Kenapa JURURAWAT cantik??

by - 12:00:00 AM



Bila sebut JURURAWAT aka NURSE aka MISI..
..

Apa yang kalian akan bayangkan??

Xdapat??
ke malas nk pikir kalian ni?? ahaaaaakkk :P
Ya...bila sebut nurse jer terbayang la seorang perempuan yang berperwatakkan cantik, muka yang manis dengan senyuman yang menawan.
Ya ke camtu kalian?? Kalian setuju tak dengan pendapat daku??
Selain tu, terbayang jugak la yang semuanya muda-muda
(pelatih sebenarnya tu kot)..hahaha
Walaupun sebenarnya jururawat ramai yang sudah SENIOR..(jahat daku ni kan!)
ni masa daku sem akhir tahun 3 :)


Pernahkah kalian terpikir, kenapa jururawat cantik? cantik ke?? hahaha
Sebenarnya, Jururawat lebih umum dan seseorang yang masuk bidang kejururawatan bukan disebabkan kecantikan semata-mata ya!!

kenapa jururawat nampak cantik.:) ni pendapat daku la ya kalian...


1. Jururawat bekerja di suhu yang dingin

Bekerja di kawasan bersuhu dingin seperti di wad-wad,klinik kesihatan semestinya tidak sama kalau bekerja di kawasan yang terdedah dengan cahaya matahari. Keadaan yang dingin ini juga mempengaruhi kecantikan seseorang. Suhu yang dingin secara tidak langsung akan mengurangkan masalah-masalah seperti minyak di muka. Jadi mereka berkerja di persekitaran yang baik untuk tubuh badan, tetapi juga untuk muka mereka..:)

2. Persekitaran yang bersih

Persekitaran juga mempengaruhi kecantikan seseorang.. Apabila mereka bekerja di persekitaran yang bersih, secara tidak langsung keadaan mereka sentiasa bersih. (walaupun kuman yang tersembunyi tak nampak yer kalian)

3. Mereka tahu aspek kesihatan

Mereka jururawat( daku la tu..hehehe) sudah tentu mereka tahu apa yang baik atau tidak baik. Boleh dikatakan pengetahuan berkaitan kesihatan adalah lebih baik berbanding orang biasa. Mereka tahu sesuatu perkara baik atau tidak berdasarkan perawatan kesihatan. Jadi mereka tahu apa yang baik untuk kesihatan kulit, muka, tubuh badan dan sebagainya.

4. Pakaian seragam

Selain itu, pakaian seragam yang dipakai jururawat menampakkan mereka lebih cantik dan lebih kemas ditambah lagi dengan pakaian yang berwarna putih, semangnya menampakkan lagi kesucian mereka..cuba bayang jururawat pakai baju kurung yang pelbagai warna, kan kurang cantik berbanding pakai baju seragam berwarna putih.. Jadi pakaian mereka sebenarnya mempengaruhi penampilan mereka untuk nampak lebih cantik, anggun dan kemas. Itu baru namanya jururawat.

5. Dah mereka memang cantik. Hendak buat macam mana lagi :D

Ini memang tidak dapat disangkal lagi. Jika sememangnya sebelum mereka masuk jururawat lagi, mereka sudah cantik, semestinya apabila mereka masuk jururawat akan kekal cantik dan bertambah cantik.:)


Selain itu, perempuan dengan kerjaya sebagai jururawat adalah salah satu pilihan kegemaran bagi lelaki untuk dijadikan isteri.. Betul atau tidak?? sebab daku tgk ramai mat askar,polis la paling common beria-ria mahu memperisterikan jururawat.. Tu pendapat daku la dari pengamatan daku tgk rakan-rakan sejawat yang lain..
sekian :)





p/s: Kami sedia membantu anda~ Penyayang,Kerja Berpasukan,Profosionalisme.~

You May Also Like

13 insan comel komen

  1. huhu..jeles dgn misi...
    keje dlm cool air~

    ReplyDelete
  2. hahaha cik fiqa~ manede keje dalam cool air.keje bawah kipas jer..hehehe

    ala jadi cikgu lagi best..myesalnya dulu tak minat jadi cikgu....huhu

    ReplyDelete
  3. nurse=cantik..dulu slalu rase mcm tuh! huhu..skrg? jap nak g tgk cermin!

    ReplyDelete
  4. amy syifa~ semua jururawat cantik...

    ReplyDelete
  5. cita2 dulu nk jadi jururawat..tp rezeki menyebelahi sy..sy dpt jadi doktor..hehehehe ;p

    ReplyDelete
  6. ir yien doktor?? perghh!! terbaik lah yunk!

    ReplyDelete
  7. yup ! 70 % stuju.. sy x cntik pon blh jd nurse camne 2 ?? ^_^
    tp x sume udare kt hospital ok laa kak...
    hehehe..

    ReplyDelete
  8. sbb apa cantik?
    sbb nnti ramai x sakit kalu tgk suma cantik2:)

    ReplyDelete
  9. huk3...
    dulu2 pena jgak psang cita2 knon2 na jd nurse tp bile pkir2 blek mnat lebih ke arah cikgu...
    huhuhuhu....

    ReplyDelete
  10. wow..sokong en3 ni sangat2 nurse kebykan cantik2 hahaha

    ReplyDelete
  11. Cik Azizah ni nurse lah yer?... WuMing boleh sakit selalu nih...Kih..kih..kih....

    ReplyDelete
  12. bagi pakcik cantik sbb pakaian seragam kot, sbb pakcik suke tgk pmpuan berpakaian seragam, nmpak kemas...:)

    *pakcik keje kat kolej jururawat, cun2 awek dia pakcik ckp ko <--tibe2 gatal..keh3x

    ReplyDelete
  13. xavi De: his pokcik nii. gatal sungguh dengan awek2 nurse tu yer..budak2 nurse mmg cun2 pon. hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!