Monday, May 27, 2013

Bertukar Ke Iberet Folic-500


Daku masih berusaha nak tingkatkan darah hemoglobin ke tahap yang memberangsangkan...
Rata-rata ramai syorkan makan pil ni sebagai menambah darah...




Baru dua bulan makan pil Iberet Folic-500 ni..
Dan hasil checkup baru-baru ni hb daku : 11.8gm
Alhamdulilah ada peningkatan...

Risau sungguh kalau hb makin rendah bila kandungan makin besar..
banyak sangat kesan pada mama dan baby dalam kandungan..menakutkan oke...

buat anakanda... membesarlah di dalam sana dengan sihat walafiat hendaknya ea sayang.... :)
Moga Allah lindungi kamu...

Pil ni boleh di dapati di farmasi dengan harga RM29 (sabah)...
moga-moga hb daku makin naik.. Amin...




22 comments:

  1. I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

    ReplyDelete
  2. I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

    ReplyDelete
  3. amin. semoga hb cepat naik, dan dpt bersalin dgn baik :D

    ReplyDelete
  4. Iberet Folic ni bagus utk ibu mengandung...husna pun setiap hari makan pil ni.. so far ok, xde masalah kesihatan.. :)

    ReplyDelete
  5. akak pun kene makan iberet ni..
    tu pun Doc kasi time lg seminggu nk bersalin.. sebab akak tak makan iron tablet (yg color brown tu..) hehehe.. rasa tak leh telan... mesti pening n nak muntah, tapi napela Doc tak kasi Iberet folic tu awal2 akan hamil kan.. kalo tak, rekod HB mesti cantekkk...

    ReplyDelete
  6. hb jijah msih tak naik ke?adehh...hrap ubat ni dpt membantu yer...moga sihat selalu kat sna yer.amin.done utk jijah dan baby.

    ReplyDelete
  7. @Qashmere doktor pon syorkan ubat ni..:)

    ReplyDelete
  8. @marniey zul InsyaAllah yunk :) mudah2an selamat la bersalin nanti..

    ReplyDelete
  9. @Nurul Husna jijah lambat beli kalau xmesti hb jijah cantik sebelum2 ni..

    ReplyDelete
  10. @eMMeni doktor tak kasi kak.. jijah yg beli kat farmasi luar..sebab ubat ni bagus n mahal..

    ReplyDelete
  11. @ayutAlhamdulilah ayut.. baru start naik hb tu lepas 2bulan makan.. harap2 checkup akan dtg naik lagi..

    ReplyDelete
  12. Harap HB jijah makin naik dan maintain ye.take care mommmy n bby always :)

    ReplyDelete
  13. @Azhafizah Md Nor insyaAllah fiza..mudah2an makin naik..

    ReplyDelete
  14. rajin2 makan lps ni ikut nasihat Dr. kesihatan pown kena jaga sbb anaknda kamu kt dlm sana tu mnghrpkn kamu sgt2

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN InsyaAllah kak.. mudah2an terus naik.

    ReplyDelete
  16. insyaAllah semuanya ok2 aje.. =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum... Hai Blogger Hebat!
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini...
Korang Komen Jijah, Jijah Akan Komen Blog Korang Pula Yer.

Tq

Copyright © ♥Cik Azizah♥ Designed by azhafizah.com