Keguguran

3:00:00 PM 69 Comments A+ a-


11 hari cik p datang lewat..
niat di hati nak cek UPT bila lewat dua minggu..
bila dia datang jijah sangka ianya memang cik p..
tapi cik p ni luar biasa..

21.9.12 malam hari jumaat jijah keje malam..tengah sibuk bersembang tetiba plupp!! terasa keluar benda macam ketulan daging..segumpal darah warna merah kehitaman.
jijah abaikan.. naif katakan..cuci macam period biasa..
sedihnya.. kalau tahu pregnant jijah nak tanam!

sempat call suami.. perasaan masa tu Allah sahaja yang tahu...

subuh sabtu 22.9.12 tu terus buat UPT.
tengok-tengok result kencing
-
-
-
-

2 LINE!! POSITIF!!




tak sangka jijah hamil nak masuk 6minggu!!

pergi klinik jumpa doktor
doktor scan perut rahim nampak kosong dah..
kiranya complete abortion masa ketulan tu keluar.

bagitahu suami dia kata
"takpelah..takde rezeki.. mungkin Allah nak bagi kita yang lebih baik"

Alhamdulilah jijah redha...
dia tak sihat sebab tu Allah tarik dia semula dan pasti akan beri yang lebih baik dari ini..
jijah sebagai ibu..mendoakan semoga si comel tu tunggu jijah dan suami di syurga nanti :))


doakan jijah ada rezeki lagi lepas ni....InsyaAllah..



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

69 insan comel komen

Write insan comel komen
9/24/2012 8:38 AM delete

sbr ea jijah..bukan rezeki lg tu...

Reply
avatar
Aini
AUTHOR
9/24/2012 8:40 AM delete

Sabar jijah... Ye betul, mungkin Allah nak beri yang lebih baik... Semoga ada rezeki lain yg akan tiba ok..

Reply
avatar
::Aja::
AUTHOR
9/24/2012 8:43 AM delete

InsyaAllah jijah..moga Allah memberikan kekuatan kpda awk & suami..moga ur husben sembuh cpt jugak..at least..u have one little caliph waiting for u guys there..:D

Reply
avatar
9/24/2012 8:48 AM delete

alhamdulillah jijah..dh ade permulaan nk jd seorg ibu tu..pasni insyaallah lekat baby yg comel lote nnt..jaga pemakanan..org ckp keguguran pantang makan mcm org bersalin jugak..;)

Reply
avatar
9/24/2012 8:50 AM delete

InsyaAllah lepas nie ada rezeki laen..naseb baek x btol2 jd fetus lg..klu x lagi la sedih..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 8:53 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI betul ..belum rezeki jijah sebenarnya

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 8:54 AM delete

@Aini okay Insyaallah tq

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 8:54 AM delete

@::Aja:: Alhamdulilah syukur..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 8:55 AM delete

@Nens Collection yup kak..tgh pantang ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 8:56 AM delete

@Syazlina Khairuddin huhuhuhu tu la kan..ada hikmah insyaallah

Reply
avatar
Tentang Kita
AUTHOR
9/24/2012 8:58 AM delete

insyaallah jijah...jgn sedih2 tau...lini dh 2 thn kawen pun tak pregnant lg....ada rezeki untuk mendapat cahayamata kelak...yg penting ceria selalu..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
9/24/2012 8:59 AM delete

InsyaAllah.. pasti ada rezeki jijah pasni.. ingat pesan akak tau.. :-)

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
9/24/2012 9:11 AM delete

jijah...kenape ntah...
dila pulak yg sedih nie....
:(

Reply
avatar
Cik Muda
AUTHOR
9/24/2012 9:12 AM delete

alaaaa....sedey....

jijah jijah...
insyaallah lepas ni mesti ada...

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
9/24/2012 9:18 AM delete

Kak jijah kerja kuat sgt kot ni.. huhu..

*suka tekan box komen kak jijah ni byk2 kali.. doakan kak jijah pregnant.. boleh? Hehe*

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
9/24/2012 9:37 AM delete

sbar ye dear..moga ada rezeki y lbih baik nnti.. :-)

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
9/24/2012 9:48 AM delete

Salam azizah... husna pun dah 10 bulan kawen ni...sedang menanti zuriat...harap2 akan ada rezeki kita lepas ni :)

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
9/24/2012 9:53 AM delete

sabar ye jijah.. mungkin takde rezeki lagi buat masa ni.. InsyaAllah akan ada yang lebih baik nanti..

jgn lupa pantang ye dear

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
9/24/2012 9:58 AM delete

td bace kat FB mcm tak tahu nak ckp ap sbnr ye...dugaan bt kamu dear..kuatkan semangat k..ayut ada ni :p apa pon doa yg terbek bt kamu,insya Allah ada rezeki lain.amin.

