Wednesday, November 5, 2014

Mimpi Mengandung Bermakna Mengandung??


Daku ni jarang mimpi.. sekali dapat mimpi mengandung.. rasa macam real.. perut tu membesar.. ehh apa kehal pula ni..
nak kata terlalu mikir mengandung idak la juga.. pelikk!!

orang kata kalau mimpi mengandung akan mengandung.. tapi masa mengandung gugur dan mengandungkan hakimi dulu takde juga mimpi mengandung...mungkin mainan tidur kot kan..

ada orang cakap petanda buruk.. ada orang hantar sihir katanya.. wallahualam.. ada juga kata nak dapat rezeki. kalau dapat rezeki Alhamdulillah :)

actually kadang2 rasa dah bersedia nak tambah anak lagi. dapat perempuan pula untuk adik abglong hakimi.. hakimi pun dah 1tahun 2bulan.. dapat sepasang pastu boleh la rehat kejap.. tapi belum ada rezeki lagi.. sebab daku tak ambil mana-mana perancang pun :) berani kan.. dah la perut kena belah! hahaha :p

mana tak nya sekarang dah 26 tahun. tahun depan 27 tahun anak baru sorang.. kawin awal dah 23tahun tapi dapat hakimi setahun lepas tu.. tu sekarang nak kejar umur. beranak muda-muda ni..lepas tu boleh berehat...

moga-moga ada rezeki mengandung dan bersalin normal pula kali ni.. permudahkanlah ya Allah.. Amin ya robbal alamin.. :) moga ada rezeki anak buat kawan-kawan yang lain juga.. Amin..




25 comments:

  1. hehe..mainan tido je kot jijah..kita ni pernah mimpi mengandung, menyusu baby, ada anak kecik, siap ada anak besar dah berlari2 lagi..hehehe..agaknya sebab pikir banyak sangat kot.sampai masuk mimpi.

    ReplyDelete
  2. ahaks...berani jgk jijah nak preggy lag, dalam masa terdekat ke tu? dh ok dah czer yg lepas..? InsyaAllah rezeki tu ada..muda lagi la syg...

    ReplyDelete
  3. Harap2 Hakimi ada adik nanti. Mesti comel.

    By Angel Love Soldier

    ReplyDelete
  4. Jijah, hakimi dah nak masuk umo 2 tahun dah boleh da rancang untuk anak kedua... nurse same nurse check up takkan kene marah, hahaha.. taktau la kat tempat jijah, okey tak, garang tak Doc, kt sini, dowang sound je..yea la..risau gak.. Alhamdulillah time akak pregnant, genap twin nak masuk 3 tahun...

    ReplyDelete
  5. misi tak amik perancang .. hebat tu .... misi yg cek tak marah ke .. hihihi...


    slalunye org ckp nk dpt rezeki ... hmm entah la .. klu ye alhamdulilah

    ReplyDelete
  6. Moga dimurahkan rezeki... Amin.. :)

    ReplyDelete
  7. Semoga ada rezeki jijah nk pregnant

    ReplyDelete
  8. @Iza Fiza iza lagi lah.. mimpi sampai anak dah besar..org kata petanda buruk tu.. nauzubillah

    ReplyDelete
  9. @- AZIE - Alhamdulillah kak.. ok czer lepas.. tp xtau la dlaman camner.. hahaha kalau boleh tggu balik semenanjung dulu sng nak urus

    ReplyDelete
  10. @Jazz Lover nak2 kalau girl kan mesti lg comel..hahahaa

    ReplyDelete
  11. @eMMe hahaha misi sound gak.. senyum jelah... hahaha

    ReplyDelete
  12. @eima dia nasihat jugak tp biasalah masuk telinga kii keluar telinga kanan..hahaha

    ReplyDelete
  13. @Mimi Azirah semoga ada rezeki kak mimi juga pregnant.. Amin

    ReplyDelete
  14. Sy umur 26thun bby bru kuar ni.. Hihi

    ReplyDelete
  15. Mainan tidur..kalau nak mengandung x mimpi pun jadi :)

    ReplyDelete
  16. Mudahan mudahan ade rezeki jijah..doakan fiza juga :)

    ReplyDelete
  17. @Azhafizah Md Nor jijah doakan semoga fiza di kurniakan rezeki anak Amin

    ReplyDelete
  18. ada orang kata mimpi mngandung tak elok... tp akak ms prgnant afina, mimpi mngandung tu bg hint yg akak mgandung...

    btw, jiran dkt umah parent akak, dia bersalin ms beza xsampai sebulan pun dgn kak ina bersalinkan aqilah... time tu dia bedah... tp br ni beza sebulan plak dgn kak ina bersalinkan afrina... dia bersalin normal utk 2nd baby ni...kiranya jarak ank no 1 n no 2 dia xjauhla jugakkan walaupun dia bedah ank 1st tp blh bsalin normal ank no 2

    ReplyDelete
  19. Sya pun czer.. Harap anak yg seterusnya ni normal la pulak..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!