Sut Putih

by - 2:49:00 PM


Gara-gara tengok drama Sut Putih kat tv9 masa malam merdeka ari tu.. nak gak kongsi tentang sut putih daku ni. Mihmihmih

Kalau dulu pakai sut putih slim mlim.. 




sekarang??
selamat datang sut putih gaun pregnant..!!
selamat berkhidmat sampai 9bulan pregnancy.. :p




adikbaby kali ni 4 bulan mama dah pakai gaun.. cepat sangat perut mama membesar kali ni.. mungkin anak kedua dah kot :p kalau hakimi dulu 5bulan+ muat lagi uniform lama..

buat baju pregnant ni pun dua pasang dah RM360!! sebab kain tailor tu sendiri.. bila lah kain uniform nak dapat ni?? elaun uniform pun tak dapat lagi... hampir hujung tahun dah... 

mengandung kali kedua ni mama belum pikir nak ambil maternity leave berapa lama.. kalau boleh nak ambil 3 bulan juga. tapi dapat anak 3orang jelah.. mudah-mudahan dapat bersalin normal kali ni.. boleh ambil 2bulan.. dapat 4orang anak cukup lah :p 
mudah-mudahan mama berjaya bersalin normal atau VBAC!! Amin ya Allah!

korang doakan yer.. kalau ada tipss bersalin normal lepas czer share la sikit.. tenQ :)


You May Also Like

19 insan comel komen

  1. inshaaALLAH moga baik2 semuanya jjah,,

    ReplyDelete
  2. samala jijah, kt pon 6m da x muat la sme baju kurung g kje, la ni plak anak kedua terkedek2 p tailor tempah baju jubah utk ngandung. dlu spi ke bersalin pki baju kurung je p kje. huhu..

    ReplyDelete
  3. wahhh nanti tayang la sikit ye bila dah pakai tu .... tak boleh claim ke balik

    ReplyDelete
  4. 6 Sept ni saya ada iv, semoga dapat la saya pakai sut putih ni nanti. aminnnn :)

    ReplyDelete
  5. in shaa Allah jijah
    semoga Alla permudahkan semuanya.aamiin

    mak sedara sebelah ciksu hri tu pesan, setiap kali lps mndi hisap air hujung rambut tu. in shaa Allah..

    jijah cuba la mnm minyak kelapa dara. mcm ciksu hri tu, mnm minyak kelapa dara tanamera. dua botol . mnm n sapu dkt miss v tu..

    kita usahakan, smga Allah perkenankan. ciksu doakann smga jijah diberi jalan utk bersalin normal.aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hisap air hjung rambut ada jijah buat kak.. inshaaAllah nnt nak amalkan minum vco pula.. boleh start minum dr sekarang ke..

      terima kasih doakan jijah ciksu

      Delete
  6. Wah...mungkin anak pompuan kali ni..sebab macam fiqa anak pompuan kembung sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiqa pregnant juga ke..
      inshaaallah mudah2an pompuan

      Delete
  7. in shaa Allah dipermudahkan ye jijah.
    yes. 4 org anak cantik sgt dah.
    aida baru amik maternity leave gomen 3 bulan.
    kakak-kakak ijat aida masih keje swasta.
    tapi production house tutup sudah.
    umur sudah lebih 35 thn :)

    ReplyDelete
  8. biar betik jijah?rm360???? perrghhh

    ReplyDelete
  9. comel pakai uniform pregnant ni jijah :)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum.. Pn azizah Buat Bju niform kat mne.. Puas da sy cri yg selesa bru ni tempah dekat bandar tun razak...Tp x jgak sdap..sblm ni Buat kat pahang...dgn Chinese duk sana.. Klo Pn Azizah boleh shared temptan jhit Bju...Dkt dgn area cheras maluri... kat mne wat Bju uniform yg kemas..Chinese pun x pe.. Spe yg ad idea pun boleh bg pndpt... Sy bru kat sini... Terima kasih.....

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum.. Pn azizah Buat Bju niform kat mne.. Puas da sy cri yg selesa bru ni tempah dekat bandar tun razak...Tp x jgak sdap..sblm ni Buat kat pahang...dgn Chinese duk sana.. Klo Pn Azizah boleh shared temptan jhit Bju...Dkt dgn area cheras maluri... kat mne wat Bju uniform yg kemas..Chinese pun x pe.. Spe yg ad idea pun boleh bg pndpt... Sy bru kat sini... Terima kasih.....

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.. Pn azizah Buat Bju niform kat mne.. Puas da sy cri yg selesa bru ni tempah dekat bandar tun razak...Tp x jgak sdap..sblm ni Buat kat pahang...dgn Chinese duk sana.. Klo Pn Azizah boleh shared temptan jhit Bju...Dkt dgn area cheras maluri... kat mne wat Bju uniform yg kemas..Chinese pun x pe.. Spe yg ad idea pun boleh bg pndpt... Sy bru kat sini... Terima kasih.....

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!