Shopping Barang Baby

by - 10:32:00 AM


Yeyy!! Barang baby dah beli sikit-sikit kat sabah... ingatkan nak beli bila balik semenanjung nanti tapi memandangkan time tu bulan puasa nak-nak dah 8bulan usia kandungan rasanya memang tak larat tu nak berjalan-jalan.. huhuhu

mula-mula blur gak nak start beli dari mane.. rambang mata woo.. tapi bila berpandukan dengan checklist hari tu.. baru boleh beli ikut keperluan.. barang-barang kat sini jangan cakap la..mahal. lebih RM2 dari kat semenanjung...tapi nak buat camner untuk anak sendiri jugak kan.. anakanda kena hargai pengorbanan mama dan papa tau! hiksss~~ :p

meh tengok hasil rembatan jijah n suami beli untuk anakanda mama ni.. :)
::
::
::
::
v




jom kita tengok satu persatu...


changing mat jijah beli yang biasa warna biru saiz medium harga RM16.10

clothes hanger untuk sidai barang-barang comel baby macam sarung kaki tangan harga tak ingat. 

detergent Pureen A-B-D 1000ml kat sabah harganya RM18.90.. kat PD masa jijah balik kampung dulu RM17.90




baby wipes 2pek Anakku beli time warehouse kat 1Borneo 80pieces= RM9.50.. satu lagi beli jenama Fiffy siap ada re-fill pack berharga RM13.90



Baby Care & Grooming
cotton bud RM5.90, cooton ball RM4.90, nasal aspirator RM6.90, manicure set RM9.90, pin RM5.90 dan container bedak RM7.90
*bedak, travelling kit, minyak baby, minyak telon beli balik semenanjung nanti :)*



Feeding
nursing pad washable 1pasang RM10.40, nursing pad disposable Pureen 84keping RM44.60
*belum beli lagi maternity pad, nipple cream, nursing bra, botol dan puting susu*


Diapering
Sample Huggies untuk newborn ni dapat free time beli barang baby. dapat 2set dalamnya ada 4keping pampers.. Tapi pampers tak beli lagi.. balik semenanjung nanti baru beli tapi tak tahu jenama apa.. any idea mommies??
*napkin ada kat kampung. pakai lama punya. tinggal nak basuh jer..*


so far ni je barang-barang yang dapat jijah beli kat sabah. untuk baby gear macam baju, sarung kaki, tangan jijah update kemudian. 


next entry :)


bila kira-kira balik banyak kan duit keluar. kan dah cakap barang baby sekarang bukannya murah. ni beli dah berhabis jimat la ni. hehe 

apa pun mama sanggup demi anakanda.. hehehe :)  


p/s: 
beli terus letak dalam kotak nak bawak balik semenanjung bulan 7 ni..ngeee~~



You May Also Like

24 insan comel komen

  1. tak sabar nak tunggu anakanda dear jijah. ^_^ bila jijah balik semenanjung?

    ReplyDelete
  2. 1B kan warehouse sale..kat Parkson..beli jgn xbeli :P

    ReplyDelete
  3. owh, bestnya.. counting days nampaknya. Moga mama dgn baby dlm perut tu sentiasa sihat :)

    ReplyDelete
  4. memang barang baby semua lebih mahal dari brg2 dewasa..kena pandai jimat macam jijah kan..xpe beli sikit2 lama lama banyaklah nanti :)

    ReplyDelete
  5. wah banyak jugak ye dh shopping barang baby. tapela mahal sikit nk buat camne kan. kalau nk beli kt semenanjung nak angkut ke sane pun sama je susah dia huhu

    ReplyDelete
  6. wahh...syoknyeee. Mesti eksaited kan tgok brg2 baby semua cute2 :)

    ReplyDelete
  7. Bll bulan puasa la kan.
    Sronok kan.
    Doakan ciksu juga ye jijah.
    Cikdu kdh2 suka gak p nengok2 brg bby.pastu blah.. Hihi

    ReplyDelete
  8. wahh banyaknya mama borong. nanti susah lak nak angkut balik semenanjung. nanti jijah deliver & berpantang kt semenanjung kan?

    ReplyDelete
  9. brg sume mahai skg an jijah..tpi comei je tgok brg baby=)

    ReplyDelete
  10. bestnye... mesti teruja gile kan?

    ReplyDelete
  11. byk tu..hihi..tak sbr nak tunggu bby..

    ReplyDelete
  12. Mesti habis beratus-ratus nie.. Bestnya kalau berbeli..

    ReplyDelete
  13. pin tu nk wat pe ... jijah nk pakai napkin kat baby ek ... hehehe

    ReplyDelete
  14. @eimahaah kak nak pakai napkin gan cloth diapers..harap2 berhasill..heee

    ReplyDelete
  15. hiks...rasa x sabar nak tggu baby kuar kan...

    ReplyDelete
  16. seronoknya dh memborong...xsabar nk borong brg baby even yg ni yg ke2...excited macam nk dapat baby 1st dlu2 jgk..hehe..

    ReplyDelete
  17. @Nurul Husna haah husna.. xsabar nak tengok dia..heee

    ReplyDelete
  18. @izzah hehe best! takpe even baby kedua pon excited bukan main kan..

    ReplyDelete
  19. bestnya dh beli brg2 baby...suka sbb semenya comel2.

    ReplyDelete
  20. bln dpn blik smnanjung ek.. xcited kan.. hihii

    ReplyDelete
  21. @IntaNBerliaN haah kak time nak puasa balik semenanjung! best!

    ReplyDelete
  22. kunjungi http://cenderamatadarihati.blogspot.com/p/baby.html

    boleh beli hamper barang baby secara online bila balik semenanjung nanti..harga amat berpatutan..

    barangan bayi pun cute2

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!