Hakimi Nak Tidur Di Riba Je!!

by - 8:00:00 AM


Lepas je masuk 1bulan.. hakimi dah menunjukkan perangai terbaru.. kalau datang mood dia..dia nak tidur atas pangkuan je. bila letak kat tilam.. menangis! 

neneknya suruh masuk dalam buaian.. tapi jijah dah pesan kat mak tak nak biasakan dia tidur dalam buaian nanti dah terbiasa susah nak pergi mana-mana lebih-lebih lagi nak hantar ke rumah pengasuh nanti.. mane la pengasuh nak enjut setiap masa.. ye dak??

kadang-kadang bila dia nak tidur tu tepuk-tepuk bontot dengan zikir. bila dah tidur baru letak dia atas tilam. tapi tu la tidurnya tak lena, mesti merengek.. ambil letak kat riba senyap terus tido.. bila letak balik kat tilam merengek! stress juga asyik merengek je tak nak tidur atas tilam.. kadang-kadang sampai subuh tak tidoo..

ingat nak beli rocker la.. biar dia tido atas tu.. 




agak-agak berbaloi tak? ke ada jalan penyelesaian lain? help me!!


You May Also Like

30 insan comel komen

  1. huhu. lagi syok tidur atas riba agaknyaa :D

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan

    rasanya ok kot beli rocker tue... selesa ckit baby :)

    jemput visit and follow me back :)
    http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ok gak tu.anak buah yui mak pak dia siap letak yg tmpt letak dlm keta tu..apa nama krusi tu..huhu

    ReplyDelete
  4. kalau rocker lebih bermanfaat untuk keselesaan kimi ok je jijah..kena cari yang betul2 sesuai.kalau rocker ni macam flexibel dari buaian kan.. tapi kene fikirkan keselamatan dia jugak :)

    ReplyDelete
  5. Ayra pun mcm tu.. Bli rocker mmg dia nk tdo dlm tu.. Tp bkn spnjg msa la.. Tp buleh selesaikn mslh sikit.. Kdg2 je nk tdo briba n bdukung.. Biasala tu.. Nk mnja2..

    ReplyDelete
  6. bby suria pun mmg xnk ajar buai..
    beli jenis rocker jenis lama tuu..jimat skit..plus murah

    tpi.umah pengasuh..nk senang dia..dia msuk dlm buai...
    tpi ckp awal2 kt anak..umah pengasuh buai..umah bonda enjut2 nie...

    so far ok..dia xmintk buai bila kt umah sndiri....

    ReplyDelete
  7. Baby memang macam tu..suka berubah perangai.nex month lain plak perangai dia.pasal rocker tu..entah la jijah..anak saya x mau pun duduk dlm tu.tp lain baby, lain perangai dia

    ReplyDelete
  8. mikail pon mcm tu la..sejak dua menjak nie da xlena tido siang..mak pon ckp kena belikan buaian utk dia..baru lena skit tido katanya..

    ReplyDelete
  9. baby biase la jijah..dian nk manja2 ngan mak die...kalo jijah xnk ajar buaian boleh je jijah beli rocker nih kalo nk senang

    ReplyDelete
  10. kalau tgk adik2 sy, kitorg masa baby mmg semua tido dlm buai.. mak tidokan di riba dulu, bila dah tido nyenyak baru masukkan dlm buai. mungkin nak bg selesa sikit kot. tu kitorg kecik2 dulu lah, baby zaman moden geng2 hakimi ni tak tau lah kak.. hehe

    ReplyDelete
  11. @sha (chirp chirp) mmg syok tido atas riba sbb panas haba bdn org.. tp xleh ajar..

    ReplyDelete
  12. @farhana effa tengah berpikir2 ni nak beli ke tak..huu

    ReplyDelete
  13. @Azhafizah Md Nor itu la pikir keselamatan gak.. takut tergolek pulak kimi ni..huu

    ReplyDelete
  14. @Shizan Syafik agak2 berbaloi tak bagi shizan? huhuhu

    ReplyDelete
  15. @S.U.R.I.A. oh terbalik pulak yer..hehe taknak ajar buai.

    ReplyDelete
  16. @Putri itula..jijah masih berbelah bahagi nak beli ke tak..huu

    ReplyDelete
  17. @Mizz ErMa kan.. kalau org tua2 suruh guna buaina je.. tp jijah xnak ajar..

    ReplyDelete
  18. @Mimi Azirah itu la mmg camtu plan jijah kak...

    ReplyDelete
  19. @aisya geng2 hakimi nak tido atas buai je xnak tido atas tilam..huu

    ReplyDelete
  20. Haha..saya alami benda yang sama masa Ammar lahir lagi. Tapi bila Ammar dah masuk hari ke 26 dia dah pandai tdo sorang2. Harap2 kepandaian tdo sorang2 tu berkekalan. Nak beli rocker tu boleh je. Tapi make sure yang boleh tahan lama.

    ReplyDelete
  21. @Fiqah dia ok je tidoo sorang2.. tp nak kena tepuk la..

    ReplyDelete
  22. mmm, agak susah juga tu.nanti jijah masuk keja ..

    rocker mungkin boleh cuba

    ReplyDelete
  23. @QasehnyaRania tu la nak cuba.. lom beli lagi..

    ReplyDelete
  24. setakat harini semua ank sdaras ayut campak buai je jijah...hihihi..tp tu la..kat umah orang mmg payah sikitla.. :)

    ReplyDelete
  25. @ayut itu yg bermasalah tu kalau kt rumah org..huuu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!