Bertukar Ke Iberet Folic-500 | ♥Cik Azizah♥

Monday, May 27, 2013

Bertukar Ke Iberet Folic-500


Daku masih berusaha nak tingkatkan darah hemoglobin ke tahap yang memberangsangkan...
Rata-rata ramai syorkan makan pil ni sebagai menambah darah...




Baru dua bulan makan pil Iberet Folic-500 ni..
Dan hasil checkup baru-baru ni hb daku : 11.8gm
Alhamdulilah ada peningkatan...

Risau sungguh kalau hb makin rendah bila kandungan makin besar..
banyak sangat kesan pada mama dan baby dalam kandungan..menakutkan oke...

buat anakanda... membesarlah di dalam sana dengan sihat walafiat hendaknya ea sayang.... :)
Moga Allah lindungi kamu...

Pil ni boleh di dapati di farmasi dengan harga RM29 (sabah)...
moga-moga hb daku makin naik.. Amin...




22 doakan kimi jadi anak soleh :):

Qashmere said...

I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

Qashmere said...

I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

marniey zul said...

amin. semoga hb cepat naik, dan dpt bersalin dgn baik :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

insyALLAH dear..

nuyui a.k.a miss YUI said...

jntk dg.

Nurul Husna said...

Iberet Folic ni bagus utk ibu mengandung...husna pun setiap hari makan pil ni.. so far ok, xde masalah kesihatan.. :)

eMMe said...

akak pun kene makan iberet ni..
tu pun Doc kasi time lg seminggu nk bersalin.. sebab akak tak makan iron tablet (yg color brown tu..) hehehe.. rasa tak leh telan... mesti pening n nak muntah, tapi napela Doc tak kasi Iberet folic tu awal2 akan hamil kan.. kalo tak, rekod HB mesti cantekkk...

ayut said...

hb jijah msih tak naik ke?adehh...hrap ubat ni dpt membantu yer...moga sihat selalu kat sna yer.amin.done utk jijah dan baby.

azizah :) said...

@Qashmere doktor pon syorkan ubat ni..:)

azizah :) said...

@marniey zul InsyaAllah yunk :) mudah2an selamat la bersalin nanti..

azizah :) said...

@nuyui a.k.a miss YUI insyaAllah yui..

azizah :) said...

@Nurul Husna jijah lambat beli kalau xmesti hb jijah cantik sebelum2 ni..

azizah :) said...

@eMMeni doktor tak kasi kak.. jijah yg beli kat farmasi luar..sebab ubat ni bagus n mahal..

azizah :) said...

@ayutAlhamdulilah ayut.. baru start naik hb tu lepas 2bulan makan.. harap2 checkup akan dtg naik lagi..

Azhafizah Md Nor said...

Harap HB jijah makin naik dan maintain ye.take care mommmy n bby always :)

azizah :) said...

@Azhafizah Md Nor insyaAllah fiza..mudah2an makin naik..

Cinta Misteri said...

rajin2 makan lps ni ikut nasihat Dr. kesihatan pown kena jaga sbb anaknda kamu kt dlm sana tu mnghrpkn kamu sgt2

IntaNBerliaN said...

moga hb jijah naik selalu

azizah :) said...

@Cinta Misteri yer yunk.. terima kasih sgt2 :)

azizah :) said...

@IntaNBerliaN InsyaAllah kak.. mudah2an terus naik.

aisya said...

insyaAllah semuanya ok2 aje.. =)

azizah :) said...

@aisya insyaAllah mudah2an...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © 2011-2013 Reserved to Cik Jijah's Blog's
Design by Azhafizah.Com