Monday, September 24, 2012

Keguguran


11 hari cik p datang lewat..
niat di hati nak cek UPT bila lewat dua minggu..
bila dia datang jijah sangka ianya memang cik p..
tapi cik p ni luar biasa..

21.9.12 malam hari jumaat jijah keje malam..tengah sibuk bersembang tetiba plupp!! terasa keluar benda macam ketulan daging..segumpal darah warna merah kehitaman.
jijah abaikan.. naif katakan..cuci macam period biasa..
sedihnya.. kalau tahu pregnant jijah nak tanam!

sempat call suami.. perasaan masa tu Allah sahaja yang tahu...

subuh sabtu 22.9.12 tu terus buat UPT.
tengok-tengok result kencing
-
-
-
-

2 LINE!! POSITIF!!




tak sangka jijah hamil nak masuk 6minggu!!

pergi klinik jumpa doktor
doktor scan perut rahim nampak kosong dah..
kiranya complete abortion masa ketulan tu keluar.

bagitahu suami dia kata
"takpelah..takde rezeki.. mungkin Allah nak bagi kita yang lebih baik"

Alhamdulilah jijah redha...
dia tak sihat sebab tu Allah tarik dia semula dan pasti akan beri yang lebih baik dari ini..
jijah sebagai ibu..mendoakan semoga si comel tu tunggu jijah dan suami di syurga nanti :))


doakan jijah ada rezeki lagi lepas ni....InsyaAllah..



69 comments:

  1. sbr ea jijah..bukan rezeki lg tu...

    ReplyDelete
  2. Sabar jijah... Ye betul, mungkin Allah nak beri yang lebih baik... Semoga ada rezeki lain yg akan tiba ok..

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah jijah..moga Allah memberikan kekuatan kpda awk & suami..moga ur husben sembuh cpt jugak..at least..u have one little caliph waiting for u guys there..:D

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah jijah..dh ade permulaan nk jd seorg ibu tu..pasni insyaallah lekat baby yg comel lote nnt..jaga pemakanan..org ckp keguguran pantang makan mcm org bersalin jugak..;)

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah lepas nie ada rezeki laen..naseb baek x btol2 jd fetus lg..klu x lagi la sedih..huhu

    ReplyDelete
  6. @nuyui a.k.a miss YUI betul ..belum rezeki jijah sebenarnya

    ReplyDelete
  7. @Syazlina Khairuddin huhuhuhu tu la kan..ada hikmah insyaallah

    ReplyDelete
  8. insyaallah jijah...jgn sedih2 tau...lini dh 2 thn kawen pun tak pregnant lg....ada rezeki untuk mendapat cahayamata kelak...yg penting ceria selalu..

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah.. pasti ada rezeki jijah pasni.. ingat pesan akak tau.. :-)

    ReplyDelete
  10. jijah...kenape ntah...
    dila pulak yg sedih nie....
    :(

    ReplyDelete
  11. alaaaa....sedey....

    jijah jijah...
    insyaallah lepas ni mesti ada...

    ReplyDelete
  12. Kak jijah kerja kuat sgt kot ni.. huhu..

    *suka tekan box komen kak jijah ni byk2 kali.. doakan kak jijah pregnant.. boleh? Hehe*

    ReplyDelete
  13. sbar ye dear..moga ada rezeki y lbih baik nnti.. :-)

    ReplyDelete
  14. Salam azizah... husna pun dah 10 bulan kawen ni...sedang menanti zuriat...harap2 akan ada rezeki kita lepas ni :)

    ReplyDelete
  15. sabar ye jijah.. mungkin takde rezeki lagi buat masa ni.. InsyaAllah akan ada yang lebih baik nanti..

    jgn lupa pantang ye dear

    ReplyDelete
  16. td bace kat FB mcm tak tahu nak ckp ap sbnr ye...dugaan bt kamu dear..kuatkan semangat k..ayut ada ni :p apa pon doa yg terbek bt kamu,insya Allah ada rezeki lain.amin.

