Kenapa JURURAWAT cantik??

12:00:00 AM 13 Comments A+ a-



Bila sebut JURURAWAT aka NURSE aka MISI..
..

Apa yang kalian akan bayangkan??

Xdapat??
ke malas nk pikir kalian ni?? ahaaaaakkk :P
Ya...bila sebut nurse jer terbayang la seorang perempuan yang berperwatakkan cantik, muka yang manis dengan senyuman yang menawan.
Ya ke camtu kalian?? Kalian setuju tak dengan pendapat daku??
Selain tu, terbayang jugak la yang semuanya muda-muda
(pelatih sebenarnya tu kot)..hahaha
Walaupun sebenarnya jururawat ramai yang sudah SENIOR..(jahat daku ni kan!)
ni masa daku sem akhir tahun 3 :)


Pernahkah kalian terpikir, kenapa jururawat cantik? cantik ke?? hahaha
Sebenarnya, Jururawat lebih umum dan seseorang yang masuk bidang kejururawatan bukan disebabkan kecantikan semata-mata ya!!

kenapa jururawat nampak cantik.:) ni pendapat daku la ya kalian...


1. Jururawat bekerja di suhu yang dingin

Bekerja di kawasan bersuhu dingin seperti di wad-wad,klinik kesihatan semestinya tidak sama kalau bekerja di kawasan yang terdedah dengan cahaya matahari. Keadaan yang dingin ini juga mempengaruhi kecantikan seseorang. Suhu yang dingin secara tidak langsung akan mengurangkan masalah-masalah seperti minyak di muka. Jadi mereka berkerja di persekitaran yang baik untuk tubuh badan, tetapi juga untuk muka mereka..:)

2. Persekitaran yang bersih

Persekitaran juga mempengaruhi kecantikan seseorang.. Apabila mereka bekerja di persekitaran yang bersih, secara tidak langsung keadaan mereka sentiasa bersih. (walaupun kuman yang tersembunyi tak nampak yer kalian)

3. Mereka tahu aspek kesihatan

Mereka jururawat( daku la tu..hehehe) sudah tentu mereka tahu apa yang baik atau tidak baik. Boleh dikatakan pengetahuan berkaitan kesihatan adalah lebih baik berbanding orang biasa. Mereka tahu sesuatu perkara baik atau tidak berdasarkan perawatan kesihatan. Jadi mereka tahu apa yang baik untuk kesihatan kulit, muka, tubuh badan dan sebagainya.

4. Pakaian seragam

Selain itu, pakaian seragam yang dipakai jururawat menampakkan mereka lebih cantik dan lebih kemas ditambah lagi dengan pakaian yang berwarna putih, semangnya menampakkan lagi kesucian mereka..cuba bayang jururawat pakai baju kurung yang pelbagai warna, kan kurang cantik berbanding pakai baju seragam berwarna putih.. Jadi pakaian mereka sebenarnya mempengaruhi penampilan mereka untuk nampak lebih cantik, anggun dan kemas. Itu baru namanya jururawat.

5. Dah mereka memang cantik. Hendak buat macam mana lagi :D

Ini memang tidak dapat disangkal lagi. Jika sememangnya sebelum mereka masuk jururawat lagi, mereka sudah cantik, semestinya apabila mereka masuk jururawat akan kekal cantik dan bertambah cantik.:)


Selain itu, perempuan dengan kerjaya sebagai jururawat adalah salah satu pilihan kegemaran bagi lelaki untuk dijadikan isteri.. Betul atau tidak?? sebab daku tgk ramai mat askar,polis la paling common beria-ria mahu memperisterikan jururawat.. Tu pendapat daku la dari pengamatan daku tgk rakan-rakan sejawat yang lain..
sekian :)





p/s: Kami sedia membantu anda~ Penyayang,Kerja Berpasukan,Profosionalisme.~

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
cik^fiqa^
AUTHOR
3/11/2011 12:04 AM delete

huhu..jeles dgn misi...
keje dlm cool air~

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
3/11/2011 12:11 AM delete

hahaha cik fiqa~ manede keje dalam cool air.keje bawah kipas jer..hehehe

ala jadi cikgu lagi best..myesalnya dulu tak minat jadi cikgu....huhu

Reply
avatar
amy syifa
AUTHOR
4/11/2011 11:12 PM delete

nurse=cantik..dulu slalu rase mcm tuh! huhu..skrg? jap nak g tgk cermin!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/11/2011 11:21 PM delete

amy syifa~ semua jururawat cantik...

Reply
avatar
ir yien
AUTHOR
4/22/2011 3:23 PM delete

cita2 dulu nk jadi jururawat..tp rezeki menyebelahi sy..sy dpt jadi doktor..hehehehe ;p

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
4/22/2011 3:57 PM delete

ir yien doktor?? perghh!! terbaik lah yunk!

Reply
avatar
Cik Layka
AUTHOR
5/12/2011 12:19 AM delete

yup ! 70 % stuju.. sy x cntik pon blh jd nurse camne 2 ?? ^_^
tp x sume udare kt hospital ok laa kak...
hehehe..

Reply
avatar
shark
AUTHOR
5/12/2011 9:39 AM delete

sbb apa cantik?
sbb nnti ramai x sakit kalu tgk suma cantik2:)

Reply
avatar
Cik Lya
AUTHOR
5/12/2011 10:55 PM delete

huk3...
dulu2 pena jgak psang cita2 knon2 na jd nurse tp bile pkir2 blek mnat lebih ke arah cikgu...
huhuhuhu....

Reply
avatar
HaFizaH aYu
AUTHOR
5/31/2011 8:52 PM delete

wow..sokong en3 ni sangat2 nurse kebykan cantik2 hahaha

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
6/06/2011 2:25 PM delete

Cik Azizah ni nurse lah yer?... WuMing boleh sakit selalu nih...Kih..kih..kih....

Reply
avatar
Xavi De
AUTHOR
8/17/2011 12:58 PM delete

bagi pakcik cantik sbb pakaian seragam kot, sbb pakcik suke tgk pmpuan berpakaian seragam, nmpak kemas...:)

*pakcik keje kat kolej jururawat, cun2 awek dia pakcik ckp ko <--tibe2 gatal..keh3x

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
8/17/2011 9:52 PM delete

xavi De: his pokcik nii. gatal sungguh dengan awek2 nurse tu yer..budak2 nurse mmg cun2 pon. hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!