2nd Pregnancy Diary: Buku Pink Yang Kedua!

by - 3:13:00 PM



24 Mei 2015@ 4weeks
G3 Para1+1 Alhamdulillah dapat merasa lagi pengalaman mengandung buat kali ke-tiga.. eh kedua sebab yang first dulu gugur.. 

10 Jun 2015 @ 6weeks
kebetulan nak checkup anaksoleh abglong hakimi tu terus mama nak buat buku pink sekali..tapi nurse suruh buat appointment kalau nak booking..so balik sajalah... emm -_-"

1 Julai 2015 @ 10weeks
pagi-pagi da terpacak kat KKIA nak buat booking. jangan lupa bawa buku pink yang lama. nanti nurse interview serba sedikit, cek BP/berat,tinggi dan BMI. ambil darah bloodgroup,HIV test dengan urine.





tengok sticker warna hijau.. kantoi jarak kelahiran < 2tahun dan c-section 2013.. mihmihmih
nurse kira-kira kandungan mama masa ni 10minggu..  inshaaAllah due 30.1.2016 :) 

sebab pertama kali buka buku, mesti ada scan pertama dengan doktor! ini yang mama suka sebab mama dapat jumpa buah hati kesayangan mama ni..

err... tunggu sambungan mama ye..

bye!!


PM/email/ whatsapp
Set Untuk Hamil/ Set Ibu Mengandung dll
Azizah 0132378013
Your Trusted SID 1200083
FB Azizah Green Line



You May Also Like

18 insan comel komen

  1. Selamat mengandung untuk kali kedua..Enjoy the journey..

    ReplyDelete
  2. Wahhh...Hakimi nak dapat adik ye. Tahniah Jijah...

    ReplyDelete
  3. wah, tahniah ats kndungan yang kedua~

    ReplyDelete
  4. nurse pun kena interview dengan nurse kan .... cam ne gamaknye korg berborak kan .. ade tak nurse marah2 nurse??

    ReplyDelete
    Replies
    1. xla marah2 kak.. cuma gurau2 kasar je..hahaha

      Delete
  5. Heee.. moga dipmudhkan jijah

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah
    nurse kata apa apa tak. sbb sama sama nurse, kan.
    kalau org biasa comfirm dh kena bebel kot.. hihjhi

    jaga diri tau :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah
    nurse kata apa apa tak. sbb sama sama nurse, kan.
    kalau org biasa comfirm dh kena bebel kot.. hihjhi

    jaga diri tau :)

    ReplyDelete
  8. sm jijah. dia kire kurg 2 tahun. hahah..xpela. masa lahir nanti abg kimi da 2 tahun jugakkan.

    ReplyDelete
  9. nurse x leh nk katya apa...Allah dah beri rezeki awal ;-)

    ReplyDelete
  10. ce awal sikit baby keluar..biar 17012016..sama2 aunty eca tau..baru leh share bday.

    ReplyDelete
  11. Tahniah, semoga semuanye selamat. Btw due date kite dekat2. Sy 24 Jan 2016. InsyaALLAH sebaya anak kite nnt ^_^

    ReplyDelete
  12. wah seronok nya..

    Salam Blogwalking : www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete
  13. ha ha ha tak jaga jarak ekk :)
    kan da kena stiker ijau.
    tapi takpe. yg penting sihat mama & baby.

    ReplyDelete
  14. wah,, akak pregnant. hehe. tahniah ^^

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..seronok dengar cerita preggy mommy :)

    ReplyDelete
  16. wah,seronoknya tengok buku pink.teringat pula memori masa pregnant dulu.;)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!