    ReplyDelete
  17. InshAllah ada rezeki lain :)

    ReplyDelete
  18. Ya Allah kak jijah.. sabar ea.. takpe2.. semoga ianya dapat jadi pengajaran.. pasni kalau lambat datang, jangan ignore macam ni ea.. cepat2 gi check taw.. be strong sis..

    ReplyDelete
  19. insyaAllah...ad rezeki laen nanti...amin

    ReplyDelete
  20. Salam Jijah,
    hope Jijah tak sedih2 sgt.. jgn pikir2 sgt yg sudah berlaku.. teruskan usaha... hope rezeki dari Allah selepas ini... Sabar... kuatkan Iman... Jijah pasti jadi ibu yg baik...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  21. saba ye kak. mungkin ada yang lebih baik menanti akak dan pasangan.

    ReplyDelete
  22. sabar ye jijah..insyaAllah pasti ada yg lebih baik utk jijah dan suami nanti ye..

    ReplyDelete
  23. SEDIHNYE .. TAK PE NANTI CUBA LAGI ..ADE HIKMAH NAPE SEMUA TU ALLAH TETAPKAN...

    ReplyDelete
  24. sabar yea, iallah ada rezeki di masa akan datang.

    ReplyDelete
  25. Sabar ye Jijah.. Allah ambil baby Jijah sebab dia tak sihat..dia dah tunggu Jijah di syurga sana..

    ReplyDelete

  26. alahai..
    takziah dan simpati BB pd jijah..

    takpe don sad2 okeh :)
    insyallah ada rejeki lg nanti tu..

    jijah masih muda...ada masa lg..

    yg penting jijah kuat semangat dan sentiasa berusaha..

    go go chayok jijah :)

    ReplyDelete
  27. salam jijah. sedih baca. erm xpelah jijah, kuatkan smgt yer. insyaALLAH ada rezeki lps ni. lepas nih harus lebih alert yer :)

    ReplyDelete
  28. insyaALLAH....ade rezki jijah nanti

    ReplyDelete
  29. YA ALLAH jihaj r u ok..:(..i iz sad bace ur story ni,,kuat k..insyallah everything will be better k..:)jijah doakan atie dpt baby jugak k..kte same2 doa..:)

    ReplyDelete
  30. maybe sebalik ni ada hikmah :)

    ReplyDelete
  31. sabar ye dik mudahan ada rezeki nanti...

    ReplyDelete
  32. takziah jijah.. insyaALLAH.. ada rezeki nanti.. jaga diri leklok.. =)

    ReplyDelete
  33. alaaa .. sabar ye kak .. betul tu kata hubby kak jijah .. mybe akan dtg yg lebih baik ... jage kesihatan yee ..

    ReplyDelete
  34. pasti ada rezeki yang jauh lebih baik..bertabahlah..

    ReplyDelete
  35. takziah jijah..insyaalah iqa yakin ade yg lain sedaong menanti..mgkn masa aje yg belum tiba

    ReplyDelete
  36. terima kasih atas komen korang! banyak sgt..tak dapat nak balas satu per satu..

    Alhamdulilah jijah redha.. InsyaAllah Allah akan beri jijah yg lebih baik lepas ni..

    ReplyDelete
  37. Assalammualaikum.

    Jijah..banyakkan bersabar ya.. sekurang-kurangnya, ada ahli keluarga dah tunggu jijah kat pintu syurga.. :)

    Jijah pun muda lagi, takpa, yang penting,usaha! ^_^

    ReplyDelete
  38. sabar ye..insyaAllah ade rezeki lg lepas ni

    sy pn br lepas miscarriage

    ReplyDelete
  39. takziah..xpe.nanti ada lagi..:)

    ReplyDelete
  40. @Tinta Lana waalaikumslam tinta lana :)

    Alhamdulilah jijah redha :) yer.. Alhamdulilah juga sekurang2nya ada si comey menanti jijah di pintu syurga :)

    InsyaAllah lepas pantang ni berusaha lagi.. moga2 ada rezeki :)

    ReplyDelete
  41. @NoEntakziah jugak kak :) moga Allah pon ada rezeki baby lagi lepas ni yer.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  42. @Norasyimah Saifullah it's ok syg.. jijah ok :) redha semua yg berlaku...

