Tuesday, December 18, 2012

Sedia Di Korbankan!


Alahai...... Balik belayar duduk base seminggu jer...pastu belayar seminggu la balik...
begitu la navy.. kalau tak belayar memang tak sah..huhuhu

emm ini pilihan jijah.. 
maka daku harus redha dengan kerja suami...




isteri-isteri navy siap sedia nak kena tinggal...
bila tugasnya di panggil.. isteri jatuhla nombor dua..

jangan mengeluh jangan merungut..
sebab bila dah jadi sebahagiaan anggota navy...
macik navy kena ada hati yang kental! 
iaitu sedia di korbankan.... 
sesuai la dengan tagline TLDM sedia berkorban :)


esok suami belayar lagi seminggu~~



51 comments:

  1. cantek nye kawen jijah tuh...

    ReplyDelete
  2. hanya mampu tersenyum membaca post jijah... >_____<

    ReplyDelete
  3. hahaha...akak xkental tp akak pandai berlakon..hihih

    ReplyDelete
  4. masa kenal dengan si baju biru saye dulu pun awal2 lagi die dah bagitaw tagline navy..
    katenye saye pun kena sedia berkorban macam die gak.. hahaha

    we're navy wags also ready to sacrifice! :)

    ReplyDelete
  5. @nuyui a.k.a miss YUI kadang2 bila bosan menjelma diri tak kental jugak..hahaa

    ReplyDelete
  6. @ayutsenyum dulu.. mr navy ayut tak belayar lagi..heee :)

    ReplyDelete
  7. @:::aZiE::: lor yeker.. hahaha tapi berlakon untuk kental jadi sabar :)

    ReplyDelete
  8. sbr jelah jijah...bile dh jd isteri tentera nih, kite kne fhm tugasn diorang

    ReplyDelete
  9. takpe , seminggu tuh kejap jek aqk . aqk bz kan diri dgn blog . baru tak terase incik hsbnd jauh <3

    ReplyDelete
  10. xpe syg sekurang2 nye .. dye ade masa nan jijah

    ReplyDelete
  11. hihi~xpela..nak wat mcner kan...jodoh pilihan kite..ape2 pun die belayar mencari rezeki untuk kite...:) bersabar yea kak..:)

    ReplyDelete
  12. nasib baik seminggu je kan. tp mesti rs mcm setahun. ;)

    ReplyDelete
  13. heee...besela tu cikJijah...dr belum kawen lg da berkorban kn???x mcm kapel2 yg len..asek dating je... :)

    ReplyDelete
  14. @Mimie tu la.. jijah boleh terima.. tapi kalau emergency kena belayar.. marah jugak...uhuhu

    ReplyDelete
  15. @♥ hudahassan ♥ hehe memang selalu buat camtu pon..ngee

    ReplyDelete
  16. @erin moshimoshi ada sekejap jer erin.. pastu hilang balik..hahaa

    ReplyDelete
  17. @Chic Na iya rasa lama giler.. tp bila dia ada seminggu tu rasa kejap sgt..huhu

    ReplyDelete
  18. @adnil linda takpe la syg..pasangan ni masing2 kan.. ada yg banyak dugaan macam jijah ada yg seronok jer hari2 jumpa suami..

    ReplyDelete
  19. hehe..nak tak nak kene sabar jugak kan jijah, sebab tu kerja dia,n sbg isteri kene belajar memahami kerjaya suami. Take care jijah :)

    ReplyDelete
  20. @LiNda betul :) dari dulu kita dah tahu kerjaya dia camni.. harus lah sabar :)

    ReplyDelete
  21. rindu itu mengeratkan lagi hubngan selagi jujur dan percaya kuat pada diri kita :)

    ReplyDelete
  22. @the malay male dah biasa dah ni :) tu tak kesah..

    ReplyDelete
  23. :) sabar na jijah....

    'SEDIA BERKORBAN'

    :- BERKORBAN APA SAJA HEHEHE

    ReplyDelete
  24. sabar ye kak jijah...xpe, kerja mencari rezeki utk keluarga.... =)

    ReplyDelete
  25. kena banyak bersabar la kan Jijah.. mereka belayar demi kerja.. (^_^)

    ReplyDelete
  26. @♥ aiNa yaZiD ♥ jijah ok je.. memang paham tugas dia :)

    ReplyDelete
  27. @Mrs Velentine kalau akak mesti tak sanggup kan..hehe

    ReplyDelete
  28. kalau kne tggal time ada ank kecik, lg suah tp kne tabah la kn

    ReplyDelete
  29. @IntaNBerliaN ada anak sekurang2nya tak la bosan.. cuma kena buat semua sendirian la..hee

    ReplyDelete
  30. tabah ye jiejh :)
    shida tahu jiejah kuat kalau x xmgkin lbh 10tahun tu...kan :)

    ReplyDelete
  31. kak jijah ni nmpak je kecik tp hati kuat sungguh lah.. hehe..

    kalau sy tak mmpu la kot.. huhu

    ReplyDelete
  32. @aisyabila berada di situasi akak baru rasa hati kuat n kental..jangan manjakan diri.. tak boleh selalu harapkan orang lain :)

    ReplyDelete
  33. Thumbs up! you're strong enough ^__^

    ReplyDelete
  34. nasib 'kwn' yg bru ne bukan navy...jdi xselalu kena tggl la.hahaha :P

    ReplyDelete
  35. @Eca Dwinky Asha syoklah.. asyik berkepit je nanti..hee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!