Monday, June 24, 2013

Third Trimester!


Yes! I'm Officially In Third Trimester!
syukur Alhamdulilah :)


Mudah mudahan third trimester ni berlalu dengan baik dan anakanda membesar dengan sempurna..
tak lama lagi nak puasa.. harap-harap sangat badan ni fit dapat berpuasa penuh tahun ni..
itu yang jijah harapkan..
pastu dapat beraya dengan perut memboyot 9 bulan..phewww comel ^___^

anakanda keluar lepas raya masa merdeka yer.. boleh mama makan ketupat rendang banyak-banyak. 
mama makan anakanda pun merasa apa.. muahahaha :p

Tendangan baby pon makin lama makin kuat.
rupa rupanya kepala anakanda dah turun bawah. harap2 sampai bersalin nanti anakanda tak songsang yer :)
tu pasal la kadang2 bila anakanda menggeliat terasa dia meluruskan kaki dengan tangannya...
dan memang terasa sakit bila anakanda berpindah dari satu posisi ke posisi lain..
kadang2 menendang kadang2 menyiku..itu yang terasa nyilu...
At least mama tau anakanda sihat kat dalam...

momen yang paling indah.. Alhamdulilah..
InsyaAllah tinggal lagi 10minggu atau mungkin lagi kurang dari itu.. nerves pulak mama oitt..~~
doakan jijah dan anakanda sihat dan selamat yer :)



17 comments:

  1. boleh rasa ye kak kalau baby tu berubah position? mesti seronok kan.. hehe

    ReplyDelete
  2. semoga allah permudahkan segala urusan...ibu n baby jaga kesihatan elok2 yer..

    ReplyDelete
  3. good luck yer..semoga selamat bersalin nanti =)

    ReplyDelete
  4. Jijah mesti sempat makan ketupat..husna ni xtau la caner...kot2 baby nak beraya jgk ke..adoiii...tidakk

    ReplyDelete
  5. wah..perut dh nmpak..best2....moga selamat semua yek..jaga diri baik2...

    ReplyDelete
  6. Salam Jijah, sihat syg?
    baby sihat?
    hope mum2be n baby sihat selalu
    tgk gambar jijah tu, tringat time akak pregnant kan twin.. besar gak perot jijah, cam twin je,

    hehehehehe.................

    ReplyDelete
  7. as-salam.

    xcited pulk ciksu baca n3 ni tau
    ciksu doakan semoga keduanya sihat2 aja ye

    ReplyDelete
  8. best kan...menghitung minggu.. :)

    ReplyDelete
  9. kejap je kan masa berlalu... :)

    ReplyDelete
  10. salam...

    wah. besar gak perut nya...

    semoga di permudahkan bersalin.. rajin2 la ckp kat baby suh kuar pasa raya.. untung dapat makan ketupat rendang...hik3...

    semoga berjalan lancar yek...

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  11. moga dipermudahkan... bykkan berjalan time ni utk mudah bersalin.. :)

    ReplyDelete
  12. bestkan jijah...owh terasa nk pregnant lg pulok hehehehe

    semoga kedua2nya sihat walafiat dan dilindungi Allah..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah membesar bagai johan....

    ReplyDelete
  14. aktif si ibunya ye.. hehe bagus2 untuk senaman :)

    ReplyDelete
  15. InsyaAllah dapat puasa penuh... kakin dulu ms prgnnat alisha, tgh sarat pun sempat lagi pose.. tp tinggal 5 hari pose sbb dah bersalin.. :-)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!