Tuesday, June 11, 2013

Baby Stuff: Baby Gear


Kali ni nak sambung cerita kelengkapan baby gear untuk anakanda. bila beli baju baju ni baru perasaan bercampur saiz baju baby. jijah beli sampai 6-12months.. senang kang baby keluar terbesar ada backup..hehe tapi nanti bila dah basuh dan lipat baru asingkan saiz baju dan pack untuk bawa balik kampung! hehee

Baby Gear

Baju & seluar lengan pendek
untuk pakai siang



Baju lengan pendek & seluar panjang


Baju & seluar lengan panjang
untuk pakai malam


Romper


rompers atas ni beli kat FOS
                             

pack rompers ni beli kat City Mall Sabah.. beli sebab comel nak tengok anakanda pakai nanti. hehe


dalam pack ni ada 4 helai rompers dan 6 helai sapu tangan..
ambil warna yang unisex. jadi anak lelaki/ perempuan masih boleh pakai lagi :)
harga 1 set RM39.90

bodysuit


saja beli.. saiz 3-6months RM22 mesti comel anakanda mama pakai nanti. hehe

 Mittens & bootees & bonnet


combo set mittens,bootees dan bonnet beli 4 pasang RM17 setiap pek
ada yang sama dengan baju. hehehe :)
1 pek beli mitten dan booties saja RM6.90
1 pek 3pasang stokin RM11.90


suka jenis kain kait ni. comel..
RM19.90

Tuala


tuala satu beli yang ada hooded RM21.90, satu lagi 2helai RM19.90. terlebih cukup dah ni.. marah la mak nanti..huhuhu

Selimut, Barut


selimut dah beli 1 RM26.90, 
barut ada 3helai RM18.80. cukup la sebab mak kata nak buatkan barut..tapi gatal nak beli jugak.. heee

baju tu nampak sikit tapi nanti balik semenanjung kumpul dengan barang baby yang mak dah belikan. manja kan jijah ni.. hahaha :p

ehh walaupun nampak je sikit camni tapi harga keseluruhan beratus-ratus tau.. huhuhu  tapi seronokk!!
tak sabar nak lihat anakanda mama keluar... ngeee~~ :P



p/s:
lepas ni sesi mendobi dan packing balik semenanjung bulan 7 ni! yeahh lagi sebulan~~



40 comments:

  1. byk jgk baju tu jijah...husna punya bape pasang je..hubby x kasi beli byk2..tp kdg2 husna beli senyap2 gak...hahaha

    ReplyDelete
  2. haaaa,banyaknya pakaian baby :D

    ReplyDelete
  3. seronokkan prepare barang2 baby nie..hehehe...sbb baju baby cute2... semoga dipermudahkan nanti masa bersalin yer..

    ReplyDelete
  4. huh mesti syok kan ni kali pertama ..semua mende nk beli sbb nampak comey

    ReplyDelete
  5. wow.. banyak dah persiapan baby dah siap ni... tunggu masa je..

    ReplyDelete
  6. Wah...banyak betul. Siap warna warni lagi. Saya beli masa warehouse sale jer. So sume sama warna.

    ReplyDelete
  7. bile shopping brg baby, rase mcm nak beli sume kan? sbb sume comel2... huhu

    ReplyDelete
  8. comellllll barang baby ;D hee

    ReplyDelete
  9. salam jijah...
    wah dah siap beli barang baby ye,akak belum beli apa2 lg nih

    ReplyDelete
  10. as-salam.
    maaf jijah.lama tak singgah.bercuti.
    jijah n bb sihat?

    jijah, serius.. i pulak yg tetiba rasa nk ngandung ni.. doakan ciksu ye

    ReplyDelete
  11. @Nurul Husna husna baju ni sampai 12bulan gak.. jijah campur2..hee

    ReplyDelete
  12. @Mek Onie banyak ke.. kalau tgk org lain review lagi banyak baju baby dorang..

    ReplyDelete
  13. @mama ila cute sgt! geram..hee tq sista :)

    ReplyDelete
  14. @eimapantang nampk yg comel2.. semua nak beli.hee

    ReplyDelete
  15. @JaSSNaNi kalau baby gear ni setakat ni dah siap banyak la..

    ReplyDelete
  16. @Fiqah hehe sini xde warehouse kena la cari kat shopping mall biasa..tu yg jumpa comel2..

    ReplyDelete
  17. @E'inikut nafsu semuanya nak! tapi memandangkan mahal gak baju baby..beli yg pentinng2 jer.

    ReplyDelete
  18. @Isabel Diaz kan.. suka yg mickey mouse tu..

    ReplyDelete
  19. @mama aryan dah 7bulan baru dapat beli barang kak!

    ReplyDelete
  20. @QasehnyaRania Alhamdulilah jijah dan baby sihat sangat2..baby makin aktif!

    jijah doakan moga ciksu pon di murahkan rezeki..Amin..

    ReplyDelete
  21. comelnya....wawa bujang lagi....tapi seronok nye tengok jijah prepare barang2 tu :)

    ReplyDelete
  22. @wawa syaida seronok sangat yunk.. nnt wawa pon merasainya nnt :)

    ReplyDelete
  23. seronok kan jijah :) persiapan baby sume ni. terigt time ngandungkan afham dulu :)

    ReplyDelete
  24. jeles erin hanya allah je tahu ...
    seronok dpt shopping barang2 baby kan

    ReplyDelete
  25. @erin moshimoshi erin sabar yer syg... insyaAllah akan ada rezeki erin juga.. cuma lambat saja..

    ReplyDelete
  26. kenapa lah barang baby ni comel2.. geram je tengok.. hehe

    ReplyDelete
  27. @azizah :) insya allah jijah doakan erin ye moga ade rezeki kami bulan nie ..
    amin

    ReplyDelete
  28. kite beli bape pasang je mase mule2 dulu.. baby dah keluar baru start beli, hikhik~~

    ReplyDelete
  29. @aisya kan geram je tengok! nmpk rambang mata tau..

    ReplyDelete
  30. @erin moshimoshi Amin erin.. Amin ya robbal alamin.. :)

    ReplyDelete
  31. yeay! makin banyak baju.beli sikit sikit lama lama banyak camni kan.walaupun berhabis duit tapi puas ati tgk si comel pakai nanti :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!