Review Overall Majlis Tunang dan Akad Nikah

8:00:00 PM 27 Comments A+ a-


Assalamulaikum.


ho yeahh! to be continue Majlis Akad Nikah jijah yang baru 2 bulan. ekeke :p ada yang muak ke. tak po la yer nak update gak! tak kira huhuhu ampun ya -_-" so layankan ajer. OP dah bagi cd,album nikah kat jijah. so boleh la nak letak gambar cantik cantik banyak banyak kat sini. kahkahkah


Review Majlis Pertunangan dan Akad Nikah Azizah & Syafiq



Bertunang
11.12.11/ 1.15pm


nenek asben yang sarungkan cincin :)



Akad nikah
11.12.11/2pm


Akad nikah yang sepatutnya berlangsung di dalam rumah jijah bertukar sebaliknya apabila tok imam selepas solat zohor dah siap tunggu di surau di hadapan rumah jijah untuk upacara akad nikah. huhuhu 
tapi ok gak sebab kawasan surau tu besar. semua orang boleh tengok. :) 


Alhamdulilah jam 2 petang jijah sah bergelar isteri kepada suami tercinta :) 

nasib jijah takde baca taklik. just tandatangan borang nikah tu saja. fuh selamat. 
kalau tak memang banjir la surau tu dek air mata jijah ni jer. jijah kan cembeng. hahahaha



terketar ketar masa nak sign borang nikah ni. 


selesai akadnikah ni di surau. husband solat sunat syukur dan terus ke rumah untuk upacara pembatalan air sembahyang. 



*****************************


1. Theme (Pink White)
huhuhu dekor,hiasan,bilik,hantaran,langsir semua warna pink. deko yang sangat simple.


2. Attire
Baju nikah warna off white baju kebaya moden butang belakang. ngam ngam dengan badan kecik molek daku ni. teheeee~~ muntah pink!! baju ni sewa je dari butik MUA. sewa sekali sepasang dengan baju melayu asben. veil,aksesori,crown,rantai,kasut,handbouquet semua dari butik MUA iaitu Suhana Bridal House depan bustand Pekan Port Dickson.


3. Makeup& Pelamin
Suhana Bridal House done all the makeup n design pelamin. sangat puas hati dengan mekap ni. sebab cantik sangat! muka jijah nampak lain daripada yang lain. teheeeeee~~


pelamin indah :)

4. Photographer
OP ni under Suhana Bridal House jugak. ada 3 OP yang amik gambar jijah dari 3 posisi yang berbeza. best la gitu sebab baru ada view lain lain. hehehe letih jugak la nak senyum banyak-banyak. kredit photo OP dari Semiphotographer. klik LIKE Fb yer :)

5. Food
Makan tetamu x 200 orang (katering dari jiran)

  • Nasi minyak
  • Ayam Masak merah
  • acar
  • sayur campur
  • ulam ulaman+ sambal belacan
  • buah buahan

6. Khemah
1 khemah kerusi +meja sewa dari Raja. 1 khemah lagi pinjam dari surau.


7. Item Hantaran 9 vs 11
Dulang tembaga sendiri. Hantaran DIY sendiri



 pemberian dari asben



sebahagian daripada hantaran yang jijah buat sendiri untuk asben

  • Sirih junjung
  • kasut+stokin polo
  • baju kemeja
  • buah buahan
  • kek
  • bunga rampai+cincin
  • tuala
  • set wangian dashing
  • sejadah
  • kain pelekat
  • set purse,tali pinggang

8. Bilik Tidur Pengantin


Bilik terlebih rona pink. hahaha tapi sayang lupa nak suruh OP amik gambar kelambu mini jijah tu.. huhuhu so sad :( sempoi giler bilik pengantin jijah. memang tak pandai nak deko ape. kihkihkih

Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar seperti yang di harapkan. deko yang sangat sangat simple tetapi amat bermakna bagi jijah. seperti bermimpi kami sudah berkahwin :) Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam majlis nikah jijah.


menanti penuh debar majlis resepsi bakal menyusul lepas ni. wink3 ^_-


16 hari lagik! huhuhu


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

27 insan comel komen

Write insan comel komen
2/09/2012 9:05 AM delete

nice ..erin xdpt lg dri op uhuhu

Reply
avatar
KiKiHanakO
AUTHOR
2/09/2012 9:06 AM delete

alhamdulillah... :) semoga kasih berpanjangan... Bersabar menjalani alam rumahtangga

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
2/09/2012 9:06 AM delete

resepsi bakal menyusul..xlama lagi tue :)

Reply
avatar
Asfiza
AUTHOR
2/09/2012 9:10 AM delete

baju awak cantik lah...
buat kat mana?

