I'll be Sabahan Soon....

by - 8:25:00 AM





Huhyoooo Ahad ni daku dah nak fly ke Sabah dah..
Tinggal kat Sabah untuk 3 atau 4 tahun maybe... agak lama di situ..
Apa boleh buat kan suami jijah kerja sana.. sebagai isteri kena la jijah ikut even dia belayar setiap minggu..
tu hakikat yang harus jijah terima bila dah dekat.. hohoho

So perginya jijah ke sana nanti di temani oleh mak ayah..
mereka la insan yang paling banyak berkorban untuk jijah... sehinggakan sanggup menghantar jijah lapor diri ke Sabah!
sungguh terharu dengan pengorbanan mereka -_-
doa jijah sepanjang ketiadaan jijah tinggal bersama mereka, mereka akan di kurniakan kesihatan yang baik, Allah panjangkan umur mereka berdua...Amin... 
sedihh T___T


tapi keputusan jijah untuk berhijrah ke Sabah adalah muktamad
apa gunanya kahwin kalau tak dapat hidup bersama..
rasa bersalah sebab jijah jarang jalankan tanggungjawab sebagai isteri..
InsyaAllah lepas ni jijah akan stay bersama suami tersayang...


emm kapal yang bawa kereta terpaksa delay...minggu depan baru bertolak dari sini..
nampaknya dua minggu jijah kat sabah patah kaki la jawabnya..huhuhu takde transport nak pergi kerja.
nak masuk rumah sewa suami pon tak boleh lagi jawabnya... huhuhu
tak tahu la macamaner keadaan jijah nanti.huhuhu
orang sabah tahu tak camner nak sewa kereta o kereta tumpang? hohoho


serius akan rindu keluarga dan kawan-kawan di semenanjung..
maafkan jijah jika susah untuk hadir ke majlis perkahwinan korang.. 
apa-apa pon jangan risau blog dengan facebook kan ada...hehee
keep in touch k


I'll be Sabahan soon... hiksss ;p



You May Also Like

54 insan comel komen

  1. tak lama je lg kan..takpe dear, blog ada, fb ada..nom hp pon ada kan..hihi.

    ReplyDelete
  2. best tue kalo dpt tgl di sabah...dpt mkn seafood yg fresh dan murah...

    ReplyDelete
  3. kalau nak sewa keta senang sebab kat sini banyak..habis tue duduk mana nnt

    ReplyDelete
  4. klo sewa mhl kot, kn la nek bus g kje. Ad byk tu.

    ReplyDelete
  5. heheh wahhh welcome to sabah ^^ .. sy org sabah kak.. kalo ada apa2 minta bantuan ke apa ke, haaa kontek sy tau :)

    ReplyDelete
  6. @nuyui a.k.a miss YUI tak lama lagi tu yg mendebarkan yui..huhuhu

    ReplyDelete
  7. @Mrs Lurve hehe tapi xreti masak kak.. hahaha

    ReplyDelete
  8. @Mrs Velentine tapi kalau nak sewa hari2 mahal la kak...huhuhu tak tahu nak duduk mane lagi.. kena g sana tgk dulu..huuuuuuuu

    ReplyDelete
  9. @cik chinta suami jijah tak kasi naik bus.. bahaya...huhuhu

    ReplyDelete
  10. eee..bestnyer,new journey kan jijah..cari kenangan dan pglmn byk2 kt tempat org dear!..bukan senang dpt peluang camtu..hehe

    ReplyDelete
  11. @Nens Collection InsyaAllah kak.. kalau dah settle semua harap2 mudah la nanti..

    ReplyDelete
  12. ready dah fizikal dan mental?hihi..slmt berjuang di negeri org ye dear.smoga slmat di sana.Insya Allah family ok,klu jijah ok :)
    tech dh canggih...pasti akan trus berhubung ^^

    ReplyDelete
  13. ok la tu walaupun sekejap

    ReplyDelete
  14. jijah..good luck kat sane nanti ye
    waaaa.....dila rindu sangt sabah..
    penangan honeymoon :)

    ReplyDelete
  15. Jijah sayang..rindu kamu nnti
    Mmg rasa nk juga dekt ngn suami..tpi apa kan daya blum tlaksana juga ..
    semoga dipermudahkan segala urusan ye dear..amin <3

    ReplyDelete
  16. Semoga segala urusan jijah disana akan dipermudahkan.. dan amin bagi doa jijah untuk kedua org tua jijah :) Tetiba sedih lah pulak kawan blogger terbaik nak pi luar semenanjung.. T_T jaga diri bebaik jijah sayam..

