Monday, September 3, 2012

The Expendables 2




Filem The Expendables 2 (TE2) memang best! filem yang menggabungkan kembali pelakon-pelakon otai Hollywood. 

Sinopsis:

Cerita dimulakan dengan Trech (Arnold Schwarzenegger) dipukul dan diseksa hidup2 oleh sekumpulan org jahat. Team TE2 yg diketuai oleh Barney Ross (Sylvester Stallone) ni dlm misi nak selamatkan taikun bisnes berbangsa Cina. Selepas berhempas-pulas melawan org jahat tu, akhirnya team TE2 berjaya selamatkan Trench. Trench sebenarnya nak selamatkan taikun bisnes tu tapi dia yg kena tangkap dan di seksa. Team TE2 menang dan bawa keluar taikun bisnes tu dari tempat tu dengan menaiki kapal terbang. Yin Yang (Jet Li) pula escorts taikun bisnes tu ke China dan berpisah dgn team TE2 dengan payung terjun.



Mr. Church (Bruce Willis), seorang ejen CIA meminta Ross utk lakukan satu misi tergempar. Misi tu ialah utk mengeluarkan satu peti keselamatan dari sebuah pesawat yg terhempas berkaitan dengan penyembunyian bom di sebuah lombong di Rusia. Dlm masa yg sama, Church minta supaya seorang pakar teknikal, Maggie (Yu Nan) utk join team TE2 Church bagi warning awal2 supaya Ross jaga Maggie baik2 atau Ross dan kawan2nya tak akan selamat. Ross pun tak ada pilihan dan ikut je arahan Church ni. Team TE2 pun pergi ke pesawat yg terhempas tu dan dgn bantuan Maggie, peti keselamatan tu pun berjaya dikeluarkan. Tetapi team TE2 ditahan oleh satu team lain yg diketuai oleh Jean Vilain (Jean-Claude Van Damme). 

Aksi-aksi dalam filem ni memang hebat, ada yang kelakar dan juga sedih. Aksi yang di tonjolkan banyak yg old school macam cerita Rambo dulu dulu. Tapi tahap keganasan ni memang menakutkan. 


Dan pastinya di akhir cerita, kemunculan dua legend dunia aksi Hollywood yg ditunggu-tunggu selama ini iaitu Bruce Willis dan Arnold Schwarzenegger. Filem ni memang terbaik. bukan serius sangat tetapi banyak kelakar. 


Daku bagi 4.5/5 bintang untuk filem ni! best!

sumber:


33 comments:

  1. jijah da tgok ye.
    rmai ckp movie ni best, x brkesempatan lg nk tgok...

    ReplyDelete
  2. steady je tua blakon cite aksi ....
    kena cari la DVD ni nanti ...hehhe

    ReplyDelete
  3. best tengok cerita nie.
    rasa macam sekejap jek even dah 2 jam tengok.mmg xrugi tengok kan

    ReplyDelete
  4. wahh..mcm best..plak tu jijah bg 4.5 bintang..

    akak nk tgk citer 29 februari..;)

    ReplyDelete
  5. mcm best tp the expendables yg 1st tu pun xtgk lg.. huhu

    ReplyDelete
  6. odahone bagi 4.6 bintang utk cite ni lebih suku bintang daripada jijah...hoho...memang superb! puas ati...hope anak tak jadi ganas mcm cite ni

    ReplyDelete
  7. ewahhh sejak cuti2 ni lama xnmpak puan navy kita nih kan hehee :D

    ReplyDelete
  8. Belum tengok lagi. Mesti best ni ^_^ hee

    ReplyDelete
  9. Mcm best je cite ni! :)

    ReplyDelete
  10. hero Mc Giver kan yg Sch...tu kan?nk sebut cane nama dy tu.hahaha.try lyan la..tp nk download je blh?xmau g wayang :P

    ReplyDelete
  11. @eimacari kak dvd original.. jijah nak download je..hehe

    ReplyDelete
  12. @pelangi chenta kan.. mmg best..tak sedar masa dah habis..hehe

    ReplyDelete
  13. @aisya takpe.. jijah pon tak tgk the expandables 1 gak! tapi tahu je jalan citernya..hehe

    ReplyDelete
  14. @OdahOne OdahOneBizz hehehe betul2..tahap keganasan mmg melampau.. budak2 takleh tgk..heee

    ReplyDelete
  15. @shidaR heeeee sebuk melayan suami tersayang la shida syg..heee

    ReplyDelete
  16. @Sally Yatiey tgk la.. serius best! tak rugi tgk!

    ReplyDelete
  17. @faratak macam dah..dah mmg best giler!

    ReplyDelete
  18. @ayutboleh..jijah pon nak download je nanti..

    ReplyDelete
  19. mcm best je.. tak tengok lagi...

    ReplyDelete
  20. eeee... jijah, akak tak tgk lagik... nnt cari CD la... rindu nak tgk uncle arnold belakon, hehehe.. minat kat dia sgt2...

    ReplyDelete
  21. @eMMelakonan arnold memang mantap! hebat walaupon dah otai..hehe

    ReplyDelete
  22. best ye. ok nanti nak tengok hihi

    ReplyDelete
  23. yang ini harus tgk konpem ternganga.. hik3. nak pi pawagam mmg idak la kena tunggu dvd jugak nie.

    ReplyDelete
  24. ok, nak tgk jugak nanti.. hehe best je tgk sinopsis ;)

    ReplyDelete
  25. @Aida Omar download pon boleh yunk..best!

    ReplyDelete
  26. Jet li pun ada?ni yg x sabar ni..

    ReplyDelete
  27. @Azzah ada kak.. tp watak mula2 je.pastu dah takde..hehhe

    ReplyDelete
  28. @nuyui a.k.a miss YUI sgt best yui.. bawak la shapit pegi tgk movie ni! hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!