DIY Bunga Tisu Crepe Paper


Assalamualaikum..


mood rajin datang ni. tibe-tiba jer rasa nak DIY bunga tisu ni. tehee~~ siapa yang agak agak ada idea nak buat bunga tisu ni boleh la tiru aksi toturial DIY ni. hehe


bahan bahan:
crepe paper 1 paket 60sen
dawai bunga 50 wires rm1
gunting



Cara-cara

1. Lipat kertas tisu ni kepada dua bahagian yang sama besar



2. Lipat lagi dua. dua lagi sampai jadi kecil macam ni.




3. Dah dapat lebar macam gambar di atas. bahagikan kepada dua bahagian dan gunting di tengah-tengahnya.




4.Potong ikut garisan tengah yang kita lipat tadi. kemudian buka lipatan yang di potong tadi. dan potong kepada bahagian menegak macam gambar di bawah ni.





5. Siap di potong kemudian susun dan lipat seperti kipas.





6. Lipat kepada dua bahagian tengah dan di ikat dengan dawai






7. Gunting di bahagian hujung crepe paper. jadikan ia bentuk semisfera.


8. Buka lipatan bunga menjadi seperti kipas. tarik sehelai demi sehelai. jangan koyak tau! jijah cubit kang baru tau! muahaha ^^




9. Jeng jeng jeng dah siap bunga tisu kita! hehehe




lawa tak?? lawa tak...hehe 




jijah plan nak buat bunga tisu ni untuk hiasan meja beradap. insyaAllah. harap2 menjadi lah. huhuhu



17 hari lagik! huhuhu

Previous
Next Post »

13 insan comel komen

Write insan comel komen
2/08/2012 3:40 PM delete

cun..leh la blaja wat gak..hihi.

Reply
avatar
azam
AUTHOR
2/08/2012 4:19 PM delete

:) nice......selamat berbahagia....

cepat² pregnant

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
2/08/2012 10:01 PM delete

waaa...kreatip jugak jijah nih kan..hehe

Reply
avatar
Adam Haiqal
AUTHOR
2/08/2012 10:49 PM delete

nice and creative!:)

Reply
avatar
2/09/2012 2:36 AM delete

cantiklah jijah buat..thanks for the tuto.nak try gak nanti ^__^

Reply
avatar
emy zulaiha
AUTHOR
2/09/2012 6:14 AM delete

wah creativelah :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
2/09/2012 7:36 AM delete

ni nak kene org rajin cam jijah br leh wat ni.. cam akak xsesuai.. tgn keras + minat xda...hahhah

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
2/09/2012 10:18 PM delete

haha cantik la.nanti mas nak kwin mmg prefer blog ni dari a-z

Reply
avatar
2/05/2013 7:36 PM delete

Sy mohon share entry ni kt fb sy.....

Reply
avatar
4/22/2013 9:40 PM delete

cantikknnye, creatif sangat

Reply
avatar
4/22/2013 9:40 PM delete

cantikk sangat kreatif

Reply
avatar