Friday, June 14, 2013

It's a Boy.. :)


Phewww dah masuk third trimester ni.. berdebar-debar pula..hehehehe
Baru-baru ni checkup dan scan dengan doc untuk 7 bulan..
Alhamdulilah anakanda makin sihat dalam my tummy :)

Doktor scan terangkan satu persatu..
Alhamdulilah doktor cakap kepala anakanda dah turun bawah.. means tak songsang lah..
tapi takut juga kalau dia berpusing lagi.. harap-harap anakanda pusing dan turun kembali sampai bersalin nanti yer sayang... :)



sumber: google


Doktor cakap kedudukan anakanda macam kat atas ni. kedudukan meringkuk..
patutlah mama selalu rasa anakanda tendang-tendang perut mama belah kanan. rupanya kaki dia kat situ.. weee~~

Bila scan anakanda sangat lah baik hati siap kangkang lagi...
memang nampak la bebird dia...
Soo memang confirm BABY BOY! 
Memang plan untuk first ni baby lelaki. sebab nanti dia boleh jaga keturunan kami.. Syukur Alhamdulilah rezeki Allah kasi :)

Pasal nama InsyaAllah nama anakanda kami akan bermula dari Zul_ _ _ Bin Zulkhairi Syafiq Bin Zulkpli. 
nampak tak.. nampak tak... meriahnya nama ZUL dalam keturunan encik suami. hehehe


So far sekarag ni, semuanya NORMAL. Alhamdullillah :)
Moga anakanda pun sihat selamat di dalam sana.. Amin....



p/s:
ada idea nama lelaki bermula dari Zul??



34 comments:

  1. alhamdulillah...bes sgt dgr bby sht..doakan bby sy sht jugak ye..sy pn xsbr nak tau gender..heee

    ReplyDelete
  2. Tahniah kak jijah! Wahh..baby boy sama mcm uda la..

    contoh la nie:
    Zulfadhil=yg mempunyai kelebihan
    Zulfan=Taman
    Zulfaqar=Nama pedang Nabi Muhammad SAW

    ReplyDelete
  3. wah bestnya jijah dh tau gender baby..alhamdulillah dua2 sihat.ishhh mcm rindu pulak nak preggy huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. Yeay!!!Ada geng lelaki...Hahahah..Tahniah-tahniah..

    ReplyDelete
  5. Assalam. Alhamdulillah. moga selamat semuanya dear :)

    ReplyDelete
  6. wah boy ke. congrats u. tu tengah sibuk carik nama la ye? seronoknya :)

    ReplyDelete
  7. besnya baby boy..sy pun cdg klu pregnant nti nk baby boy jgk yg first...(n__n)

    ReplyDelete
  8. Seronoknya dapat baby boy. Jaga amanah Allah tu baik-baik. InsyaAllah

    ReplyDelete
  9. wah...name anak kne zul jugak kan jijah..huhuhu bestnye

    ReplyDelete
  10. wah perancangan NAMA yang bagus untuk anak.. semoga dipermudahkan... aamminn

    Alhamdulillah impian tercapai..

    Akak pulak impikan anak sulung perempuan alhamdulillah Allah makbulkan....

    ReplyDelete
  11. baby boy! mesti comellllll ^_^ hee

    ReplyDelete
  12. dah pilih nama ke kak jijah? hehe.. Zul apalah agaknye ye.. hehe

    ReplyDelete
  13. blog jijah mengalami transformasi kah?huhuhu...baby boy...nnt leh bt bergusti la jawab yer..hihihi..tahniha ye dear..moga selamat sehingga lahir baby tu nnt :) nama zul??payah nak kuar idea nama yer...

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. Jijah dah tahu jantina ye.. Nanti abang boleh jaga adik-adik kan :)
    Moga dipermudahkan segalanya ye...

    ReplyDelete
  15. tahniah take care dear

    ReplyDelete
  16. tahniah k.jiejah...smoga die dapat menjadi anak yg soleh,nanti bby ikot muke mamike daddy?

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah .. nanti boleh jaga adikadik perempuan yg lain . hehehe

    ReplyDelete
  18. jijah!! syoknya dah tau gender baby... sy scan pulak nant doc ckp 28week, tapi nurse bagi tarikh untuk 27week scan.. so lagi 2minggu la.. tak sabar gak nak tau boy ke gegirl

    ReplyDelete
  19. tahniahhhh xsabaq plak nak kawen ngeee ;p

    ReplyDelete
  20. as-salam.
    seronok bc perkembangan bby tau.
    very nice.
    ciksu doakan semoga semuanya baik2 aja. in shaa ALLAH .
    jaga diri tau

    ReplyDelete
  21. yeay! baby I dpt geng la nanti dgn anak jijah..sama2 boboy

    ReplyDelete
  22. harap2 semua nya selamat nanti

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah, moga nanti anakanda akak jadik anakanda penyejuk perut,,aminn,,,
    meriah nama Zul ya,, (^___^)

    ReplyDelete
  24. tahniah kak
    moga semua selamat dan dalam baik2.
    ce cari nama :p

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah semuanya ok,harap2 baby takan berpusing lg ye..

    akak pun songsang gak ni,nak check up nanti dah berpusing ke belum,harapnya dah berpusing la..

    due kita sama la jijah,doc ckp akak pun 3 sept gak

    ReplyDelete
  26. singgah jumaat.
    mama n bby ok

    ReplyDelete
  27. wahhhhh tahniah2... :)

    ReplyDelete
  28. idea untuk nama baby boy Jijah ; Zulfadhli..

    ReplyDelete
  29. wahhh putera ye. best la.. huhuhu..

    ReplyDelete
  30. semoga dipermudahkan...tak lama dah tu.. :)

    ReplyDelete
  31. Allhamdullilah tahniah jijah!

    ReplyDelete
  32. tahniah..
    seronok nya dapat baby boy..;)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!