Reply
avatar
2/09/2012 9:20 AM delete

beshnya bila tgk gmbr2 ni..perasan diri sndiri//haha.

Reply
avatar
UyaRayza
AUTHOR
2/09/2012 9:47 AM delete

wahhhhh mmg pink btul nie heheheh..sukee

Reply
avatar
azam
AUTHOR
2/09/2012 9:57 AM delete

selamat berbahagia....

semoga cepat² menimang cahaya mata

Reply
avatar
Oshin
AUTHOR
2/09/2012 9:57 AM delete

agak2 da terlambat lom nak ucap selamat pengantin baru hihi seronoknya da ada pendamping kat sisi kan hihi semoga berkekalan hingga ke akhir hayat

Reply
avatar
Cikpuan rara
AUTHOR
2/09/2012 10:32 AM delete

tgn jijah cantek.kurus jeeee.hehehe.wahhh xsbr nk tgu piccy majlis resepsi lak.

Reply
avatar
2/09/2012 10:42 AM delete

canteknyeeee...
Sweet sangattt..
i loikee pink

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
2/09/2012 10:50 AM delete

aww nnt cepat2 dapat baby tau

Reply
avatar
naiemah_ramli
AUTHOR
2/09/2012 11:25 AM delete

wlaupon simple ttap cantik ja tgk ^_^

tak sbar plak nk tunggu gmbar dr majlis resepsi ha..hihihi

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
2/09/2012 11:33 AM delete

tahniah..selamat pengantin baru

Reply
avatar
2/09/2012 11:55 AM delete

sweet baju nikah kaler putih kan...sentimental value ni seumur idup sekali jek rasa xcited cmni kan

Reply
avatar
2/09/2012 12:49 PM delete

sweet moment ever!sweet sangat ^____^

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
2/09/2012 1:05 PM delete

olololo.. sweetnya kak jijah dgn husband! bilalah turn cik tikah kan. hehe

Reply
avatar
hudahassan
AUTHOR
2/09/2012 1:24 PM delete

hda snggup tggu line loading gmbr owsem cikpuan jijah sume . nak tengok jugak ! *belog aqk tak berat , kite nye line yg bengong !

Reply
avatar
2/09/2012 1:30 PM delete

da 2 bulan cik jijah nikah ehm..masa pantas berlaku^^

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
2/09/2012 2:34 PM delete

aida suka tgk gmbr nikah jijah..seyes jijah cantik sangat2.. seri pengantin baru agaknya. jeles..jeles...wawawa..haha

Reply
avatar
BitsBest
AUTHOR
2/09/2012 3:52 PM delete

cantek sgt2 jijah...
i like ur dress, ur veil
i like ur pelamin..ur hantaran
everything!

tahniah jijah...

masa BB plak menunggu penuh debar utk menjadi bini olang :D

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
2/09/2012 4:55 PM delete

hi2..hehe..sukela tengok gmbr2 ni..cntik sgt...especially gmbr yg hug hubby dri blkg n buat love tuu..sweet..=)..untungla..harap2 dpt jugak kawen n hepi2 cmni nanti=)..

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
2/09/2012 10:17 PM delete

tik tok..tik tok..
hahaha..gabra x..
hope semua setel

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
2/09/2012 11:26 PM delete

jiejahh syggg cantikknyer...hehee walupn dah tgk kat album2 jiejah tp hari tgk xjemu...cntik sgt :)

Reply
avatar
2/10/2012 12:33 AM delete

smoga berkekalan hingga keakhir hayat hendaknya amin.. salm kenal dari saya..

Reply
avatar
Izzah Ab Aziz
AUTHOR
3/18/2012 8:18 PM delete

sweet sangat :)
tahniah kak azizah !

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!