Thursday, January 13, 2011

Gaji Kakitangan Kerajaan 2011


hohoho..hai..hai...hai...

lambat mengupdatekan tarikh gaji ni...sebab baru terpikir kenapa lambat pulak gaji bulan ni...aduyai...makcik jijah da pulus ni...huhuhu

Jadual gaji kakitangan kerajaan tahun 2011 adalah seperti berikut :


Sumber : Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bilangan 4 Tahun 2010.

So sekarang daku tak perlu nak tanya-tanya lagi bila la kerajaan nak gaji ni..aduhai :p

actually kenapa daku nak mengupdatekan entry bukannya berlagak ke ape...rata-rata ramai gak tak tahu payroll kerajaan bile..yang cuma tahu duit masuk dan tertunggu-tunggu bila la nak gaji ni..jadi jadual gaji ni penting bagi orang macam daku neh.
Sebab?
Sebabnya daku malas nak keluar shopping time gaji tu..Paham-paham jelah..confirm-confirm time gaji tu penuh sesak dengan orang kat Mesin Atm tu...dengan nak bayar hutang la..shopping la...ah tak sanggup...jadi bila tahu gaji nak masuk baik daku amik dulu balance gaji sebelumnya untuk mengelakkan kesesakan laluan ATm..[hohoho]


p/s : kerajaan tak nak naikkan gaji ke...aduhai..minyak masak da tak de kat kedai...minyak petrol pulak naik harga...parah la camni....huuuuuuuuu..

1 comment:

  1. dah 3 bulan tak merasa gaji bulan huhuhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!