Thursday, November 20, 2014

Renew Insurans: Allianz Car Insurance


Bulan november renew insurans.. road tax.. servis kereta! bertabahlah duhai hati.. duit ibarat air... hahahaha

Tahun ni tahun ke tiga renew insurans dan roadtax di Sabah. Alhamdulillah lebih murah berbanding di semenanjung... sebab apa murah?? sebab takde highway.. takde tol..hehehe :)

Tahun 2014  Sebelum ni pakai Etiqa, memandangkan nak pergi Kota Kinabalu tu jauh, parking susah. pastu nak pergi pejabat pos lagi. baik daku renew saja insurans ni di Tuaran.. syarikat insurans ni atas JPJ. dah siap renew insurans pergi renew roadtax kat JPJ bawah.

so bertukar la kepada insurans Allianz pula.. bila kira-kira Allianz cover RM31000 Total semua RM457 termasuk RM70 insurans penumpang. lebih murah dari tahun lepas! Alhamdulillah :)



siap dapat sticker Allianz lagi. lagi daku suka sebab jika ada apa-apa kemalangan boleh panggil towing 24 jam hotline tu..

Alhamdulillah settle renew insurans+roadtax ni di Sabah. tahun depan mahal la balik ni sebab dah duduk semenanjung.. huuuu~~~

ehh korang pakai insurans kereta apa? ok ke Allianz ni??





12 comments:

  1. Allianz ok no problem...lagi bagus kalau ambil Road Warrior ade gak kelebihan....keta rosak boleh suruh hntr ke bengkel atau ke rumah...

    ReplyDelete
  2. ade kaitan ke ngan ade hiway ngan tak da hiway jijah ...

    mmg la harga lebih murahkan sbb harga yg di cover lebih rendah dr tahun lepas ... ngan NCD 55%

    ReplyDelete
  3. Emi tak tau sangat pasal allianz, tapi kalau dah free towing cam dah ok tu.. :) alhamdulillah dah settle renew bulan 7 haritu..emi pakai Takaful Malaysia. dah 2 tahun (2 kali dapat bonus). Nanti emi citer kat blog, dah lama nak share cuma tak berkesempatan je hehe

    ReplyDelete
  4. kena bersiap sedialah tahun depan ni nak renew..memang habis banyak bab kereta ni kan..nak buat camna dah keperluan.

    ReplyDelete
  5. takaful. ok la
    semoga urusan jijah balik semenanjung dipercepatkan aamiin :)

    ReplyDelete
  6. Saya pun pakai Etiqa.
    Haritu kelam-kabut dibuatnya sebab first time buat sendiri. Dah pulak transfer insurance dari kete lama..ada banyak pulak masalahnya..

    ReplyDelete
  7. http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/10/renew-insurance-pengalaman-cabaran.html

    ReplyDelete
  8. Salam Perkenalan.
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Ayut etiqa..sbb dah tbiasa dr awal.tp tu la..penumpang non ada..bahaya la jgk..sian pnumpang xdi cover...adehhh

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!