Pek Baru Dutch Lady

by - 7:42:00 PM


Pergi kat rak selalu beli susu formula hakimi..stok susu Dutch Lady Biasa 123 langsung takde.. bukan daku sorang yang cari.. ramai lagi rupanya.. pergi pasaraya lain pun pek lama memang dah takde, yang ada pek baru Dutch Lady Curious 1-2tahun.. ingatkan salah beli.. rupanya memang dah tukar baru.. dah tu dari 1kg jadi 900gm je harga RM24.90.. nak tak nak kena la beli sebab hakimi kuat menyusu siang atau malam.. makan nasi memang taknak.. huuu -_-




Dutch Lady Biasa Curious 1-2 tahun ini nutrisi untuk kanak-kanak yang mempunyai semangat ingin tahu yang semakin menebal jadi nutrien anak-anak yang makin membesar ni makin bertambah.. 

Pek baru untuk Dutch Lady Curious 1-2tahun, Explore 2-4 tahun, Create 4-5 tahun dan Learn 6+

konon nak beli banyak2 sebelum GST tapi sampai bila bertahan? 
nak tak nak kena terima hakikat la beli barang2 dapur mahal masa GST nanti..huuu

oh ya..siap survey lagi pampers Huggies L64 RM31.90 Drypers L68 RM33.90!! adoiiii pengsannn!!






You May Also Like

23 insan comel komen

  1. Susah la semua brg naik...alamak xde simpanan la nti...dpt gaji terus hbs..

    ReplyDelete
  2. cantikkan pek baru ni...
    mahal jgk tue huggies tu, kat tmpt akak blh dpt rm29, drpers lak rm32.90

    ReplyDelete
  3. tak tahu bulan depan berapa duit gaji yang tinggal..huhuhu

    ReplyDelete
  4. jijah!..

    drypers kat family store masjid tanah baruuu 29.90.. tak penah berubah dari duluuu..

    ReplyDelete
  5. @cheq da ye dear..dpt gaji terus habis..xde la simpanan nanti

    ReplyDelete
  6. @- AZIE - PD mahal la kak..sedihh tol..tu belom GST lg

    ReplyDelete
  7. @Fiqah Feeona memang pun..habis gitu jelah..nilai wang makin kecik harga makin mahal

    ReplyDelete
  8. @InaYusoff murahnyaa...kalau jijah beli bundle2 dah tu

    ReplyDelete
  9. suka atau tidak kena hadapi jg...waaaaaa

    ReplyDelete
  10. Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

    ReplyDelete
  11. Nk tya..susu dutch bby 6 bulan memang dah xad ke

    ReplyDelete
  12. Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

    ReplyDelete
  13. Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

    ReplyDelete
  14. Bli pampes n susu kt kat kedai ubat murah dr mall..gaji ni nk kne bli utk stok sblm gst..hukhukk...

    ReplyDelete
  15. kan itu keperluan asas anak anak tu.
    tima lah kan.. semuanya naik..

    ReplyDelete
  16. Alahai, pengurangan kuantiti pula...

    ReplyDelete
  17. salam sis..btul..baru2 ni saya bli susu ank umur 6-12bln..dorg ckp xder...kalu 6-12bln ...boleh guna gk susu yg umur 0-6bln..pek baru sbb diorg kata nk lari dr gst btul ker?

    ReplyDelete
  18. da tukar packaging dah ye.. fiza pun beli susu dutch lady honey untuk dewasa..sedap!

    ReplyDelete
  19. kat sabah gak la yg mahal...huhuhu...

    ReplyDelete
  20. Kerajaan SYAITAN kenakan GST !!!

    ReplyDelete
  21. salam sis.. tumpang tanya ye. mcm mana kira scoop untuk penyediaan susu ni ye. sy baru tukar susu dalam 3 hari ni. tapi tak paham la sebab kiraan dlm gram n ml bukan scoop seperti susu lain.

    ReplyDelete
  22. Kami pun bereksperimen bagi FM kat baby kami since 1 bulan lagi. Wife bukannya taknak BF tapi BM semakin merundum. 1st time bagi FM S26, then wife bagi Karihome. Baby kami kdg2 minum tak abis membazir FM, baby prefer BM mama dia lagi. Kat umah pengasuh, baby kami pun kurang nak minum FM. Kami pun tukar ke Dutch Baby, senang nak maintain harga pun lebih murah dan jimat. Baby pun boleh terima Dutch Baby. Beli kat Speedmart bawah RM 30 untuk 1 kg. Survey kat 11street dengan kupon RM 50.90 untuk 2 pack x 1 kg dengan guna kupon diskaun dan kupon shipping. Lebih jimat dan berbaloi.

    Diapers baby pun kami beli di 11street. Kami ni tak focus 1 brand. Kami beli mana yang offer. Pampers, Petpet, Huggies, Mamy Poko, Drypers kami pernah beli online 11street range harga RM19++ - RM30. Lebih murah berbanding beli offline. Baru-baru ni sepupu wife pun minta tolong orderkan di 11street RM67++ untuk 3 pack Petpet M76, 1 pack RM22++. Harga mampu milik, murah dan berbaloi. Penjimatan berganda dengan kupon diskaun dan kupon shipping.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!