Bertukar Ke Iberet Folic-500


Daku masih berusaha nak tingkatkan darah hemoglobin ke tahap yang memberangsangkan...
Rata-rata ramai syorkan makan pil ni sebagai menambah darah...




Baru dua bulan makan pil Iberet Folic-500 ni..
Dan hasil checkup baru-baru ni hb daku : 11.8gm
Alhamdulilah ada peningkatan...

Risau sungguh kalau hb makin rendah bila kandungan makin besar..
banyak sangat kesan pada mama dan baby dalam kandungan..menakutkan oke...

buat anakanda... membesarlah di dalam sana dengan sihat walafiat hendaknya ea sayang.... :)
Moga Allah lindungi kamu...

Pil ni boleh di dapati di farmasi dengan harga RM29 (sabah)...
moga-moga hb daku makin naik.. Amin...



Previous
Next Post »

22 insan comel komen

Write insan comel komen
Qashmere
AUTHOR
5/27/2013 8:43 AM delete

I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

Reply
avatar
Qashmere
AUTHOR
5/27/2013 8:43 AM delete

I think better consult pakar lebih baik dari dengar orang kata...setengah orang tak sama pengalaman

Reply
avatar
marniey zul
AUTHOR
5/27/2013 8:50 AM delete

amin. semoga hb cepat naik, dan dpt bersalin dgn baik :D

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
5/27/2013 9:12 AM delete

Iberet Folic ni bagus utk ibu mengandung...husna pun setiap hari makan pil ni.. so far ok, xde masalah kesihatan.. :)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
5/27/2013 10:35 AM delete

akak pun kene makan iberet ni..
tu pun Doc kasi time lg seminggu nk bersalin.. sebab akak tak makan iron tablet (yg color brown tu..) hehehe.. rasa tak leh telan... mesti pening n nak muntah, tapi napela Doc tak kasi Iberet folic tu awal2 akan hamil kan.. kalo tak, rekod HB mesti cantekkk...

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
5/27/2013 12:06 PM delete

hb jijah msih tak naik ke?adehh...hrap ubat ni dpt membantu yer...moga sihat selalu kat sna yer.amin.done utk jijah dan baby.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:45 PM delete

@Qashmere doktor pon syorkan ubat ni..:)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:46 PM delete

@marniey zul InsyaAllah yunk :) mudah2an selamat la bersalin nanti..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:47 PM delete

@Nurul Husna jijah lambat beli kalau xmesti hb jijah cantik sebelum2 ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:48 PM delete

@eMMeni doktor tak kasi kak.. jijah yg beli kat farmasi luar..sebab ubat ni bagus n mahal..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/27/2013 7:49 PM delete

@ayutAlhamdulilah ayut.. baru start naik hb tu lepas 2bulan makan.. harap2 checkup akan dtg naik lagi..

Reply
avatar
5/27/2013 10:42 PM delete

Harap HB jijah makin naik dan maintain ye.take care mommmy n bby always :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 9:02 AM delete

@Azhafizah Md Nor insyaAllah fiza..mudah2an makin naik..

Reply
avatar
Cinta Misteri
AUTHOR
5/28/2013 8:10 PM delete

rajin2 makan lps ni ikut nasihat Dr. kesihatan pown kena jaga sbb anaknda kamu kt dlm sana tu mnghrpkn kamu sgt2

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/29/2013 3:42 PM delete

moga hb jijah naik selalu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:17 PM delete

@Cinta Misteri yer yunk.. terima kasih sgt2 :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:17 PM delete

@IntaNBerliaN InsyaAllah kak.. mudah2an terus naik.

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
5/30/2013 10:16 PM delete

insyaAllah semuanya ok2 aje.. =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/31/2013 3:45 PM delete

@aisya insyaAllah mudah2an...

Reply
avatar