Wednesday, June 19, 2013

Papa Yang Teruja! Hahaha


Sekarang ni suami jijah tak belayar selama 2minggu sampai hujung bulan ni.. syukur Alhamdulilah..
dapat meluangkan lebih masa bersama beliau... hehehe seronokk!! :)




anakanda sekarang pun sangat-sangat aktif menendang... bila jijah mengadu sakit di tendang. suami pun letak tangan dia kat perut.. sekali baby tendang terkejut dia.. hehee
sekarang pun mesti suami akan tanya baby ada tendang tak.. pastu dia pun teruja la nak pegang perut.. hehehe

start malam je anakanda asyik la menendang tak henti henti.. sampai nak tidur pun susah. kadang-kadang jam 3-5pagi pun dia aktif bermain dalam perut ni. tak kenal penat betul anak teruna mama sorang ni. hehe

dialog suami:

"amboi... aktifnya dia tendang mama malam-malam.. nanti dah keluar jangan pula berjaga malam-malam"
"takpe.. nanti suruh papa bangun buat susu" hehehe
"kalau papa tak tidur lagi boleh la.. tapi kalau papa dah tidur memang tak sedar diri..."
"ekkk??

tapi pelik juga dalam 10minit camtu dia tendang..pastu berhenti pastu sambung menendang balik... sampaikan tak larat jijah nak melayannya... hehehe

tapi serius ni pengalaman pertama yang mengujakan! precious moment! teruja bermain-main dengan perut sendiri.. hehehe :)

syukur Alhamdulilahh ^__________^



36 comments:

  1. seronokkan jijah.. mcm baby sy, bila amik video.. terus dia berhenti bergerak.. malu agaknya

    ReplyDelete
  2. Saya dah rasa dah dari 4 minggu lepas macam tu..sengsara juga tak boleh tido. Sekarang dah kurang sikit. mungkin dah tak de space nak buat somersault. Sekarang main stretching2 jer. Anak lelaki mmg mcm tu dokter cakap

    ReplyDelete
  3. amboii... lasak ye baby boy ni! nakal ye

    ReplyDelete
  4. jijah..kita plak tersengeh2 sendiri baca entry jijah ni..kita pun xsabar nak rasa baby tendang2 nanti..ni baru nak masuk 3 bulan,doakan kita selamat sampai melahirkan ye..hehe..;)

    ReplyDelete
  5. bila baby keluar nanti,mesti dia main guling2 atas katil pulak...hehehe

    ReplyDelete
  6. @Shizan Syafik samalah yunk.. bila amik video terus xnak gerak... kalau x dia la nombor 1..hee

    ReplyDelete
  7. @Fiqah sakit kekadang..hee tp seronok!

    ReplyDelete
  8. @dhiera nakal...macam papanya..heee

    ReplyDelete
  9. @nasha wahh yunk! akhirnya rezeki..tahniah yunk! moga ibu dan anak selamat.. Insyaallah..

    ReplyDelete
  10. @E'inbest sangat! cepat2 kawen ye ein..hee

    ReplyDelete
  11. @imantizz_truper jangan lah..xlarat mama nak layan..hee

    ReplyDelete
  12. seronoknya...yang tak tahannya si suami mcm nak minta baby tendang ja sebab nak rasa. hehe

    ReplyDelete
  13. wahh..aktif btoi. tak sabar plak nak ada baby. hehe

    ReplyDelete
  14. @Farhain Azmi nanti tak lama lagi ada la tu baby :) hee

    ReplyDelete
  15. baby main futsal dlm perut kot. hehe.. pernah jgk pegang perut kakak kat ofis masa baby tendang. mmg terkejut. rs mcm ajaib je. huhu..

    ReplyDelete
  16. Takut pula dengar sakit-sakit bila kena tendang tu. Memang sakit ke? Tapi kalau sakit kenapa mak-mak selalu happy jer cite baby suka tendang erk? Just curious sebab belum ada baby.. Hihi..

    ReplyDelete
  17. amboi asyik tendang je . mcm nk main bola je tu hehehe . tak sabar nak keluar agaknye kakjijah .. hehe

    ReplyDelete
  18. yui plak teruja bc entry ni syg..hihi

    ReplyDelete
  19. betul..moment mcm nie endah sgt..seronok..

    ReplyDelete
  20. sy pun excited membaca, apatah lg kak jijah dan husband.. mmg double triple excited..

    memang jaguh lah anak kak jijah ni.. dah besar nnti boleh lah jadi pemain bola handalan ni. hehe

    ReplyDelete
  21. bestnya jijah... dah ada nama ke untuk teruna tue? ^_^

    ReplyDelete
  22. @Chic Na kan.. seronok! lebih3 lagi yg merasainya..ee

    ReplyDelete
  23. @Isabel Diaz tak sakit sangat la.. rasa nyilu je..

    ReplyDelete
  24. @-meeSUPERGIRL- eh jangan keluar lagi.. baby xcukup matang..hee

    ReplyDelete
  25. @Mrs Lurve t dah bersalin rindu pulak nak pregnant hee

    ReplyDelete
  26. @Fyna Ahmad yer fyna.. dah ada dah list2 nama anak teruna.. tinggal nak pilih jer..heee

    ReplyDelete
  27. teruja bermen dgn perot ea jijah..hihihihi ^^

    ReplyDelete
  28. saat bby menendang tu la yg rs teruja kan.. :-)

    ReplyDelete
  29. @ayuthaah yunk! seronok sangat..hee

    ReplyDelete
  30. @IntaNBerliaN teruja serta bersyukur pada Tuhan..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!