    ReplyDelete
  43. sabar banyak2 ye jijah..akak bb no 3 hidup lagi waktu scan..tapi sebab tumpah darah doc terpaksa selamat kan akak..n akak dah tak boleh mengandung lagi :(

    ReplyDelete
  44. @adyna Ya Allah kak! tu dugaan paling besar tu..sedihnya tak leh mengandung lagi..huhuhu sabar yer kak..sabar..

    ReplyDelete
  45. sabar ye sis...insyaAllah, semuanya ada hikmah.. my cousin, 10years berkawen, baru dapat baby...selang setahun lak lepas tu, kewangan pun dah makin stabil, so senang segalanya atas berkat kesabaran dan usaha.. semua atas kehendak Allah, Allah lebih Maha Mengetahui apa yg terjadi yang kita tak ketahui... ena doakan rezeki sis dimurahkan...

    ReplyDelete
  46. jijah, takziah ye...banyak2 sabar & berehat okey.insya Allah ada rezeki lain jijah nak mengandung lagi nanti, amin...

    ReplyDelete
  47. jijah..semoga tabah...nanti ada la tu rezeki...

    ReplyDelete
  48. @✿Lady Ainaa✿ Amin ya rob dik.. InsyaAllah ada rezeki Allah akan bagi :)

    ReplyDelete
  49. salam jijah, sabar yer..dugaan allah..

    jijah, nak tnya, lepas keluar tu rasa sakit2 ker? sb kwn kata dia pun pernah jd cmni..tp bila pg klinik, dr pun x dpt nk confirm dia preggy ke x sb kosong..dia xde plak buat ujian lps bnda tu kuar...cuma dia rasa sakit2 jer...

    ReplyDelete
  50. tersentap hati imantizz bila baca entri kak jiejah...sabar kak jiejah..insya-Allah,Allah akan beri anak kak jiejah dgn suami nanti..jgn berhenti berdoa ya? syg kak jiejah selalu ^_^

    ReplyDelete
  51. @Jaa jaa.. bila keluar benda tu tak sakit.. lepas 2-3hari baru terasa sakit ni ha.. emm doktor pon kata mybe tak mengandung langsung n mungkin rahim dah kosong.. sebab dia kata rahim jijah tutup n kecik je..

    ReplyDelete
  52. @imantizz_truper yer syg.. akak tak pernah lupakan Allah.. Allah yang bagi dan Allah juga yang ambil.. akak percaya ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  53. Bukan rezeki Jijah, bila kita redha insyaAllah ada rezeki yang lebih baik untuk kita.

    ReplyDelete
  54. @Myra Jay InsyaAllah pasti ada lebih baik lepas ni..

    ReplyDelete
  55. adik ipar sy aritu kes cmni laa.. tapi pastu dh ok, skrg sy ada 2 org ank sdara ^^

    ReplyDelete
  56. insyaAllah..
    lain kli ade la rezeki jijah & hubby ye..

    ReplyDelete
  57. @caliph shuriken yeker..Alhamdulilah la lepas gugur dia ada rezeki baby lagi.. harap2 jijah begitu :)

    ReplyDelete
  58. @Nisa Greennnpanda InsyaAllah mudah2an Allah berikan..

    ReplyDelete
  59. dah sebulan lebih gak ek jijah preggy sebelum keguguran tu. sabar ek jijah.

    ReplyDelete
  60. @Zie Madini haah kak.. sebulan lebih dah..huhuhu sadis..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!