Isu Hangat Farid Kamil

4:35:00 PM 71 Comments A+ a-




First time tengok gambar Farid Kamil dan Diana Daniele kahwin,  pelik.. boleh ke selain askar kahwin bawah pedang??  sedangkan anggota ATM dan PDRM pun susah nak buat sword bearer tu.. hanya berpangkat inspektor dan leftenan saja boleh pakai. sedangkan prebet dan konstabel tak merasa semua ni. tapi artis senang-senang jer pakai..

Lagi satu... Pegawai dan Anggota Tentera bersusah payah melalui latihan berat untuk kejar cita-cita mereka supaya digelar sebagai seorang Tentera, kini baju Istiadat dipermainkan untuk publisiti. tak patut kan....

Menurut kosmo :
Dengarnya, orang tentera sedang mempertimbangkan untuk mengheret Farid ke mahkamah atas kesalahan kerana memakai pakaian tentera. 
ArtikelPenuh: Kosmo

Farid Kamil perlekehkan istiadat Ketenteraan? ArtikelPenuh : Hazrey.com

Kita tunggu apa reaksi dan tindakan ATM atau PDRM terhadap Farid Kamil..atau diberikan amaran saja. Yalah, public figure kan hebat.... emm -_-



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

71 insan comel komen

Write insan comel komen
syiela
AUTHOR
12/09/2012 4:45 PM delete

hebatkan depa.. senang2 je dia... kalau nk kawen bawah pedang masuk la tenterakan jijah.. mcm hb kita.. kan kan kan ^_^

Reply
avatar
12/09/2012 4:49 PM delete

EH .. SESUKAHATI DIE JE NAK PKAI .. APE DAAA

Reply
avatar
cci
AUTHOR
12/09/2012 4:50 PM delete

hambek kau... huhuhu..;

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
12/09/2012 4:52 PM delete

itulah terkejut juga kakak bila tengok gambar kahwin drg ni..

Reply
avatar
12/09/2012 4:59 PM delete

panazzzzzzzzzzzzzzz

Reply
avatar
12/09/2012 5:21 PM delete

maybe dia tak tahu kot,,,

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
12/09/2012 5:43 PM delete

tu la..setahu sy hanya yg tertentu je boleh pakai

Reply
avatar
12/09/2012 5:52 PM delete

eh ada isu rupanya...saya ketinggalan..tak tahu pulak..bahaya ni

Reply
avatar
azam
AUTHOR
12/09/2012 6:06 PM delete

jijah kawin navy ada buat camni ke???

Reply
avatar
Hazmin
AUTHOR
12/09/2012 6:08 PM delete

Berharap sangat si Farid Kamil ni kena tindakan yang sewajarnya. Jangan terlepas macam tu je. Macam poyo je pulak dia nak kahwin bawah pedang ni.

Jijah tak kahwin bawah pedang ke? Hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:38 PM delete

@syiela nak lalu bawah pedang pon kena pegawai kak..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:39 PM delete

@Mrs Velentine kan.. jijah baru sempat nak update pasal ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:40 PM delete

@khairul hassan tak hot sangat pon..ngehngehngeh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:40 PM delete

@Nurmujahidah Ismail yer betul..mybe tak tahu tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:40 PM delete

@najihahfara yup.. hanya golongan tentera/ polis jer leh pakai gini...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:42 PM delete

@azamjijah kawen, suami pakai baju uniform dia jer... takde baju istiadat sebab suami jijah hanya lans koprel..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 6:43 PM delete

@Hazmin suami jijah pangkat bawah jer tak kawen bawah pedang pon..huhuhu pegawai jer yg lalu bawah pedang tu..

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
12/09/2012 6:43 PM delete

tu la tengok kt tv,pelik jugak,setau sis,pegawai tinggi je kan?ni siap berlaga2 pedang pulak lepas potong kek..biasa la org dah berduit..

Reply
avatar
12/09/2012 6:46 PM delete

biase biase je sudah..mesti dorang tak abes kaji ni buat wedding camni kan..main hentam je kan..

Reply
avatar
:::aZiE:::
AUTHOR
12/09/2012 7:45 PM delete

tular kan...nyampah akak jijah..huby akak sampai kurus kering g training kat atma dulu..die senang2 je..ish..
murahan betol!!

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
12/09/2012 7:57 PM delete

oh baru tahu pasal ni. ingatkan mmg boleh je sesapa nak buat istiadat mcm tu. mmg tak patut la kalau gitu.