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
9/24/2012 10:00 AM delete

InshAllah ada rezeki lain :)

Reply
avatar
ked kookie
AUTHOR
9/24/2012 10:05 AM delete

Ya Allah kak jijah.. sabar ea.. takpe2.. semoga ianya dapat jadi pengajaran.. pasni kalau lambat datang, jangan ignore macam ni ea.. cepat2 gi check taw.. be strong sis..

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
9/24/2012 10:18 AM delete

insyaAllah...ad rezeki laen nanti...amin

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
9/24/2012 10:24 AM delete

Salam Jijah,
hope Jijah tak sedih2 sgt.. jgn pikir2 sgt yg sudah berlaku.. teruskan usaha... hope rezeki dari Allah selepas ini... Sabar... kuatkan Iman... Jijah pasti jadi ibu yg baik...InsyaAllah...

Reply
avatar
Miza Yusof
AUTHOR
9/24/2012 10:39 AM delete

saba ye kak. mungkin ada yang lebih baik menanti akak dan pasangan.

Reply
avatar
Fainie
AUTHOR
9/24/2012 10:52 AM delete

Sbr ye dear.sdhnye.

Reply
avatar
mama aryan
AUTHOR
9/24/2012 10:57 AM delete

sabar ye jijah..insyaAllah pasti ada yg lebih baik utk jijah dan suami nanti ye..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
9/24/2012 11:10 AM delete

SEDIHNYE .. TAK PE NANTI CUBA LAGI ..ADE HIKMAH NAPE SEMUA TU ALLAH TETAPKAN...

Reply
avatar
Huda
AUTHOR
9/24/2012 11:15 AM delete

sabar yea, iallah ada rezeki di masa akan datang.

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
9/24/2012 11:48 AM delete

Sabar ye Jijah.. Allah ambil baby Jijah sebab dia tak sihat..dia dah tunggu Jijah di syurga sana..

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
9/24/2012 12:18 PM delete


alahai..
takziah dan simpati BB pd jijah..

takpe don sad2 okeh :)
insyallah ada rejeki lg nanti tu..

jijah masih muda...ada masa lg..

yg penting jijah kuat semangat dan sentiasa berusaha..

go go chayok jijah :)

Reply
avatar
Bazilah (^0^)
AUTHOR
9/24/2012 12:42 PM delete

salam jijah. sedih baca. erm xpelah jijah, kuatkan smgt yer. insyaALLAH ada rezeki lps ni. lepas nih harus lebih alert yer :)

Reply
avatar
Qaseh Qhalisa
AUTHOR
9/24/2012 1:08 PM delete

insyaALLAH....ade rezki jijah nanti

Reply
avatar
miszatie
AUTHOR
9/24/2012 1:20 PM delete

YA ALLAH jihaj r u ok..:(..i iz sad bace ur story ni,,kuat k..insyallah everything will be better k..:)jijah doakan atie dpt baby jugak k..kte same2 doa..:)

Reply
avatar
9/24/2012 2:10 PM delete

maybe sebalik ni ada hikmah :)

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
9/24/2012 2:12 PM delete

sabar ye dik mudahan ada rezeki nanti...

Reply
avatar
shizansyafik
AUTHOR
9/24/2012 2:21 PM delete

takziah jijah.. insyaALLAH.. ada rezeki nanti.. jaga diri leklok.. =)

Reply
avatar
9/24/2012 2:22 PM delete

alaaa .. sabar ye kak .. betul tu kata hubby kak jijah .. mybe akan dtg yg lebih baik ... jage kesihatan yee ..

Reply
avatar
Lulu Caldina
AUTHOR
9/24/2012 2:32 PM delete

pasti ada rezeki yang jauh lebih baik..bertabahlah..

Reply
avatar
9/24/2012 2:52 PM delete

takziah jijah..insyaalah iqa yakin ade yg lain sedaong menanti..mgkn masa aje yg belum tiba

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 3:10 PM delete

terima kasih atas komen korang! banyak sgt..tak dapat nak balas satu per satu..

Alhamdulilah jijah redha.. InsyaAllah Allah akan beri jijah yg lebih baik lepas ni..

Reply
avatar
Tinta Lana
AUTHOR
9/24/2012 3:18 PM delete

Assalammualaikum.

