Tuesday, January 27, 2015

Resepi Electric Lunch Box [ELB]:Bubur Tomato Ayam Brokoli


Lagi nak share resepi yang telah daku buat untuk makanan hakimi dengan menggunakan Multifunctional Electric Lunch Box ni.


Bubur Tomato Ayam Brokoli

1. Masak bubur nasi + krismis angkaan ganjil
2. Tomato, ayam potong dadu
3. Air 120ml letak body ELB
4. Brokoli steam kat bahagian layer atas. keluarkan awal takut overcook 
5. Tunggu 45minit-1jam lampu akan mati bila air kering dan siap




hasilnya sedap!!

sangat mudah dengan menggunakan Electric Lunch Box ni.. sambil tunggu makanan siap masak. boleh la buat kerja lain..





16 comments:

  1. Mudah kerja kalau ada electric box nie.

    Read my latest entry : Rutin Penjagaan Wajah Jazz Lover

    ReplyDelete
  2. OHH BUBUR KIMI... SDAPNYE ...MAK BUDAK TGK PUN SELERA, HAHAHA!

    ReplyDelete
  3. senang betul memasak sekarang ye jijah..boleh buat kerja lain sesambil tu

    ReplyDelete
  4. bagus ni.nak kene korek tabung lak/hehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya rupe bubur kimi ni... senang pulak nak masak.. :)

    ReplyDelete
  6. Sayur brokoli kegemaran saya.. semudah 1 2 3 dengan electric lunch box ni.. :)

    ReplyDelete
  7. mudah kan ... tinggalkan gitu je .. tak perlu risau api atas dapur hangit ka terbakar kan

    ReplyDelete
  8. semakin mudah hidup ni... kalau malas nak masak jugak tak tahu lah... dah lah sekarang banyak resepi main campak2 jer...

    ReplyDelete
  9. hai bila lah nak beli ELB ni jijah...nampak sangat praktikal je kan..

    ReplyDelete
  10. Yg pntg jimat masa dan mudahkn kje...ati senang perot kyg..ehhh..haha

    ReplyDelete
  11. Sedap pula nampak.. Mudah yer guna periuk tu

    ReplyDelete
  12. Jijah nak tanya.. Beli kat mane periuk tu .. Hihi. Tq

    ReplyDelete
  13. Bubur! Sedapnya.. time demam ni rasa nak sangat makan bubur..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!