Pek Baru Dutch Lady

7:42:00 PM 23 Comments A+ a-


Pergi kat rak selalu beli susu formula hakimi..stok susu Dutch Lady Biasa 123 langsung takde.. bukan daku sorang yang cari.. ramai lagi rupanya.. pergi pasaraya lain pun pek lama memang dah takde, yang ada pek baru Dutch Lady Curious 1-2tahun.. ingatkan salah beli.. rupanya memang dah tukar baru.. dah tu dari 1kg jadi 900gm je harga RM24.90.. nak tak nak kena la beli sebab hakimi kuat menyusu siang atau malam.. makan nasi memang taknak.. huuu -_-




Dutch Lady Biasa Curious 1-2 tahun ini nutrisi untuk kanak-kanak yang mempunyai semangat ingin tahu yang semakin menebal jadi nutrien anak-anak yang makin membesar ni makin bertambah.. 

Pek baru untuk Dutch Lady Curious 1-2tahun, Explore 2-4 tahun, Create 4-5 tahun dan Learn 6+

konon nak beli banyak2 sebelum GST tapi sampai bila bertahan? 
nak tak nak kena terima hakikat la beli barang2 dapur mahal masa GST nanti..huuu

oh ya..siap survey lagi pampers Huggies L64 RM31.90 Drypers L68 RM33.90!! adoiiii pengsannn!!






All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

23 insan comel komen

Write insan comel komen
cheq da
AUTHOR
3/18/2015 8:18 PM delete

Susah la semua brg naik...alamak xde simpanan la nti...dpt gaji terus hbs..

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
3/18/2015 11:17 PM delete

cantikkan pek baru ni...
mahal jgk tue huggies tu, kat tmpt akak blh dpt rm29, drpers lak rm32.90

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
3/19/2015 9:26 AM delete

tak tahu bulan depan berapa duit gaji yang tinggal..huhuhu

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
3/19/2015 9:57 AM delete

jijah!..

drypers kat family store masjid tanah baruuu 29.90.. tak penah berubah dari duluuu..

Reply
avatar
3/19/2015 11:02 AM delete

@cheq da ye dear..dpt gaji terus habis..xde la simpanan nanti

Reply
avatar
3/19/2015 11:03 AM delete

@- AZIE - PD mahal la kak..sedihh tol..tu belom GST lg

Reply
avatar
3/19/2015 11:03 AM delete

@Fiqah Feeona memang pun..habis gitu jelah..nilai wang makin kecik harga makin mahal

Reply
avatar
3/19/2015 11:04 AM delete

@InaYusoff murahnyaa...kalau jijah beli bundle2 dah tu

Reply
avatar
3/19/2015 4:15 PM delete

suka atau tidak kena hadapi jg...waaaaaa

Reply
avatar
3/19/2015 9:57 PM delete

Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

Reply
avatar
3/19/2015 9:57 PM delete

Nk tya..susu dutch bby 6 bulan memang dah xad ke

Reply
avatar
3/19/2015 9:58 PM delete

Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

Reply
avatar
3/19/2015 9:58 PM delete

Nak tYa..susu dutch bby utk 6 bulan dah xad Ke..cri xad pun..

Reply
avatar
3/20/2015 11:55 AM delete

@Halijah Jamaludin ada rasanya mungkin tukar pek baru tu..

Reply
avatar
3/20/2015 2:43 PM delete

Bli pampes n susu kt kat kedai ubat murah dr mall..gaji ni nk kne bli utk stok sblm gst..hukhukk...

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
3/23/2015 12:20 AM delete

kan itu keperluan asas anak anak tu.
tima lah kan.. semuanya naik..

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
3/23/2015 8:37 PM delete

Alahai, pengurangan kuantiti pula...

Reply
avatar
maryam ali
AUTHOR
3/25/2015 4:06 PM delete

salam sis..btul..baru2 ni saya bli susu ank umur 6-12bln..dorg ckp xder...kalu 6-12bln ...boleh guna gk susu yg umur 0-6bln..pek baru sbb diorg kata nk lari dr gst btul ker?

Reply
avatar
3/27/2015 12:55 PM delete

da tukar packaging dah ye.. fiza pun beli susu dutch lady honey untuk dewasa..sedap!

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
3/30/2015 10:28 AM delete

kat sabah gak la yg mahal...huhuhu...

Reply
avatar
MFAUZI
AUTHOR
6/07/2015 5:05 PM delete

Kerajaan SYAITAN kenakan GST !!!

Reply
avatar
Lynn REDMAX
AUTHOR
3/10/2016 11:00 AM delete

salam sis.. tumpang tanya ye. mcm mana kira scoop untuk penyediaan susu ni ye. sy baru tukar susu dalam 3 hari ni. tapi tak paham la sebab kiraan dlm gram n ml bukan scoop seperti susu lain.

Reply
avatar
MAT NOR
AUTHOR
8/21/2016 2:29 PM delete

Kami pun bereksperimen bagi FM kat baby kami since 1 bulan lagi. Wife bukannya taknak BF tapi BM semakin merundum. 1st time bagi FM S26, then wife bagi Karihome. Baby kami kdg2 minum tak abis membazir FM, baby prefer BM mama dia lagi. Kat umah pengasuh, baby kami pun kurang nak minum FM. Kami pun tukar ke Dutch Baby, senang nak maintain harga pun lebih murah dan jimat. Baby pun boleh terima Dutch Baby. Beli kat Speedmart bawah RM 30 untuk 1 kg. Survey kat 11street dengan kupon RM 50.90 untuk 2 pack x 1 kg dengan guna kupon diskaun dan kupon shipping. Lebih jimat dan berbaloi.

Diapers baby pun kami beli di 11street. Kami ni tak focus 1 brand. Kami beli mana yang offer. Pampers, Petpet, Huggies, Mamy Poko, Drypers kami pernah beli online 11street range harga RM19++ - RM30. Lebih murah berbanding beli offline. Baru-baru ni sepupu wife pun minta tolong orderkan di 11street RM67++ untuk 3 pack Petpet M76, 1 pack RM22++. Harga mampu milik, murah dan berbaloi. Penjimatan berganda dengan kupon diskaun dan kupon shipping.

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!