Tuesday, May 7, 2013

Alhamdulilah Baby Makin Aktif Menendang!!


Alhamdulilah Saat yang paling indah adalah melalui detik ini...
Tumbukan demi tumbukan.. tendangan demi tendangan...
jijah dapat rasa tendangan masa kandungan 19weeks lagi tapi tak kerap..
sekarang dah 23weeks makin kuat terasa... 
Seronoknya anak mama duk berombak-ombak dalam perut mama yer...




Subhanallah... seronoknya tengok aktiviti baby dalam perut..comel je kan :)
Makin hari makin kuat terasa dia menendang..
tapi baby juga makin kuat mengeras... padat je perut jijah...

Minggu lepas suami jijah balik dari belayar..
malam tu tengok movie Gi Joe kat laptop.. baby kicking banyak kali kuat pula tu..
terus letak tangan suami kat perut.. lagi dia kuat menendang...
suami jijah tergelak sorang-sorang...sambil tu dia letak telinga dia kat perut dan borak-borak dengan baby..
nak nangis rasa...syahdu sangat....huhuhu

Alhamdulilah syukur Ya Allah daku berpeluang lagi merasa detik mengandung ni..
moga baby yang akan lahir nanti cukup semua sifat dari segi fizikal dan mental. 
sihat Alhamdullillah dari sebarang penyakit...
dan jadi anak yang soleh dan solehah dan mendengar kata. 
Amin..

29 comments:

  1. alahai memg shomel jer tgk diorg kick sne kick sini kan kan kan

    ReplyDelete
  2. Kannn...sweet sangat rasanya bila baby menendang..Sekarang ni baby akak lagi kuat bergerak2 bukan main lagi...Nak tido pun dah kurang selesa.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...

    Sweet Moment ;D

    ReplyDelete
  4. seronok kan jijah...husband husna pun selalu letak tgn kat perut klu baby tgh gerak..mcm baby husna ni paling aktif bila dgr org ramai tgh sembang...dia pun duk kicking dlm perut..nak sembang skali lettew..hehehe

    ReplyDelete
  5. happy for you! :D
    moga segalanya selamat..amin :)

    ReplyDelete
  6. kan..kan..

    my 2nd baby ni pun kuat sgt dah menendang.. :)

    ReplyDelete
  7. yui lak terharu lbh ni syg..tak sbr nak tgk bby jijah..

    ReplyDelete
  8. insyallah./...
    semoga mudah segalanye ye ...

    ReplyDelete
  9. jijah!
    rajin rajin ngaji tau!

    ReplyDelete
  10. Comelnya gambar tu kak ;) hehe

    ReplyDelete
  11. amin...
    best kn moment2 itu~

    ReplyDelete
  12. seronoknya baca kebahagiaanya jijah..Allhamdullilah..bestnya..

    ReplyDelete
  13. seronokkan bila baby bergerak2 dalam perut kiterkan...tak sabar nak tunggu dia keluar...
    moga baby izah sihat dan dimudahkan bila bersalin nanti...

    ReplyDelete
  14. alahaiii comelnya aktiviti baby dlm perut kan.. ;-)

    ReplyDelete
  15. terima kasih atas komen anda semua...

    Mudah-mudahan baby yang akan lahir nanti cukup semua sifat dari segi fizikal dan mental.
    sihat Alhamdullillah dari sebarang penyakit...
    dan jadi anak yang soleh dan solehah dan mendengar kata.
    Amin..

    ReplyDelete
  16. sy baru 20 minggu bila terasa tendangan baby tue terasa 'beruntung'nya seorang ibu sebab dapat rasa pergerakan anak dalam perut lagi.tapi kalau mengeras rasa sakit pun ada

    ReplyDelete
  17. amin! =)

    pemain bola handalan lah anak kak jijah ni nanti.. hehe

    ReplyDelete
  18. @pelangi chenta mengeras tak sakit sangat tapi padat!uhuhu

    ReplyDelete
  19. @aisya hehe janji siang hari je dia main bola.. malam2 dia tidoo macam mamanya.. gud baby! hee

    ReplyDelete
  20. baby kami takut dengan daddy dia.. kalau MBB ada, senyap je.. xgerak2.. MBB takde, aktif bukan main

    ReplyDelete
  21. @Shizan Syafik hehe siannya la husband xdapat nak rasa baby..hee

    ReplyDelete
  22. ala, jijah sebak ciksu baca..
    tak terungkap dah..

    tak sabar nak rasa apa yg uols rasa tu :)

    ReplyDelete
  23. @QasehnyaRania insyaAllah sampai satu masa ciksu juga akan mengalaminya..

    ReplyDelete
  24. pengalaman terindah seorang baby.sabar ye baby nak keluar.take care jijah :)

    ReplyDelete
  25. @Azhafizah Md Nor lagi 16minggu fiza.. berdebar gak ni..hee

    ReplyDelete
  26. sweet moment. :)
    baby dgn papa dia bergusti tu..hehehe

    ReplyDelete
  27. @Eca Dwinky Asha hahaha anak beranak eca...berlawan la meka nanti..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!