Baby Stuff: Baby Gear

8:00:00 AM 40 Comments A+ a-


Kali ni nak sambung cerita kelengkapan baby gear untuk anakanda. bila beli baju baju ni baru perasaan bercampur saiz baju baby. jijah beli sampai 6-12months.. senang kang baby keluar terbesar ada backup..hehe tapi nanti bila dah basuh dan lipat baru asingkan saiz baju dan pack untuk bawa balik kampung! hehee

Baby Gear

Baju & seluar lengan pendek
untuk pakai siang



Baju lengan pendek & seluar panjang


Baju & seluar lengan panjang
untuk pakai malam


Romper


rompers atas ni beli kat FOS
                             

pack rompers ni beli kat City Mall Sabah.. beli sebab comel nak tengok anakanda pakai nanti. hehe


dalam pack ni ada 4 helai rompers dan 6 helai sapu tangan..
ambil warna yang unisex. jadi anak lelaki/ perempuan masih boleh pakai lagi :)
harga 1 set RM39.90

bodysuit


saja beli.. saiz 3-6months RM22 mesti comel anakanda mama pakai nanti. hehe

 Mittens & bootees & bonnet


combo set mittens,bootees dan bonnet beli 4 pasang RM17 setiap pek
ada yang sama dengan baju. hehehe :)
1 pek beli mitten dan booties saja RM6.90
1 pek 3pasang stokin RM11.90


suka jenis kain kait ni. comel..
RM19.90

Tuala


tuala satu beli yang ada hooded RM21.90, satu lagi 2helai RM19.90. terlebih cukup dah ni.. marah la mak nanti..huhuhu

Selimut, Barut


selimut dah beli 1 RM26.90, 
barut ada 3helai RM18.80. cukup la sebab mak kata nak buatkan barut..tapi gatal nak beli jugak.. heee

baju tu nampak sikit tapi nanti balik semenanjung kumpul dengan barang baby yang mak dah belikan. manja kan jijah ni.. hahaha :p

ehh walaupun nampak je sikit camni tapi harga keseluruhan beratus-ratus tau.. huhuhu  tapi seronokk!!
tak sabar nak lihat anakanda mama keluar... ngeee~~ :P



p/s:
lepas ni sesi mendobi dan packing balik semenanjung bulan 7 ni! yeahh lagi sebulan~~



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

40 insan comel komen

Write insan comel komen
Nurul Husna
AUTHOR
6/10/2013 8:42 AM delete

byk jgk baju tu jijah...husna punya bape pasang je..hubby x kasi beli byk2..tp kdg2 husna beli senyap2 gak...hahaha

Reply
avatar
Mek Onie
AUTHOR
6/10/2013 8:50 AM delete

haaaa,banyaknya pakaian baby :D

Reply
avatar
mama ila
AUTHOR
6/10/2013 9:30 AM delete

seronokkan prepare barang2 baby nie..hehehe...sbb baju baby cute2... semoga dipermudahkan nanti masa bersalin yer..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
6/10/2013 11:03 AM delete

huh mesti syok kan ni kali pertama ..semua mende nk beli sbb nampak comey

Reply
avatar
JaSSNaNi
AUTHOR
6/10/2013 11:12 AM delete

wow.. banyak dah persiapan baby dah siap ni... tunggu masa je..

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
6/10/2013 11:13 AM delete

Wah...banyak betul. Siap warna warni lagi. Saya beli masa warehouse sale jer. So sume sama warna.

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
6/10/2013 11:17 AM delete

bile shopping brg baby, rase mcm nak beli sume kan? sbb sume comel2... huhu

Reply
avatar
6/10/2013 12:34 PM delete

semuanyer comel-comel bajunyer tu...

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
6/10/2013 12:54 PM delete

comellllll barang baby ;D hee

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
6/10/2013 2:01 PM delete

salam jijah...
wah dah siap beli barang baby ye,akak belum beli apa2 lg nih

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/10/2013 3:29 PM delete

as-salam.
maaf jijah.lama tak singgah.bercuti.
jijah n bb sihat?

jijah, serius.. i pulak yg tetiba rasa nk ngandung ni.. doakan ciksu ye

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:34 PM delete

@Nurul Husna husna baju ni sampai 12bulan gak.. jijah campur2..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:34 PM delete

@Mek Onie banyak ke.. kalau tgk org lain review lagi banyak baju baby dorang..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:35 PM delete

@mama ila cute sgt! geram..hee tq sista :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:35 PM delete

@eimapantang nampk yg comel2.. semua nak beli.hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:36 PM delete

@JaSSNaNi kalau baby gear ni setakat ni dah siap banyak la..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:37 PM delete

@Fiqah hehe sini xde warehouse kena la cari kat shopping mall biasa..tu yg jumpa comel2..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:38 PM delete

@E'inikut nafsu semuanya nak! tapi memandangkan mahal gak baju baby..beli yg pentinng2 jer.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:39 PM delete

@Isabel Diaz kan.. suka yg mickey mouse tu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:40 PM delete

@mama aryan dah 7bulan baru dapat beli barang kak!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/10/2013 4:41 PM delete

@QasehnyaRania Alhamdulilah jijah dan baby sihat sangat2..baby makin aktif!

jijah doakan moga ciksu pon di murahkan rezeki..Amin..

Reply
avatar
wawa syaida
AUTHOR
6/11/2013 9:03 AM delete

comelnya....wawa bujang lagi....tapi seronok nye tengok jijah prepare barang2 tu :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/11/2013 10:55 AM delete

@wawa syaida seronok sangat yunk.. nnt wawa pon merasainya nnt :)

Reply
avatar
cplud miera
AUTHOR
6/11/2013 3:20 PM delete

seronok kan jijah :) persiapan baby sume ni. terigt time ngandungkan afham dulu :)

Reply
avatar
6/11/2013 6:13 PM delete

jeles erin hanya allah je tahu ...
seronok dpt shopping barang2 baby kan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/11/2013 6:30 PM delete

@cplud miera seronok sgt cplud..hee :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/11/2013 6:31 PM delete

@erin moshimoshi erin sabar yer syg... insyaAllah akan ada rezeki erin juga.. cuma lambat saja..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/12/2013 12:33 PM delete

kenapa lah barang baby ni comel2.. geram je tengok.. hehe

Reply
avatar
6/12/2013 3:35 PM delete

@azizah :) insya allah jijah doakan erin ye moga ade rezeki kami bulan nie ..
amin

Reply
avatar
6/12/2013 3:51 PM delete

kite beli bape pasang je mase mule2 dulu.. baby dah keluar baru start beli, hikhik~~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/12/2013 6:08 PM delete

@✿ pink velvet ✿ ni pon xbanyak yunk! hee :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/12/2013 6:10 PM delete

@aisya kan geram je tengok! nmpk rambang mata tau..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/12/2013 6:11 PM delete

@erin moshimoshi Amin erin.. Amin ya robbal alamin.. :)

Reply
avatar
6/12/2013 9:59 PM delete

yeay! makin banyak baju.beli sikit sikit lama lama banyak camni kan.walaupun berhabis duit tapi puas ati tgk si comel pakai nanti :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
7/19/2013 1:47 AM delete

@Azhafizah Md Nor hehehe kan.. tu yg excited tu

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!