Reply
avatar
Niena Sofea
AUTHOR
12/09/2012 8:28 PM delete

kan ? itulah .. Niena pun terkejut tengok dia pakai baju tentera .. ish3 ..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 8:38 PM delete

@Azzah yup kak.. pegawai je boleh pakai camni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 8:38 PM delete

@Azhafizah Md Nor ingat nak lain daripada yg lain kot.. tapi tahu kesannya..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 8:39 PM delete

@:::aZiE::: public figure katakan.. tapi tak tahu apa undang2 kalau pakai sesuka hati..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 8:40 PM delete

@Chic Na tak syg.. hanya pegawai saja boleh pakai sword bearer ni..jijah pon xleh pakai masa kawen dulu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 8:40 PM delete

@Niena Sofea huhu takpe lah.dah lepas pon..

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
12/09/2012 8:47 PM delete

ada duit semua pun boleh... macam2 la kan

Reply
avatar
12/09/2012 9:28 PM delete

kalau mcm ne cri bf artis je la eh.hahaha...xyah cri tentera.wakakaka.


p/s : smlm navy tu call lagi..ajak jumpa next week :P

Reply
avatar
miza yusof
AUTHOR
12/09/2012 9:46 PM delete

setahu miza, pegawai atasan dan berpangkat saja masa kahwin ada istiadat pedang2 nih semua. Untung laa jadi retis semua dapat. hmmm

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 10:12 PM delete

@Shizan Syafik emm memang tapi undang2 n maruah ATM kena jaga tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 10:13 PM delete

@Eca Dwinky Asha hehe tak pasal2 kena seret p mahkamah jugak nanti..huhu


*dah tu nak jumpa gak ke..*

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2012 10:14 PM delete

@miza yusof emmtu la.. hanya pegawai atasan je boleh pakai istiadat ni..

Reply
avatar
MarnieyZ
AUTHOR
12/09/2012 11:33 PM delete

baru pula tahu yg org tertentu je boleh kawin mcm tu.. auwww

Reply
avatar
12/10/2012 2:35 AM delete

lahai farid kamil neh .. dy tak tahu kot ...

Reply
avatar
12/10/2012 8:34 AM delete

itulah pasal..snng2 je leh dpt..mentang2 artiss..

Reply
avatar
Zura Lee
AUTHOR
12/10/2012 8:58 AM delete

zura pong terkejut gk tgk dlm tv semlm... cm hran cmner FK blh pakai uniform tentera cmtuh...

Reply
avatar
Mimie
AUTHOR
12/10/2012 10:58 AM delete

de gak dnga psl nih...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 12:30 PM delete

@MarnieyZ yup.. suami jijah yg askar pon xdpt pakai macam ni..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 12:31 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI tu la pasal.. anak datuk kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 12:33 PM delete

@Zura Lee katanya baju tu di cipta untuk majlis kawen dia ni..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
12/10/2012 1:16 PM delete

bace gak kisah ni...tnggu jela ap yg akn berlaku...ad duit kan..huhu.hope jgnlah dislh gunakan duit yg byk lg pasni.. :)

Reply
avatar
Izan Ishak
AUTHOR
12/10/2012 1:48 PM delete

mmg pelik sesangat. yg namanya tentera pun bukan semua dpt lalu bawah pedang kan jijah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 2:30 PM delete

@ayuttu la.. peringatan pd orang2 kat luar sana tu.duit bukan boleh di beli pon..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 2:30 PM delete

@Izan Ishak tah.. hanya pegawai je leh kawen bawah pedang..emm

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
12/10/2012 5:40 PM delete

a'ah lah kan. mcm zie ni...even husband polis...pun takde lak nk bersanding husband pakai baju polis taw...huhu

apatah lg yg bukan kerja tu kan kan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2012 6:51 PM delete

@Zie Madini heee mungkin nak tema lain daripada yg lain kot kak..

Reply
avatar
Puan Ira
AUTHOR
12/11/2012 8:31 AM delete

tekejut gak masa dia pakai baju tu

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:13 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:13 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:13 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:13 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:13 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
12/11/2012 9:14 AM delete

eh eh, suka hati dia je kan nak pakai apa.. mentang2 la retis.. hormat la sikit kan

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
12/11/2012 10:05 AM delete

pernah dgr yg org biasa2 takleh buat mcm ni.. terkejut jgak time tgk gambar kt beautifulnara.. nape Farid Kamil pkai baju cmtu.. hmmm

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/11/2012 12:57 PM delete

@aisya saja lain daripada yg lain kot..

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
12/11/2012 11:07 PM delete

huuu hot gak cte ni..

tp mmg pelik laa -.-

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
12/12/2012 1:24 AM delete

erm..tahla..artis mmg cmni kot..ikut dan depa ja...haihh..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
12/12/2012 5:48 AM delete

kita tuggu je lah apa kptusannya.. :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/12/2012 10:24 AM delete

@shidaR tu la pasal.. tak patut..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/12/2012 10:24 AM delete

@IntaNBerliaN katanya dapat surat amaran jer..huhu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!