Friday, February 14, 2014

Hargai Anak Ketika Masih Kecil...


Ketika MEREKA masih lagi duduk dalam "walker"..
Ketika mereka mula mengangkatkan "punggung" untuk "berjalan"..
Ketika mereka masih "mencari" dan cuba "menyusun" perkataan..
Ketika mereka masih baru merasa nikmat "coklat & ice cream"..




DAN KETIKA ITULAH KITA perlu berbicara dan memahami mereka serta memberi sepenuh tumpuan..
KERANA bila MEREKA MENINGKAT DEWASA itu semua telah TIADA..



17 comments:

  1. masa cepat berlalu, jap je ank2 dah besar... hargai setiap masa bersama ank2 kan...

    ReplyDelete
  2. salam. betul tu akak..kita kena hargai :)

    ReplyDelete
  3. wah...dh besr dh ank dy..dh lma xjenguk blog..comel

    ReplyDelete
  4. betul..hargai dan beri kasih syg secukupnya

    ReplyDelete
  5. Setuju. Anaka2 akan berubah selari dengan usia mereka.

    ReplyDelete
  6. setuju sangat kak. ikut pengalaman sendiri, sy tinggal dgn nenek sampai lah sy masuk sekolah. tak rapat sangat dengan parents kalau nak compare dgn adik2. sebab masa anak kecik2 lah penting sebab kira bonding time lah tu.. bila anak3 dah besar, takde dah nak bonding2 time dah. huhu

    ReplyDelete
  7. Betul tu kak. Teringat ada jiran kesian anak dia masih kecil lagi tapi asyik kena marah je. Allah nanti dia nangis.

    ReplyDelete
  8. yerp..hargai masa bersama dalam masa dia meningkat dewasa :)

    ReplyDelete
  9. salam lama tak jenguk blog jijah..dah besar hakimi...moga2 menjadi anak yang soleh..insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  10. Bila dh besar...nnt kita rindu semua tu..itu pasti.hargai setiap moment yg dialami skrg kn jijah ;)

    ReplyDelete
  11. betoi2..hehehe..rasa nak mak imantizz manjakan macam time kecik2..rindu...

    haa,rindu dekat mak bila jadi orang perantau..T_T

    ReplyDelete
  12. betul tu jijah...lg2 iu yg bz..kdg xsedar cepatnya anak membesar..tau2 je dah masuk sekolah..lepas tu lama lg dah nak kawen..haih..sy rasa mcm dah tua plk bila ckp mcm ni..hehe

    ReplyDelete
  13. betol2. masa kecik2 lah nak manja2 apa smua dgn parents. ms dah bsr nti tu lah kenangan best dlm hati hehe

    ReplyDelete
  14. kan. masa berlalu dgn pantas

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!