Breast Pump Yang Mane Sesuai??

8:00:00 PM 38 Comments A+ a-



Untuk mencapai impian menyusukan bayi, persediaan awal adalah penting! 
Fuhh...Semangat berkobar-kobar ni.. hehe 
Misi sekarang mengumpul ilmu sebelum baby lahir sebab memang dah niat dalam hati nak susukan baby dengan susu ibu sepenuhnya.. mudah-mudahan doa dan niat jijah tercapai.. Amin..

Mane tahu susu tak nak keluar nanti.. buat la persediaan beli breast pump. Tengah google brand Medela, Avent, Tommee Tippee dan lain-lain.. rata-rata bagi respon positif.  tapi masih blur nak beli yang mana satu. 


Avent Manual:
RM259

Philips AVENT Manual Breast Pump (BPA free)



Medela Harmony
RM269

Medela Harmony with 2-Phase Expression


Tommee Tippee
RM172
Tommee Tippee - Closer to Nature Breast Pump Kit



Spectra 3
RM388

Spectra 3 Electric Breast Pump



Medela Swing
RM799




Medela Freestyle
RM2299




Rumble Tuff
RM499

Rumble Tuff Duo Breast Pump + Free Gift



Kalau la ada bajet lebih boleh la sambar medela freestyle. tapi harganya mak aii... hahaha
bajet cukup cukup makan je. kalau boleh nak <RM500. muahahaha :p
untuk permulaan atau dalam pantang nanti elok beli manual dulu kot kan..ke macamaner??

nak dekat-dekat bersalin nanti baru boleh beli rasanya...



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

38 insan comel komen

Write insan comel komen
Mrs Lurve
AUTHOR
5/28/2013 2:55 PM delete

jijah nak bajet yg below than rm500 yer..nti akak review bpump yg akak pakai..memg best!!

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
5/28/2013 3:21 PM delete

as-salam..jijah sihat hari ni?

mmm.. nk bg pndapat, xda pengalaman.
jijah carik yg betoi2 sesuai la ye


*jijah, MB tak da gov tax tau..makanannya luar biasa..cuba la..

Reply
avatar
CikNaa
AUTHOR
5/28/2013 3:22 PM delete

salam kenal..
ciknaa ada pengalaman 2,2 guna BP manual & letrik.dlm pantang sesuai la pakai manual, takyah nak menebeng dkt suis kan.. kdg2 ada yg ckp manual lg mudah & byk dpt susu..

Reply
avatar
5/28/2013 3:58 PM delete

Mane2 breast pump pon x kesa cuma kne ikut bajet la...akk penah pakai brand medela harmony manual(cm gmbr kt atas)ms first bb dulu, tp bila msuk anak second, husband belikan breast pump avent letrik...tp still yg single...sgt ok la....kalo ade bajet lebih, akk suggest jijah beli la FS medela..untung...berbaloi...

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
5/28/2013 4:41 PM delete

akk teringin nak miliki rumble tuff...
kalo nak harga lagi murah dari tu, bgtau akak ek, akak de fb yg juai breastpump murah... leh dpt 300++

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
5/28/2013 4:59 PM delete

Husna mungkin pilih yg spectra 3 kot...tp blum beli lagi...tgh duk kumpul duit..

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
5/28/2013 5:02 PM delete

Beli je elektrik jijah..rumble tuff pun ok, klau y bkerja elok elektrk punya..klau manual mila suggest unimom mezzo, best brbaloi ngn hrga 100 je..kot2 la nk wat backup pum..serius tak bising dn tak sakit..o

Reply
avatar
5/28/2013 5:50 PM delete

jijah...saya pun xbeli lagi.xtau nak grab yang mana satu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:42 PM delete

@Mrs Lurve jangan lupa review kak!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:43 PM delete

@QasehnyaRania itulah jijah tak pernah try lagi MB.. insyaAllah nanti :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:44 PM delete

@CikNaa haah kdg2 manual lagi banyak susu dapat kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:45 PM delete

@lady butterfly medela FS terlalu mahal pula kak..tgk production susu jijah camner untuk anak first ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:46 PM delete

