Sunday, January 16, 2011

BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU




salam kalian :D

daku suka segmen abg ben ashaari hujung minggu ni...pasal ape??
pasal cinta monyet lah....kan daku ni bercinta monyet sejak dari sekolah lagi..haaa...baca dalam entry dulu aku nakal..[hehehee]

cinta monyet daku tu je sorang ♥cintaku..
cerita cinta monyet nya gini....


daku berkenalan dengan my hubby masa form 1..naik sekolah menengah...memang daku tak kenal langsung dia sebab dari sekolah rendah berlainan..form 1 10tahun yang lalu..
nak dijadikan citer..daku ni nakal mmg gatal...sbb daku yang jatuh cinta dengan dia..hehehe
satu kelas kebetulan pulak cikgu tetapkan tempat duduk masing2..daku ni dalam hati berharap sangat dapat duduk sebelah dia...ahakssss gatal dah...
ok...mungkin cikgu dengar luahan hati daku ni..jadi cikgu letakkan daku duk sebelah meja dengan dia...masa tu 3meja..dia duk hujung daku duk hujung lagi tengah2 tu budak cina pompuan..ok la tu kan dapat gak duk sebelah..hehee
jadi hati da suka da ni...tapi malangnya duk sebelah gadoh pulak...ape lagi dia suka tendang kerusi yang tengah tu kat daku..jahat giler...eh daku pon tendang balik padan muka ko! hahahaa lagi...dia baling kertas...kertas tu da gulung2 jadi bola..baling kat daku memang kena lah..eh xleh jadi ni..daku baling jugak bola kertas tu..ha baling2 jatuh plak kat tingkap..alamak....???
dia mahu report sama cikgu wooooo...daku cuak!! hahaha

lagi...dia suka jalan belakang daku..tapi ape dia buat?? bila daku berjalan dia silangnya kaki daku...tak ke jahat tu!! mahu daku tak terselingkuh bila di silang kaki....eeeeee marah ni tapi hati syg ooo...hahaha

dia selamba ckp gan budak cina sebelah tu "dia ni awek saya" wah.........daku malu!! hati meronta2 beb...hehee
tapi masa tu mungkin dia gurau2 kot...hahaha

berakhir 1thn form 1..masuk form 2 daku tak sama kelas..aduh...tak best lah...tapi daku still menyampaikan salam rindu sayang daku melalui sorang teman..hahaha bila dia berjalan depan kelas daku..daku suka pandang dia kat luar walaupon masa tu cikgu tgh mengajar!!!

hari2 macam tu...dia ni pemalu....pemalu yang amat...sejak papehal daku yang ngorat dia dulu...daku yang bagi surat cinta..pinjam buku teks kat dia..daku panggil dia..dia?? aduh pemalunya dia.....

sampaikan teman daku tu amik beg dia dengan harapan dia meluahkan rasa cinta kat daku!! lau tak luahkan teman daku tak bagi beg tu!hahahaa so dia pon jumpa daku....
emm....masa tu 06.11.2002
dia cakap ape tau... "aku nak couple dengan kau!' [wah tak romantiknya...aduh!]
daku cakap 'nak couple dengan sape?' tak de nama pon....
dia cakap " nak couple dengan kau la nur azizah, kau nak tak??'
daku malu2 pon cakap la "nak"

wah..tanggal 06.11.2002 daku couple dengan dia!!

daku malu terus berlalu pergi...hahaha
teman daku tergelak2 pastu bagi la beg dia tu...

berakhir la form 2...hehee


[ha..ni buktinya cinta monyet]

form 3 tak sama kelas tapi kami masih malu2 untuk bercinta..biasalah budak sekolah lagi..

dugaan nak sampai 9tahun ni terlalu banyak..

Alhamdulilah kami bahagia hingga kini..masuk tahun 2011 ni daku sudah 9tahun dengan my hubby!!


banyak citer lagi..lau abg ben ashaari buat segmen sambungan daku citer lagi ya...hahaha


[opss....maaf abg ben..gambar da lusuh la..10tahun yang lampau..huhu]


p/s : boleh kalian mahu bercinta monyet tapi pastikan pelajaran seiring dengan percintaan kamu tu...belajar sama2..jangan terlalu asyik dalam bercinta! pastikan seiring oke....


16 comments:

  1. ala dian......lom kawen lagi la....
    bcinta je 9tahun...t tahun ke 10 kawin la kot...hehehe

    ReplyDelete
  2. mak aih... =_=" kalah aku

    ReplyDelete
  3. hahaha....tahu xpe....gler punya monyet la..

    ReplyDelete
  4. cayala... 9taon kot. smoge kekal 4eva :)

    ReplyDelete
  5. alhamdulilah 9tahun...mekasih...Insyallah kekal selamanya...
    t jijah jemput yer lau smpai masanya...hehee

    ReplyDelete
  6. wow..bestnyer. hihi.
    gud lux 4 dis contest.
    and hope akak and si die. bahagia hendaknye and ke jinjang pelamnin. nti ajak sab!! :)

    ReplyDelete
  7. yezza!! mesti kena ajak budak comey sab ni...hehee

    Insyallah smpai la ke jinjang pelamin n selamanya..amin..

    ReplyDelete
  8. so sweet dear!!!.. cepat-cepat kawin dik.. InsyaALLAH, barakah.. Semoga ALLAH merahmati membawa sakinnah, mawaddah dan warahmah. amin.. jazakallah..

    jom bace citer akak yg xbrp nak best tu..
    http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-cinta-monyetku.html

    ReplyDelete
  9. mekasih sis puteri...Insyallah sis...moga pejalanan dipermudahkan...

    ReplyDelete
  10. wahh.. nie cinta monyet jadi syurga cinta nie.. hehee.. :PP ..

    tgk la sy yerr plak.. ngee.. :P

    ReplyDelete
  11. wah!! sampai jinjang pelamin...
    alhamdulillah..

    ReplyDelete
  12. zacky~ hehehe..insyallah lah lau jadi syurga cinta...t jijah jenguk yer...

    nadirah~ lom sampai jinjang pelamin lagi...
    bercinta je sampai 9tahun...huhuhu
    Insyallah harap2 termakbul la hingga nikah...

    ReplyDelete
  13. wah...manis sungguh...semoga smpai ke jinjang pelamin...amin...

    sye pon join,
    http://sayetetapsaye.blogspot.com/2011/01/ben-ashaari-cinta-monyetku.html

    ReplyDelete
  14. amin...Insyallah....harap2 sampai jinjang pelamin..

    ReplyDelete
  15. haha..sweet gi2..klo sng visit2 la ye my blog..ahakz!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!