The Expendables 2

8:30:00 AM 33 Comments A+ a-




Filem The Expendables 2 (TE2) memang best! filem yang menggabungkan kembali pelakon-pelakon otai Hollywood. 

Sinopsis:

Cerita dimulakan dengan Trech (Arnold Schwarzenegger) dipukul dan diseksa hidup2 oleh sekumpulan org jahat. Team TE2 yg diketuai oleh Barney Ross (Sylvester Stallone) ni dlm misi nak selamatkan taikun bisnes berbangsa Cina. Selepas berhempas-pulas melawan org jahat tu, akhirnya team TE2 berjaya selamatkan Trench. Trench sebenarnya nak selamatkan taikun bisnes tu tapi dia yg kena tangkap dan di seksa. Team TE2 menang dan bawa keluar taikun bisnes tu dari tempat tu dengan menaiki kapal terbang. Yin Yang (Jet Li) pula escorts taikun bisnes tu ke China dan berpisah dgn team TE2 dengan payung terjun.



Mr. Church (Bruce Willis), seorang ejen CIA meminta Ross utk lakukan satu misi tergempar. Misi tu ialah utk mengeluarkan satu peti keselamatan dari sebuah pesawat yg terhempas berkaitan dengan penyembunyian bom di sebuah lombong di Rusia. Dlm masa yg sama, Church minta supaya seorang pakar teknikal, Maggie (Yu Nan) utk join team TE2 Church bagi warning awal2 supaya Ross jaga Maggie baik2 atau Ross dan kawan2nya tak akan selamat. Ross pun tak ada pilihan dan ikut je arahan Church ni. Team TE2 pun pergi ke pesawat yg terhempas tu dan dgn bantuan Maggie, peti keselamatan tu pun berjaya dikeluarkan. Tetapi team TE2 ditahan oleh satu team lain yg diketuai oleh Jean Vilain (Jean-Claude Van Damme). 

Aksi-aksi dalam filem ni memang hebat, ada yang kelakar dan juga sedih. Aksi yang di tonjolkan banyak yg old school macam cerita Rambo dulu dulu. Tapi tahap keganasan ni memang menakutkan. 


Dan pastinya di akhir cerita, kemunculan dua legend dunia aksi Hollywood yg ditunggu-tunggu selama ini iaitu Bruce Willis dan Arnold Schwarzenegger. Filem ni memang terbaik. bukan serius sangat tetapi banyak kelakar. 


Daku bagi 4.5/5 bintang untuk filem ni! best!

sumber:


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

33 insan comel komen

Write insan comel komen
LiNda
AUTHOR
9/03/2012 8:35 AM delete

jijah da tgok ye.
rmai ckp movie ni best, x brkesempatan lg nk tgok...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
9/03/2012 9:13 AM delete

steady je tua blakon cite aksi ....
kena cari la DVD ni nanti ...hehhe

Reply
avatar
9/03/2012 10:09 AM delete

best tengok cerita nie.
rasa macam sekejap jek even dah 2 jam tengok.mmg xrugi tengok kan

Reply
avatar
9/03/2012 10:13 AM delete

wahh..mcm best..plak tu jijah bg 4.5 bintang..

akak nk tgk citer 29 februari..;)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
9/03/2012 10:42 AM delete

mcm best tp the expendables yg 1st tu pun xtgk lg.. huhu

Reply
avatar
9/03/2012 11:16 AM delete

odahone bagi 4.6 bintang utk cite ni lebih suku bintang daripada jijah...hoho...memang superb! puas ati...hope anak tak jadi ganas mcm cite ni

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
9/03/2012 11:59 AM delete

ewahhh sejak cuti2 ni lama xnmpak puan navy kita nih kan hehee :D

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
9/03/2012 12:47 PM delete

Belum tengok lagi. Mesti best ni ^_^ hee

Reply
avatar
fara
AUTHOR
9/03/2012 1:27 PM delete

Mcm best je cite ni! :)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
9/03/2012 2:14 PM delete

hero Mc Giver kan yg Sch...tu kan?nk sebut cane nama dy tu.hahaha.try lyan la..tp nk download je blh?xmau g wayang :P

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:06 PM delete

@LiNda memang best movie ni!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:06 PM delete

@eimacari kak dvd original.. jijah nak download je..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:07 PM delete

@pelangi chenta kan.. mmg best..tak sedar masa dah habis..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:07 PM delete

@Nens Collection serius kak mmg hebat movie ni!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:08 PM delete

@aisya takpe.. jijah pon tak tgk the expandables 1 gak! tapi tahu je jalan citernya..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:10 PM delete

@OdahOne OdahOneBizz hehehe betul2..tahap keganasan mmg melampau.. budak2 takleh tgk..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:10 PM delete

@shidaR heeeee sebuk melayan suami tersayang la shida syg..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:11 PM delete

@Sally Yatiey tgk la.. serius best! tak rugi tgk!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:11 PM delete

@faratak macam dah..dah mmg best giler!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:12 PM delete

@ayutboleh..jijah pon nak download je nanti..

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
9/03/2012 3:39 PM delete

mcm best je.. tak tengok lagi...

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
9/03/2012 3:48 PM delete

eeee... jijah, akak tak tgk lagik... nnt cari CD la... rindu nak tgk uncle arnold belakon, hehehe.. minat kat dia sgt2...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:53 PM delete

@syiela time free tgk la best sgt!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 3:53 PM delete

@eMMelakonan arnold memang mantap! hebat walaupon dah otai..hehe

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
9/03/2012 9:27 PM delete

best ye. ok nanti nak tengok hihi

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
9/03/2012 9:43 PM delete

yang ini harus tgk konpem ternganga.. hik3. nak pi pawagam mmg idak la kena tunggu dvd jugak nie.

Reply
avatar
fiQRa
AUTHOR
9/03/2012 11:04 PM delete

ok, nak tgk jugak nanti.. hehe best je tgk sinopsis ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 11:13 PM delete

@najihahfara tengok cepat! best citer nih..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/03/2012 11:14 PM delete

@Aida Omar download pon boleh yunk..best!

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
9/04/2012 7:43 AM delete

Jet li pun ada?ni yg x sabar ni..

Reply
avatar
9/04/2012 8:45 AM delete

tgk pon nmpk sgt besh ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/04/2012 5:59 PM delete

@Azzah ada kak.. tp watak mula2 je.pastu dah takde..hehhe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/04/2012 5:59 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI sgt best yui.. bawak la shapit pegi tgk movie ni! hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!