Tuesday, February 18, 2014

Konflik Bajet Isi Rumah


Bukan senang nak bina rumahtangga... masing masing ada peranan sendiri...


betapa besarnya tanggungjawab suami yang perlu di pikul..



apa-apa pun dalam rumahtangga sepakat membawa berkat..
^___^







15 comments:

  1. terlalu banyak pengorbanan suami...rasa sebak tgk entry ni..nak nagis pun ada.. huhu...terima kasih suami..

    ReplyDelete
  2. lagi besar tanggungjawab suami isteri kalau dicampur :)
    anak2 patut bersyukur.

    ReplyDelete
  3. betol tu jijah.. isteri kena redha bantu suami yg sugguh2 berusaha utk keluarga.. sama2 redha & usaha.. baru rumahtangga berkat gitu hehe

    ReplyDelete
  4. like like like.. mesyuarat mmg penting.. kalau dapat, tade ape pun yang disorokkan walaupun duit isteri, duit isteri supaya tak timbul prasangka..

    ReplyDelete
  5. Betul Jijah. apa2pun kena sepakat. bab belanjawan family ni kena ada tolak ansur & kerjasama. Kita pun kalau boleh taknak jadi isteri yang selalu bebankan suami.

    ReplyDelete
  6. kerjasama dan sepakat itu yg penting =)

    ReplyDelete
  7. Hidup sekarang ni memang mencabar.
    Semuanya perlukan duit.
    Kalau yang ada anak yg dah bersekolah, lagilah perlu lebih banyak duit.

    ReplyDelete
  8. bila kita give and take semua jd mudah
    perkongsian hidup bukan setakat di atas katil tp semuanye .... itu yg menjayakan sesuatu perkahwinan

    ReplyDelete
  9. ye..betul tu jijah..sepakat membawa berkat... :)

    ReplyDelete
  10. :) speechless. ...konflik itu pasti ada dlm bntuk ap skalipon.

    ReplyDelete
  11. berat tugas suami sebenarnya kan.. kita sebagai isteri meringankan..

    ReplyDelete
  12. yg penting ada sikap saling bertolak ansur dan tolong menolong...

    mohon copy ke blog saya entry ni boleh ye cik jijah?

    here my blog:

    http://skuterlady.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. ye,sepakat membawa berkat..sikit dan banyak berkongsi bersama :)

    ReplyDelete
  14. ya betul tu. sama sama membantu. in shaa Allah

    ReplyDelete
  15. niat seorang isteri untuk bekerja adalah untuk membantu meringankan suami, makanya redha & ikhlaslah mengeluarkan duit gaji kita (kalau suami mampu tak yah la kan)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!