Tuesday, February 21, 2012

Persiapan Perkahwinan: DIY Kuih Bahulu Cermai


Masih lagi dalam mood wedding preparation lagi. tak lama lagi wei..berdebor semacam dah ni..hehe gedik betol! lalala :p ok ok. kali ni nak DIY untuk Kuih Bahulu pula. 


Anntara peralatan yang jijah guna.

1- Pembalut kertas/amik kertas majalah
2- Stapler
3- Gunting
4. Plastik kecik



kertas majalah di potong mengikut lebar plastik packing tu dan lipat dua



ha kan da siap tu. hehe



4 hari lagi. muahaha ^^


19 comments:

  1. kerap menghitung hari ni....hehehe

    bersanding je......hehehe

    ReplyDelete
  2. ambik kertas majalah je?senang kan?

    ReplyDelete
  3. nice n good idea..:) sedap baulu tu

    ReplyDelete
  4. this is for doorgift atau tuk tetamu makan..konfius?..hahaha

    kan senang letak dlm bekas kuih je...

    btw,kuih bahulu tu nmpk sedap.....#terliur :D

    ReplyDelete
  5. wah senang je kan :) kreatip lah :0

    ReplyDelete
  6. @ecadwinkyasha ni untuk doorgift..masuk dalam goodies bag :)

    ReplyDelete
  7. semoga semua berjalan dgn lancar

    ReplyDelete
  8. cumel! kitar semula barang but still nampak cumel! seriusly:)

    ReplyDelete
  9. hope semua persiapan berjalan lancar..

    ReplyDelete
  10. easy & simple kalo wt camni...budak2 suka kiuh bahulu tmasuk org tua yg xde gg...hoho

    ReplyDelete
  11. tanakla bahulu cermai..nak bahulu ikan

    p/s : tahniah u positif! kikiki

    ReplyDelete
  12. hahaha.tu pasal tnya tu..konfius.rupanya tuk masuk dlm doorgift.

    ReplyDelete
  13. waaa bagus2 jijah.. dni pun simple je wat untuk doorgift.. guna kek london choco roll tu je hehe

    ReplyDelete
  14. stapler je?xlemau ke bahulu tuh nnti?npe x bakar yg sikit kat plastik tuh..djmin.

    ReplyDelete
  15. @MaYa MustWany di jamin tak lemau yang..tah berapa lipat tu..hehe :p bahulu mane lemau..leh tahan sebulan lagi tu..

    ReplyDelete
  16. ALHAMDLLAH...semuanya bjalan dgn lncar :)

    4hari lg yes!!!!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!