Tuesday, May 27, 2014

The Liebster Award From Ciksu



Baru nak jawab The Liebster Award ni. di tag oleh Ciksu's blog


11 soalan yang perlu dijawab;

1) Nama penuh anda?

Nur Azizah Binti Yahaya
2) Nama yang digunakan dalam blog, kenapa?

Masa pakai blogspot guna nama penuh nurazizahyahaya.blogspot.com.. baru blogging katakan tak tahu nama glamer2 ni.. sekarang domain guna nama ziezah.com saja.. senang sebut. hehe
3) Kenapa buat blog?

Suka nak share pengalaman.. pengetahuan dan tips-tips yang ada
4) Suka baca majalah Pa&Ma, kenapa?

suka sangat sampai tiap2 bulan beli.. walaupon kat sabah ni harga 2x ganda tapi tetap beli. sebab banyak info dan ilmu tentang kekeluargaan. anak2.. tips menjaga anak. almaklum ibu baru masih cetek ilmu tentang keibubapaan..
5) Suka ais batu, kenapa?

kurang gemar.. sebab bersalin caeser jadi kena pantang minum sejuk2.. nak jaga badan lama.. takut sakit urat nanti..
6) Suka bersolek, kenapa?

tak jugak.. biasa kalau keluar pakai bedak compact dan lipstick/lipice. hehehe
7) Koleksi tudung paling banyak, kenapa?

sekarang minat tudung sarung ala2 fareeda tu. senang sarung je. yela ada anak kecik takut pula nak pakai tudung lilit2 tu..
8) Bila tarikh perkahwinan anda?

11//12/11  ingat tau! :)
9) Set Bersalin/ Set Berpantang yang pernah anda guna, kenapa pilih set itu?

Masa bersalin dulu guna set berpantang Shaklee.. memang bagus. badan sihat dan bertenaga.
10) 2 tips/ amalan untuk LUKA EPISIOTOMI cepat sembuh..

tak de rezeki bersalin normal :(
11) Usia kandungan berapa bulan sebaiknya membeli pakaian bayi..

masa hakimi dulu beli barang2 bayi masa usia kandungan 6bulan lebih atau 30minggu camtu :)



ok siap! tq ciksu tag jijah ^___^





8 comments:

  1. jom tgk baju raya comel2 http://emmireldstore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Baju blog mama kimie dah tukar. Lama tak jenguk sini. Heee. Wah, gigih jawab soalan ni.. :)

    ReplyDelete
  3. selamat berliebster award..tak berkesempatan fiza nak join ni.

    ReplyDelete
  4. Wah de lg liebster nih...hehehe

    ReplyDelete
  5. Minum air batu ni bahaya juga ea kak. Tapi kan kak antara air batu dan air panas mana bagus ?

    Hihi samala. Tak suka bersolek. Suka pakai bedak je ^_^

    ReplyDelete
  6. thanks jijah berkongsi
    dan sudi jawab tau.. hihi..
    tunggu entry dri ciksu ye :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!