Wednesday, February 12, 2014

Anak Mama Dah 5 Bulan


10/2/14
isnin baru2 ni usia anak soleh zulhakimizaim dah 5bulan!
cepatnya anakanda mama ni membesar...
iya memang membesar dengan jayanya... syukur Alhamdulillah :)


bos kecikk cakap "apa pandang-pandang??" mihmihmih :P

pagi tadi checkup..

checkup 5bulan 2hari:
berat: 8.5kg
panjang: 68cm
lilitan kepala: 43.5cm
next TCA: 12/3/14



perkembangan 5 bulan sudah pandai mengesot.. angkat punggung..pegang botol susu sendiri.. dah tak nak duduk.. nak berdiri je.. macam besar sangat dah tu.. hikhik

tak lama lagi hakimi dah 6 bulan.. dah boleh start mamam.. tak sabar mama nak bagi hakimi makan!
jadi mama tengah listing apa yang perlu di beli sebagai persediaan solid food hakimi..

so nak tanya ibu-ibu apa yang perlu yer.. jom sama2 kita kongsi idea...??



14 comments:

  1. pun tengah excited nak bagi ayra makan.. hihi.. ingat nak bagi puree pisang sebagai first solid food dia.. :)

    ReplyDelete
  2. waaa.
    comel sungguh hakimi nie..
    tunggu dapat kaki cmner pulak.
    hehe

    ReplyDelete
  3. wah dah besar.. cepat membesar ye hakimi.. nnti mama dah boleh sembang. ada kawan mama kan.. hihi.

    ciksu pling teruja bila bby pegang botol susu.. menunjukkan nby dh mula nak belajar berdikari
    buat puri sayur & buah..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah sihat dan membesar dengan baik..kimi makin putih fiza tgk..:)

    ReplyDelete
  5. Wahh comelnya kimi. Dah makin besar. dah makin bolat. :D Dah makin handsome. Semoga kimi cepat membesar dalam kasih sayang Allah. Aamiin. ^_^

    ReplyDelete
  6. Ya allah comel nye dia.Pipi membulat heheh semoga mbesar dgn sihat ye muahmuah

    ReplyDelete
  7. bambamnye dia...semoga membesar dgn sihat ye hakimi :)

    ReplyDelete
  8. bulat nyaaaaa haha
    moga terus membesar dgn sihat.

    ReplyDelete
  9. Jap je dh nk mamam ye hakimi...shat dia.alhamdulillah...nnt 6bln mamam byk2x ye.hahaha

    ReplyDelete
  10. dah lama tak tengok si handsome kak jijah ni. makin handsome, makin comel. :)

    ReplyDelete
  11. wah..pipi dia dah semakin berisi...untung la jijah..Aniq sy kurus aje..berat naik, tp sikit aje..sedih sy.. :(

    ReplyDelete
  12. Wah makim bam bam... comel lak tu... gomoi syok ni

    ReplyDelete
  13. semangat nyer lah kimi ni.. geram tengok ketul2..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!