Thursday, February 27, 2014

Fynn Jamal - Arjuna Beta


Actually baru pertama kali dengar lagu ni masa ondaway nak pergi kerja..
almaklumlah time drive jer dengar radio pastu terus tak dengar2.. hehe

first time dengar lagu ni.. Allah syahdunyaa....best!
puitis sampai menyentuh naluri keibuan diriku ni..
lirik menyentuh hati ku....
tetiba rasa seronok dodoikan hakimi dengan lagu ini... sambil peluk dia.. kira lagu ni satu nasihat berguna buat dia pada masa hadapan kelak.



Arjuna Beta- Fynn Jamal
Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
Datang petir menyambar
jengking dan ular
bonda takkan berundur

Nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa

Kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
Jalan betul, anakanda,
tak jelas mata
ambil yang sarat duri

Hiduplah arjuna beta
Biarkan jasad yang luka
Selama Tuhanmu ada
takkan engkau tercela

Ngeri tak terbayang mata
Bonda takkan ada sentiasa
Nanti moga kau tak lupa
Bonda memujukmu, anakanda

Hiduplah arjuna beta,
biarkan jasad yang lupa
Selama Tuhanmu ada
Takkan engkau tercela

Nyamanlah arjuna beta,
mimpikan yang indah saja
Nanti bila kau buka mata
Semua tak serupa


betapa sayangnya ibu pada anak-anaknya kan...
lagu ni untuk mu zulhakimizaim.. mama sayang hakimi.. tsk tsk... sobsob


15 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  2. Samalah kita Jijah dengar radio masa naik kereta je.

    ReplyDelete
  3. thanks share,... nak dengar gak la.. :-)

    ReplyDelete
  4. lagu ni mmg sesuai buat dodoi bby..sy suka liriknya tu...

    ReplyDelete
  5. salam singgah...
    ni bukan bb je tido..mama dia pun tetido skali..mendayu2 lagu nya..

    ReplyDelete
  6. kak ping..follow ig dia pun best

    ReplyDelete
  7. SA x pernah lagi dengar lagu ni...nanti nak dengar betul2...

    ReplyDelete
  8. memang menusuk kalbu lagu ni.. cikna pun dah jatuh cinta.. :)

    ReplyDelete
  9. lagu ne kan, fynn buat masa anak dia warded pembedahan jantung :(

    eca pun pena dodoikan AdamHaziq dengan lagu ne

    ReplyDelete
  10. best kan lagu ni kak jijah. huhu

    ReplyDelete
  11. Lagu funn jamal mmg menusuk kot..huhuhu.lirik pnuh spontan tp sangat puitis....

    ReplyDelete
  12. ni lagu feveret Ros jugak.. tersentuh hati dengar..

    ReplyDelete
  13. puisi dijadikan lagu untuk anak sendiri..sweet

    ReplyDelete
  14. memang menyentuh perasaan lagunya.akak ni bila dah bergelar ibu ni,memang terasa sayu bila teringat arwah mak.betapa besarnya pengorbanan seorang ibu kan?

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!