Monday, October 8, 2012

Syukur Dapat Transfer Ikut Suami



Alhamdulilah..


Setelah tiga bulan menghantar borang transfer untuk mengikuti suami di sabah nun jauh. nampaknya usaha jijah untuk bertukar di makbulkan oleh Allah :) berkat kesabaran jijah. doa tak putus putus dari korang semua..dapat juga hidup berdua bersama suami.. tq korang yang mendoakan :))

Korang pun tahu kan jijah merupakan pasangan perkahwinan jarak jauh (PJJ) sebelum ni..sedih. hanya Allah yang tahu :(  Tapi ternyata bila pegang je status seorang isteri. peritnya rasa berjauhan. ada hikmahnya selepas suami exciden dan jijah keguguran..

Dan...

Berkat kesabaran itu juga.. ia menampakkan sinar harapan untuk bersama suami. sehinggalah jijah menerima call dari pejabat memaklumkan bahawa permohonan bertukar jijah sudah di luluskan. happynya rasa tapi takutt sebenarnya! 

Jadi, bila kami nak mulakan hidup bersama ni, jijah akan urus semuanya.. dan tetibe jijah rasa gementar! huuuuuuu~~




22 haribulan ni jijah lapor diri ke sana.. lagi dua minggu..terasa masa begitu pendek untuk buat persiapan ke sana.. rumah,transport belum ada lagi.. takut rasanya... huhuhuhu doakan semua berjalan dengan lancar yer :)


sesungguhnya perancangan Allah sangatlah hebat! Tq Allah ^____^



58 comments:

  1. tahniah dear..didoakan semuanya bjalan lnvr..ada hikmah disebalik semua yg tjadi.Pjalanan yg ALLAH tetapkan bgitu baik utk kita :)

    ReplyDelete
  2. tahniah syg.. alhamdulillah da lulus..

    ReplyDelete
  3. wah! kak jijah.. akhirnya dapat jugak berada dekat dengan husband.. yeay!

    semoge selamat sampai ke sana dan dapat adapt kehidupan bari di sana.. :)

    ReplyDelete
  4. wah!tahniah kak...:) akhirnyer kan... untung akk..member nieyl,die dah lame minx tranfer nak ikut suami..sampai la die pregnent.sampai dah bersalin..anak pun dah nak masuk 6 bulan...masih x dpt tranfer lg... wah!pasnie lebih hepi dok di samping suami tercinta..:)

    ReplyDelete
  5. tahniah..dpt pindah di mana??

    ReplyDelete


  6. tahniah jijah.. dah dpt tinggal dgn suami.. moga menjadi is3 yang solehah... jaga diri yer.. :-)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...
    syukur sangat jijah...
    Tahniah... :)
    happy for you

    ReplyDelete
  8. sy pulak yg excited ni kak jijah. haha. kelakar pulak. alhamdulillah, berkat kesabaran kak jijah dan husband kan? Lepas ni takmo sedih2 dah tau.. =)

    ReplyDelete
  9. yunk..u can do it..caiyok caiyok..emy je masih menunggu untuk duduk bersama..sob sob..

    ReplyDelete
  10. wah jijah dah dpt transfer..tahniah yang =)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah...syukur sgt..akhirnya dpt bersama.blh dh susah senang bersama :) doa byk2 yer..smga semua ye berjalan bek utk ke sana dan utk berada di sana.just take care k :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah...
    syukur... tak la jauh lagi kan...
    senyum lebar Jijah.. tumpang senyum juga jijah...hhihi..

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah.. berkat kesabaran dan usaha Jijah dapat juga ikut suami ye.. (^_^) tahniah Jijah dan selamat bekerja di tempat baru..

    ReplyDelete
  14. yeayy!!..akak tupan gumbira..nnt wat n3 jalan2 sabah ek jijah..nnt smpai sabah teruskan blog tau..;)

    ReplyDelete
  15. tahniah jijah akhirnya dapat dok ngan husben....

    ReplyDelete
  16. Alhamdullilah, akhirnye termakbul jugak doa jijah nak ikut suami ke sabah. Insyaallah, linda doakan jijah happy dgn life jijah after this. :)

    ReplyDelete
  17. tahniah dear... dapat duduk sekali dgn hb nanti...

    tempat baru .. ragam baru... moga dapat menyuaikan diri nanti

    ReplyDelete
  18. Wah..Alhamdulillah dpt duk bersama nt...gud lak dear..!!
    :)

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah dpt dekat ngan incikAsben...

    ReplyDelete
  20. wah best la jijah..xlame lg jd org sabah la...

