Tuesday, January 18, 2011

Cek berat blog


Salam kalian..

kadang-kadang nak loading sesuatu blog tu memakan masa yang lama...
nak kata daku punya line slow tak de la pulak...
tapi nak loading masuk blog tu amat payah sekali..
lebih-lebih lagi lau daku nak follow sesorang tu..
alamat terpaksa la cancel!!huhuhu

baru daku tahu sebenarnya
sebelum ni daku tak tahu sebenarnya blog ni pon ade berat![kihkihkih]
ni pon tunjuk ajar dari adik comey ni miss genit
melalui FB daku...

thanks laling ya...:)



ada sikit-sikit daku delete mane2 widget yang tak penting tu..
buat loading lambat jer..
kang follower nak masuk terus cancel blog daku...huuu
tak dapek nak baca entry daku ni...lalalala


daku cek loading time cuma 3 second je..
ok la tu kan..
size pon 150kb

jadi sekarang daku nak kurangkan loading time tu jadi 0
boleh tak...hehehee

nak cubalah buang pape yang patut..
kihkihkihkih

kalian nak cek jugak berat blog??
amik link ni k..
try la...





5 comments:

  1. dah test pn..hehehe..
    awk..
    awk masuk blog saya..berat tak??hehe..

    ReplyDelete
  2. ha..ok dh blog sis..nmpk nice lagi dh. wee~ 150 tu ok dh sis..hehe..

    ReplyDelete
  3. haha..i pny 1.55 scond jep..

    ReplyDelete
  4. nazrul~ alamak lagi ringan ni..xleh jdik nih!hehehe

    sab...ok da eh?? nak sis buang lagi tak...hahaha

    miss dian~ jijah da masuk nice..tp loading slow ckit jer..

    ReplyDelete
  5. jom dptkn 0 saat
    hehehe
    =D nk cek jugak la...
    My Recent Post: Geo Lens Superb Untuk Mata

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!