    ReplyDelete
  17. @ayut tetiba fizikal n mental tak sedia lagi.. acaner ni...hehe

    ReplyDelete
  18. @dilla nadila InsyaAllah..doakan jijah yer.. takut lah ni..huhuhu

    ReplyDelete
  19. @Aida Omar takpe syg.. still boleh contact kat fb n blog :) jijah sentiasa ada... jaga diri baik2 yer syg~

    ReplyDelete
  20. Jadi org sabah dah yer...hehehe

    ReplyDelete
  21. jangan sedih2 tau... tak per kat sabah nanti mesti ok punya la... mula2 maybe belum biasa

    ReplyDelete
  22. sedihnye jijah nak pergi sabah dh...tp xpe, isteri kena selalu dkat ngan suami kan...

    ReplyDelete
  23. itu keputusan jijah y terbaik...yakin lah.moga jijah dipermudahakn segala urusan kt sana yer..
    nonie pun sama,next week akn pindah ke singapore.sama mcm apa y jijah ckp tu..apa guna kawen kalau xdpt hidup bersama.nonie pun rsa betapa xmnjalankan tnggungjwb sbg seorng isteri.xpe jijah..kita sama2 mulakan hidup baru kt tmpat baru .chill ^_^

    ReplyDelete
  24. boleh la eza melawat jijah time kalau bercuti di sabah :)

    ReplyDelete
  25. jiejah balik sini shida baru kahwen kot hehee ^_^

    moga selamat pergi dan smpai ke destinasi ya jiejah :)

    ReplyDelete
  26. selamat berangkat kak jijahh...janji dok ngan somi kan

    ReplyDelete
  27. @PinkUmmi tu la pasal.. sabar je lah..huhuhu

    ReplyDelete
  28. @Nonienonoe bg jijah semangat balik! tq syg.. sama2 lah kita sesuaikan diri di tempat baru..

    ReplyDelete
  29. @shidaR haihh lambatnya shida kawen...hehee

    ReplyDelete
  30. @mizz miaizzati huhuhu yelah.. even dia belayar pon..

    ReplyDelete
  31. jijah kena sentiasa update tau.. semoga segalanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan ALLAH.. dengan izinNYA, semoga lepas ni cepat2 dapat baby

    ReplyDelete
  32. bestnya kan lepas ni dapat bersama suami tercinta hehehhe...
    suasana baru.. angin baru kawan baru.. hope dapat suaikan diri nanti ye

    ReplyDelete
  33. @syiela harap sgt dapat sesuaikan diri.. takut pulak kak..huhuhu

    ReplyDelete
  34. salam...
    sangat best dapat tinggal ngan suami..moga sentiasa bahagia dan seronok ditempat baru...

    ReplyDelete
  35. kalu bcakap bab parent, mmg sedih... akak yg duk semenanjung ni je pun, setiap kali jumpa parent n nk balik semula dkt rumah akak, mesti bergennag air mata...

    ReplyDelete
  36. @IntaNBerliaN kan... ni kan duk jauh2.. serius sebak rasa hati..huhuhu

    ReplyDelete
  37. cuba call la kak,dpt ke tak keta crtr tu..klu xdpt,nnti cri keta sewa tuk 2minggu..kot kot leh dpt murah kan....eca da tnya mkck,dia tggl kt telipok ria tu,tpi xde gk..so,duk mana nnti,klu xdpt masuk ruma sewa tu?

    ReplyDelete
  38. @Eca Dwinky Asha emm tumpang rumah kawan suami akak kot.. dia kursus..

    ReplyDelete
  39. mudahan selamat pergi, selamat sampai ye kak jijah.. 3-4 tahun tu kejap je, pejam celik je rasanya nanti. hehe..

    ReplyDelete
  40. bestnyaaa...sure jijah tak sabar giler kan?

    ReplyDelete
  41. @aisya hehe harap2 macam tu lah...huhuhu

    ReplyDelete
  42. @Zie Madini tak sabar nak duduk gan suami.. tapi takut bila pikirkan keje.huhuhu

    ReplyDelete
  43. smoga dipermudahkan sgala urusan sepanjang kt sana ^^

    ReplyDelete
  44. @caliph shuriken InsyaAllah caliph.. moga di permudahkan..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!