Papa Yang Teruja! Hahaha

2:00:00 PM 36 Comments A+ a-


Sekarang ni suami jijah tak belayar selama 2minggu sampai hujung bulan ni.. syukur Alhamdulilah..
dapat meluangkan lebih masa bersama beliau... hehehe seronokk!! :)




anakanda sekarang pun sangat-sangat aktif menendang... bila jijah mengadu sakit di tendang. suami pun letak tangan dia kat perut.. sekali baby tendang terkejut dia.. hehee
sekarang pun mesti suami akan tanya baby ada tendang tak.. pastu dia pun teruja la nak pegang perut.. hehehe

start malam je anakanda asyik la menendang tak henti henti.. sampai nak tidur pun susah. kadang-kadang jam 3-5pagi pun dia aktif bermain dalam perut ni. tak kenal penat betul anak teruna mama sorang ni. hehe

dialog suami:

"amboi... aktifnya dia tendang mama malam-malam.. nanti dah keluar jangan pula berjaga malam-malam"
"takpe.. nanti suruh papa bangun buat susu" hehehe
"kalau papa tak tidur lagi boleh la.. tapi kalau papa dah tidur memang tak sedar diri..."
"ekkk??

tapi pelik juga dalam 10minit camtu dia tendang..pastu berhenti pastu sambung menendang balik... sampaikan tak larat jijah nak melayannya... hehehe

tapi serius ni pengalaman pertama yang mengujakan! precious moment! teruja bermain-main dengan perut sendiri.. hehehe :)

syukur Alhamdulilahh ^__________^



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

36 insan comel komen

Write insan comel komen
Shizan Syafik
AUTHOR
6/19/2013 2:20 PM delete

seronokkan jijah.. mcm baby sy, bila amik video.. terus dia berhenti bergerak.. malu agaknya

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
6/19/2013 3:09 PM delete

Saya dah rasa dah dari 4 minggu lepas macam tu..sengsara juga tak boleh tido. Sekarang dah kurang sikit. mungkin dah tak de space nak buat somersault. Sekarang main stretching2 jer. Anak lelaki mmg mcm tu dokter cakap

Reply
avatar
dhiera
AUTHOR
6/19/2013 3:20 PM delete

amboii... lasak ye baby boy ni! nakal ye

Reply
avatar
nasha
AUTHOR
6/19/2013 3:42 PM delete

jijah..kita plak tersengeh2 sendiri baca entry jijah ni..kita pun xsabar nak rasa baby tendang2 nanti..ni baru nak masuk 3 bulan,doakan kita selamat sampai melahirkan ye..hehe..;)

Reply
avatar
E'in
AUTHOR
6/19/2013 4:01 PM delete

bestnyeeee... :)

Reply
avatar
6/19/2013 5:40 PM delete

bila baby keluar nanti,mesti dia main guling2 atas katil pulak...hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:20 PM delete

@Shizan Syafik samalah yunk.. bila amik video terus xnak gerak... kalau x dia la nombor 1..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:21 PM delete

@Fiqah sakit kekadang..hee tp seronok!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:22 PM delete

@dhiera nakal...macam papanya..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:22 PM delete

@nasha wahh yunk! akhirnya rezeki..tahniah yunk! moga ibu dan anak selamat.. Insyaallah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:24 PM delete

@E'inbest sangat! cepat2 kawen ye ein..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 7:25 PM delete

@imantizz_truper jangan lah..xlarat mama nak layan..hee

Reply
avatar
hana hadi
AUTHOR
6/19/2013 9:43 PM delete

seronoknya...yang tak tahannya si suami mcm nak minta baby tendang ja sebab nak rasa. hehe

Reply
avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
6/19/2013 9:43 PM delete

wahh..aktif btoi. tak sabar plak nak ada baby. hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 11:01 PM delete

@hana hadi sebab dia lagi excited! hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/19/2013 11:02 PM delete

@Farhain Azmi nanti tak lama lagi ada la tu baby :) hee

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
6/19/2013 11:54 PM delete

baby main futsal dlm perut kot. hehe.. pernah jgk pegang perut kakak kat ofis masa baby tendang. mmg terkejut. rs mcm ajaib je. huhu..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
6/20/2013 12:48 AM delete

Takut pula dengar sakit-sakit bila kena tendang tu. Memang sakit ke? Tapi kalau sakit kenapa mak-mak selalu happy jer cite baby suka tendang erk? Just curious sebab belum ada baby.. Hihi..

Reply
avatar
6/20/2013 2:43 AM delete

amboi asyik tendang je . mcm nk main bola je tu hehehe . tak sabar nak keluar agaknye kakjijah .. hehe

Reply
avatar
6/20/2013 8:49 AM delete

yui plak teruja bc entry ni syg..hihi

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
6/20/2013 9:31 AM delete

betul..moment mcm nie endah sgt..seronok..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
6/20/2013 11:25 AM delete

sy pun excited membaca, apatah lg kak jijah dan husband.. mmg double triple excited..

memang jaguh lah anak kak jijah ni.. dah besar nnti boleh lah jadi pemain bola handalan ni. hehe

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
6/20/2013 3:37 PM delete

wah teruja dia yea

Reply
avatar
Fyna Ahmad
AUTHOR
6/20/2013 4:12 PM delete

bestnya jijah... dah ada nama ke untuk teruna tue? ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:23 PM delete

@Chic Na kan.. seronok! lebih3 lagi yg merasainya..ee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:24 PM delete

@Isabel Diaz tak sakit sangat la.. rasa nyilu je..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:24 PM delete

@-meeSUPERGIRL- eh jangan keluar lagi.. baby xcukup matang..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:26 PM delete

@Mrs Lurve t dah bersalin rindu pulak nak pregnant hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:26 PM delete

@aisya hahaha mudah2an...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/20/2013 4:27 PM delete

@Fyna Ahmad yer fyna.. dah ada dah list2 nama anak teruna.. tinggal nak pilih jer..heee

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/23/2013 3:18 PM delete

teruja bermen dgn perot ea jijah..hihihihi ^^

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
6/26/2013 4:18 PM delete

saat bby menendang tu la yg rs teruja kan.. :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 10:50 PM delete

@ayuthaah yunk! seronok sangat..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/26/2013 10:51 PM delete

@IntaNBerliaN teruja serta bersyukur pada Tuhan..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!