@eMMenak kak! share link.. nak breastpump yg murah tapi puas hati pakai..hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:47 PM delete

@Nurul Husna spectra 3 pun bagus tu husna..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:47 PM delete

@puan.mila insyaAllah jijah nak beli yg elektrik since jijah bkerja kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/28/2013 7:48 PM delete

@pelangi chenta dalam pendapat2 org jijah dah ada pilihan nak pilih mane satu..hehee :)

Reply
avatar
Hijab Valley
AUTHOR
5/28/2013 8:50 PM delete


Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik.Promosi dan GA juga sedang diadakan sehingga 31mei. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Reply
avatar
5/28/2013 10:06 PM delete

akak cuba rujuk blog kak suraya.

http://syawalsimpsons.blogspot.com/
dy byk kongsi pasal breast pump ne :)

Reply
avatar
Mrs Najib
AUTHOR
5/29/2013 12:28 AM delete

awk,if nak breastpump double brand avent preloved less then 10x guna boleh ke blog saya..

Reply
avatar
5/29/2013 12:43 AM delete

melalui pengalaman orang yang fiza tahu kena serasi dengan diri sendiri.setiap orang adalah berbeza.walau brand mahal kdg2 xserasi dengan badan kan.btw,jijah boleh tgk brand kat sini.lebih murah dan brand direct from UK.http://littlekids.com.my/
macam macam ada..yang natural range tu design baru lebih comfort sebab xkesah dalam posisi mana nak pump pun still selesa. :) melalui pembacaan dan pengalaman kengkawan :)

Reply
avatar
5/29/2013 9:43 AM delete

hihi,no komen entry cmni..kih2.

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
5/29/2013 3:36 PM delete

akak mmg xtau bab2 brast pump ni jijah.. sbb akak pun bg direct.. tp harap ramai yg dpt bantu jijah

Reply
avatar
5/29/2013 4:59 PM delete

kalau kerja, better beli electric je. tp x salah nak standy manual coz manual senang x banyak parts. kot2 nak kene travel, senang nak bawak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:42 PM delete

@Eca Dwinky Asha tq link ni eca.. t akak terjah!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:45 PM delete

@Azhafizah Md Nor bagus la fiza ni.. jijah cuba survey mane yg terbaik! tq linknya tau..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:46 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI yui kena tahu jugak nanti nak kawen n nak ada anak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:47 PM delete

@IntaNBerliaN takpe kak.. jijah paham :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/29/2013 8:48 PM delete

@Cik (Puan) Fizza Lovalova itulah kan.. yg manual mesti ada utk standby gak..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
5/30/2013 10:06 PM delete

tengok harga blink2 biji mata ni kak.. hehe..

Reply
avatar
nadia rahim
AUTHOR
5/31/2013 11:37 AM delete

assalamualaikum k.jijah,nadia ade breast pump battery jenama pureen,baru guna sekali,condition sgt2 bgus..nadia nk let go sbb da x pakai.kalau sesiape nk,boleh contact kt no ni 011-11718191. rm100(boleh nego)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/31/2013 3:34 PM delete

@aisya hahaha tahu pon..bukan murah yer..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
5/31/2013 3:35 PM delete

@nadia rahim wah menarik! manual punya kan..

Reply
avatar
nur ashikin
AUTHOR
6/25/2013 6:37 PM delete

Salam.sya ada jual medela freestyle murah dan boleh buat ansuran bulanan.bole hubungi sy 0192109592 www.facebook.com/360shoppe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/04/2013 2:30 PM delete

@nur ashikin tq yunk.. berminat sgt dengan FS..

Reply
avatar
7/26/2013 8:12 PM delete

Hye kak. Kenal faizah x? Jenggah blog faizah,insyaAllah kenal. Act,faizah pakai avent manual. Alhamdulillah sangat ok! Suction dia lembut.. Bg faizah ok. Ni blog faizah
http://nikeprincess09.blogspot.com
Jgn lupa follow. Faizah dah follow akak

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/26/2013 9:53 PM delete

@nurul faizah mohamad ridzwan akak nak pakai elektrik lebih mudah bila bekerja :)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!