    ReplyDelete
  21. congratz!!
    insyaallah, smue urusan dpermudahkan.. Dun worry, k.. Smoga kehidupan lebih tersusun rapi d cc suami.. No need to cry & sad lagi yer.. :)

    ReplyDelete
  22. Tahniah jijah..sy tau perasaan tu camne sbb sy pun prnah lalui dlu..skang alhamdulillah duk brsama suami..jg diri ye..leh la ngandung lg..insyaallah..=)

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah ...

    pas ni projek utk anak makin mudah ...amin

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah~!! akhirnya dpt juga ikut suami. hehehe betul tu perancangan Allah sangat hebat. Allah knows the best.

    bdw, congrate dpt posting ke Sabah.. ^__^

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah kak .. semoga bahagia disisi suami ... cepat2 dpt beby taw .. :D

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah, bersama jugak pasangan muda ni... mudahan cepat2 mendaapat cahaya mata..

    ReplyDelete
  27. congrats jijah...i'm happy 4 u...semuanya yg jd ada hikmah,Allah bg ujan utk kita,n Dia juga bg pelangi slpas ujan tu..kte doa moga jijah cpat2 dpt baby,senang skit da duk sama kan..=).da kurang 1 geng yg sama2 pjj...;(

    ReplyDelete
  28. tengok kan jijah??
    hikmahnya atas kedukaan jijah sebelum ni...
    Allah bagi sedikit ujian bukan sebab benci, tapi nk kite get ready..mesti ada berita gembira yang allah dah stdby nak bagi...

    taniah sayang :)

    ReplyDelete
  29. tahniah jijah=)..slmt bertugas di tmpt bru

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah sis, tahniah sangat2... tak perlulah sis berjauhan dengan suami sis.. berkat doa dan ketabahan sis selama ni... Allah give u yellow flower after sky is grey.. ^.^ Im glad...

    ReplyDelete
  31. tahniah jijah..cpt2 prgnant psni :-)

    ReplyDelete
  32. yey lepas ni bole dating hari2 dengan hasben hii

    ReplyDelete
  33. mudah2an semua bjln dgn baik bila jiejah ksana yer :)

    ReplyDelete
  34. tahniah yunk..semoga terus bahagia dan dapat cahaya mata :)... doakan untuk mama ain skali tau.. stay in ICU :(

    ReplyDelete
  35. congratz, jijah.. smoga dipermudahkan sgala urusan ^^

    ReplyDelete
  36. tahniah jijah.. k.izan doakan semua urusan dipermudahkan ye~

    ReplyDelete
  37. waaa lepas ni bole dating hari2 dengan husband hehe. seronok2.. k. jijah kite sama 22hb ni lapor diri. nun jauh di sarawak. k. jijah at least ada husband. kita ada kawan2 je ;-(

    ReplyDelete
  38. yeeeeeeeeeee............jijah dh dpt tukar.xpe slow2 t..org dlu pon kekok jgk mula2.lma2 t okey bah...
    kreta cm ne??dh call org tu???

    ReplyDelete
  39. @Eca Dwinky Asha bukan tak dapat tapi leceh la yang..

    ReplyDelete
  40. @Hidayah Maznan dapat posting sarawak? ala nape tak sabah.. tak best la jauh gan akak..hehe

    ReplyDelete
  41. @Nor Suhaiza su, jijah amik su punya.. dah call dah rm2k.. lebih murah dr tempat lain..

    ReplyDelete
  42. @azizah :)
    hik3..okey..kete org ritu 2 minggu jgk nk smpai...cuma smpai2 kat sabah port betri kong.ye lah, diorg x start kot kete2 yg diorg bwak..tpksa la tkar betri bru...

    ReplyDelete
  43. alhamdulillah jijah. lepas ni tak yah lg berjauhan, kan? isteri ikut suami mmg cepatttt je dorg luluskan.

    mcm zie ni, husband mintak transfer...dah nak setahun dh. masih takde jwpn :(

    ReplyDelete
  44. @Nor Suhaiza jijah dia kata seminggu je sampai..harap2 seminggu lah..brg2 pon jijah letsk dlm kereta.. takut hilang jer

    ReplyDelete
  45. @Zie Madini sabar kak yer.. InsyaAllah pasti ada jugak tu..

    ReplyDelete
  46. tahniah akak jijah dpt transfer ikut cik abg ke Sabah..
    jgn lupa adeq yeh.. hihi :)

    ReplyDelete
  47. @eykin hamzah akak takkan lupakan adik.. jaga diri baik2 k..

    ReplyDelete
  48. alhamdulillah jijah dapat bersama husband lepas ni.take care kat sana jijah..gonna miss you di semenanjung.

    ReplyDelete
  49. Cara pembayaran bank in/bnk transfer



    Mb acc=151071107847 (Nor Hasimah Binti bd Rahman)

    atau

    Cimb acc=02170014091526 (Mohd zool fazlee basir)



    Penghantaran barang = Poslaju (1-2 hari bekerja) ~ tracking number akan diberi selepas penghantaran

    Untuk penghantaran, mohon sertakan no.telefon alamat penuh beserta poskod

    ReplyDelete
  50. RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


    blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

    sms: 0122429082 (puan nor)
    email: lovidoobidoo@gmail.com

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!