Wednesday, May 29, 2013

Jangan Pakai Kasut Tumit Tinggi Sewaktu Mengandung




Ada sesetengah wanita mengandung masih memakai kasut bertumit tinggi. Memang kasut bertumit tinggi membuatkan korang kelihatan menarik tetapi ia kurang sesuai dipakai berdasarkan faktor kesihatan dan keselamatan. 

Selain risiko kaki terseliuh sewaktu berjalan kerana kandungan yang semakin membesar, kasut tumit tinggi menyebabkan pinggang korang berasa sakit kerana terpaksa mengawal badan ketika berjalan. 

Amalkan memakai kasut yang lebih rendah sewaktu mengandung dan tidak terlalu ringan supaya kalian selesa ketika berjalan.



sekian...

13 comments:

  1. akak ms prgnant pakai selipar je.. hahha

    ReplyDelete
  2. @IntaNBerliaN lebih selesa berjalan kan kak..

    ReplyDelete
  3. betul tu tak elok.
    skrg pon ciksu tak suka heels..

    kadang2 la.itupon boleh bilang

    ReplyDelete
  4. sy sejak disahkan mengandung mmg dah avoid kasut bertumit tinggi.bkn apa takut bad happen terjadikan.baik kita elakkan.time mengandung nielah nak restkan kaki daripada high heel

    ReplyDelete
  5. Pakai sandal je.mudah bergerak n selesa

    ReplyDelete
  6. Saya tak pregnant pun tak pakai kasut tinggi. Sakit pinggang..

    ReplyDelete
  7. abis pantang nanti pakai la heels tu ... simpan dlm almari dulu ye ibu2 ...aku dah lama dah tak pakai heels sejak mengandung fahim sekarang pun pakai crocs je pi opis ...hahaha

    ReplyDelete
  8. kalau mas nanti,pakai selipar je la kut. coz kasut yang rendah2 tak biasa2 n melecet. kki leh pakai tumit tggi je..tpi sllu trsliuh..hihi

    ReplyDelete
  9. Memang tak bagus.. Tapi saya suka pakai.. Hihi..

    ReplyDelete
  10. pakai flat shoes dan sandal yang lebih selesa dan anti slip.baru selamat :)

    ReplyDelete
  11. takut tengok org pregnant pakai kasut tinggi2 ni.. huhu..

    ReplyDelete
  12. ala time pregnant ni lupakanlah kejap high heels. utk keselamatan jugak kan :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!