Jijah..banyakkan bersabar ya.. sekurang-kurangnya, ada ahli keluarga dah tunggu jijah kat pintu syurga.. :)

Jijah pun muda lagi, takpa, yang penting,usaha! ^_^

Reply
avatar
NoEn
AUTHOR
9/24/2012 3:25 PM delete

sabar ye..insyaAllah ade rezeki lg lepas ni

sy pn br lepas miscarriage

Reply
avatar
Arra Ahmad
AUTHOR
9/24/2012 3:58 PM delete

takziah..xpe.nanti ada lagi..:)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 4:45 PM delete

@Tinta Lana waalaikumslam tinta lana :)

Alhamdulilah jijah redha :) yer.. Alhamdulilah juga sekurang2nya ada si comey menanti jijah di pintu syurga :)

InsyaAllah lepas pantang ni berusaha lagi.. moga2 ada rezeki :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 4:45 PM delete

@NoEntakziah jugak kak :) moga Allah pon ada rezeki baby lagi lepas ni yer.. InsyaAllah..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 4:46 PM delete

@Norasyimah Saifullah it's ok syg.. jijah ok :) redha semua yg berlaku...

Reply
avatar
adyna
AUTHOR
9/24/2012 5:55 PM delete

sabar banyak2 ye jijah..akak bb no 3 hidup lagi waktu scan..tapi sebab tumpah darah doc terpaksa selamat kan akak..n akak dah tak boleh mengandung lagi :(

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 6:29 PM delete

@adyna Ya Allah kak! tu dugaan paling besar tu..sedihnya tak leh mengandung lagi..huhuhu sabar yer kak..sabar..

Reply
avatar
9/24/2012 7:34 PM delete

sabar ye sis...insyaAllah, semuanya ada hikmah.. my cousin, 10years berkawen, baru dapat baby...selang setahun lak lepas tu, kewangan pun dah makin stabil, so senang segalanya atas berkat kesabaran dan usaha.. semua atas kehendak Allah, Allah lebih Maha Mengetahui apa yg terjadi yang kita tak ketahui... ena doakan rezeki sis dimurahkan...

Reply
avatar
9/24/2012 8:20 PM delete

jijah, takziah ye...banyak2 sabar & berehat okey.insya Allah ada rezeki lain jijah nak mengandung lagi nanti, amin...

Reply
avatar
9/24/2012 9:26 PM delete

jijah..semoga tabah...nanti ada la tu rezeki...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 9:32 PM delete

@✿Lady Ainaa✿ Amin ya rob dik.. InsyaAllah ada rezeki Allah akan bagi :)

Reply
avatar
Jaa
AUTHOR
9/24/2012 9:33 PM delete

salam jijah, sabar yer..dugaan allah..

jijah, nak tnya, lepas keluar tu rasa sakit2 ker? sb kwn kata dia pun pernah jd cmni..tp bila pg klinik, dr pun x dpt nk confirm dia preggy ke x sb kosong..dia xde plak buat ujian lps bnda tu kuar...cuma dia rasa sakit2 jer...

Reply
avatar
9/24/2012 9:40 PM delete

tersentap hati imantizz bila baca entri kak jiejah...sabar kak jiejah..insya-Allah,Allah akan beri anak kak jiejah dgn suami nanti..jgn berhenti berdoa ya? syg kak jiejah selalu ^_^

Reply
avatar
khairul
AUTHOR
9/24/2012 10:20 PM delete

sabar atas dugaanNya

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 10:45 PM delete

@Jaa jaa.. bila keluar benda tu tak sakit.. lepas 2-3hari baru terasa sakit ni ha.. emm doktor pon kata mybe tak mengandung langsung n mungkin rahim dah kosong.. sebab dia kata rahim jijah tutup n kecik je..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/24/2012 10:46 PM delete

@imantizz_truper yer syg.. akak tak pernah lupakan Allah.. Allah yang bagi dan Allah juga yang ambil.. akak percaya ada hikmahnya..

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
9/25/2012 3:10 PM delete

Bukan rezeki Jijah, bila kita redha insyaAllah ada rezeki yang lebih baik untuk kita.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/25/2012 11:44 PM delete

@Myra Jay InsyaAllah pasti ada lebih baik lepas ni..

Reply
avatar
9/26/2012 12:09 AM delete

adik ipar sy aritu kes cmni laa.. tapi pastu dh ok, skrg sy ada 2 org ank sdara ^^

Reply
avatar
9/26/2012 11:24 AM delete

insyaAllah..
lain kli ade la rezeki jijah & hubby ye..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/26/2012 12:37 PM delete

@caliph shuriken yeker..Alhamdulilah la lepas gugur dia ada rezeki baby lagi.. harap2 jijah begitu :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/26/2012 12:37 PM delete

@Nisa Greennnpanda InsyaAllah mudah2an Allah berikan..

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
9/27/2012 10:33 AM delete

dah sebulan lebih gak ek jijah preggy sebelum keguguran tu. sabar ek jijah.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/27/2012 9:07 PM delete

@Zie Madini haah kak.. sebulan lebih dah..huhuhu sadis..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!