Saturday, January 1, 2011

1st day in 2011!!


Salam tahun baru kalian….

Cantik kan tarikh hari ini 010111! Senang ingat 1111..lau kawin tarikh ni memang senang 
nak ingat lah..hahaha permulaan tahun baru..azam pun baru…

Haa…camner dengan sambutan countdown smlm? Ni mesti ramai countdown kat luar,yelah mengira detik 12malam…tak pon ada yg duk rumah saja melayan blog kan..[macam daku]hehehe.. sambil tu buka tv layan nyanyian artis2 di Padang Merdeka..tu jolah kojo eh..daku just dok umah je..tgk bunge api kat tv ni..sbb mls betul nk g sambut kat luar tu..ade jugak sambutan kat Pantai Cahaya Negeri PD..tapi biasa la dengan org yg ramai..bersesak2..aduh tak sanggup la daku…kang tak pasal2 macam2 kes jugak ade…almaklum lah NEW YEAR!!

1st day dalam 2011 ni daku saja menyibukkan diri untuk bershopping di “Giant” Lukut Port Dickson..BERCUTI katakan…actually giant ni baru di rasmikan pada 30 disember lalu..so sekarang memang tengah sale la sampai 12mn tau sempena pembukaanya..kalau dulu daku selalu bershopping di BILLION,THE STORE PD je..kali ni boleh sekali sekala ke sana untuk survey harga..hehehe




Bagus jugak dengan adanya Giant ini secara tak langsung pon membuka peluang pekerjaan kepada warga Lukut khususnya..Lukut pon kawasannya lebih pesat berbanding dengan Pekan PD..jam 9pm je da tutup kedai…adoi! Semasa interview pekerja baru2 ni pon adik daku ada join tapi mgkin rezki tak menyebelahi dia..ade hikmah jugak tersembunyi di situ..die dapat partime hotel..opss…terlebih sudah..pasal adik pulak…huhuhu so sekarang da meriahlah Lukut tu..hehehee


hai..hai kalian ade bersama daku lagi tak??

Haa…memandangkan ada sale yang banyak semasa pembukaan ni…daku pon baru beli sandal dan kasut baru..hanya rm39.90 untuk 2pasang…buy 1 free 1 gitu..syok bukan murah lagi tu..opss maaf la..daku bukan jenis orang yang berjenama nak beli kasut2 yang standart jenama n harga k..bukan daku oke!



buy 1 free 1= only rm39.90!!

Omak eh suh boli kasut tinggi tu..tapi daku taknak sebenarnya..daku tak selesa la nak pakai jalan2 dengan kasut tinggi…lebih selesa dengan kasut bertutup tu dan nipis..biar rasa tak jejak tanah je..tapi xpe la buy 1 free 1 gitu..rembat la 1 pasang high heel,1 pasang kasut bertutup..

Memang orang xputus2 membeli belah disini…serabut memang la serabut dengan ramai orang..oh daku tak boleh berkeadaan begini..[chewah ayat….].. takat itu jelah yang leh daku dapat semasa membeli belah di situ….syukur la ade gak barang yang nampak untuk tahun 2011 ni kan…hehehe

Ok tu je yang daku dapat buat untuk 1st day in 2011..nak jalan2 jauh oh daku sungguh malas…nak duk tepian pantai sorang2 agak xbest jugak la…duk umah yang mampu berblogging n berfacebooking…[daku memang jenis yang duk umah je sebenarnya..hehehe]


Ok jumpa lagi…tadaaa…

0 insan comel komen:

Post a Comment


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!