Jangan Pakai Kasut Tumit Tinggi Sewaktu Mengandung

3:00:00 PM 13 Comments A+ a-




Ada sesetengah wanita mengandung masih memakai kasut bertumit tinggi. Memang kasut bertumit tinggi membuatkan korang kelihatan menarik tetapi ia kurang sesuai dipakai berdasarkan faktor kesihatan dan keselamatan. 

Selain risiko kaki terseliuh sewaktu berjalan kerana kandungan yang semakin membesar, kasut tumit tinggi menyebabkan pinggang korang berasa sakit kerana terpaksa mengawal badan ketika berjalan. 

Amalkan memakai kasut yang lebih rendah sewaktu mengandung dan tidak terlalu ringan supaya kalian selesa ketika berjalan.



sekian...

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/29/2013 3:31 PM delete

akak ms prgnant pakai selipar je.. hahha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:29 PM delete

@IntaNBerliaN lebih selesa berjalan kan kak..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
5/30/2013 8:07 AM delete

betul tu tak elok.
skrg pon ciksu tak suka heels..

kadang2 la.itupon boleh bilang

Reply
avatar
5/30/2013 8:46 AM delete

sy sejak disahkan mengandung mmg dah avoid kasut bertumit tinggi.bkn apa takut bad happen terjadikan.baik kita elakkan.time mengandung nielah nak restkan kaki daripada high heel

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
5/30/2013 9:02 AM delete

Pakai sandal je.mudah bergerak n selesa

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
5/30/2013 1:28 PM delete

Saya tak pregnant pun tak pakai kasut tinggi. Sakit pinggang..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
5/30/2013 3:08 PM delete

abis pantang nanti pakai la heels tu ... simpan dlm almari dulu ye ibu2 ...aku dah lama dah tak pakai heels sejak mengandung fahim sekarang pun pakai crocs je pi opis ...hahaha

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
5/30/2013 6:50 PM delete

kalau mas nanti,pakai selipar je la kut. coz kasut yang rendah2 tak biasa2 n melecet. kki leh pakai tumit tggi je..tpi sllu trsliuh..hihi

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
5/30/2013 7:34 PM delete

Memang tak bagus.. Tapi saya suka pakai.. Hihi..

Reply
avatar
5/30/2013 8:05 PM delete

pakai flat shoes dan sandal yang lebih selesa dan anti slip.baru selamat :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
5/30/2013 10:02 PM delete

takut tengok org pregnant pakai kasut tinggi2 ni.. huhu..

Reply
avatar
cha
AUTHOR
6/01/2013 2:15 AM delete

ala time pregnant ni lupakanlah kejap high heels. utk keselamatan jugak kan :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!