jijah dengar perut tajam lelaki.. perut melebar perempuan..

    ReplyDelete
  10. @Fiqah jijah dari sebelum pregnant mmg ringan..hahaha

    ReplyDelete
  11. akak pnh naik sampai 3kg sebulan... eh, ke 4kg, lupa la plak.. hihii

    ReplyDelete
  12. berat imantizz sekarang taraf berat kak jiejah pregnant 6 bulan sekarang..kalau imantizz kahwin,pregnant,agak2 berat imantizz berapa ya? mesti berat..=_="

    ReplyDelete
  13. Wah jijah. Kta berat skrg je dah 50kg.hehe..

    ReplyDelete
  14. mesti tmbh cute....berat akak dgn kak ina hmpir sama la.kak ina 50kg kan?

    ReplyDelete
  15. WAHH .. TAHNIAH :) HIHIHI ..

    BBY INSYA ALLAH SIHAT TU AKAK

    ReplyDelete
  16. wahhh..tu dia..mmg sihat membesar...mak gan ank sekali membesar same2x..hihihi :)

    ReplyDelete
  17. @IntaNBerliaN target jijah nak naikkan lagi berat ni..heee

    ReplyDelete
  18. @imantizz_truper hehe mesti bertambah berat la iman...hee

    ReplyDelete
  19. @izaFiza badan jijah susah nak naik la..huhuhu

    ReplyDelete
  20. @Eca Dwinky Asha kak ina berat skrg dah 50kg.. berat jijah pregnant yg 50kg..heee

    ReplyDelete
  21. @dEdEQ dE wIshEs InsyaAllah mudah2an baby sihat :)

    ReplyDelete
  22. @ayutyang tu la jijah harapkan membesar bak juara..hee

    ReplyDelete
  23. akhirnya ye..pasni kena berpantang pulak kan jijah.

    ReplyDelete
  24. @Azhafizah Md Nor hehe harap2 pas pantang boleh slim balik..heee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!