Syukur Dapat Transfer Ikut Suami

8:00:00 PM 58 Comments A+ a-



Alhamdulilah..


Setelah tiga bulan menghantar borang transfer untuk mengikuti suami di sabah nun jauh. nampaknya usaha jijah untuk bertukar di makbulkan oleh Allah :) berkat kesabaran jijah. doa tak putus putus dari korang semua..dapat juga hidup berdua bersama suami.. tq korang yang mendoakan :))

Korang pun tahu kan jijah merupakan pasangan perkahwinan jarak jauh (PJJ) sebelum ni..sedih. hanya Allah yang tahu :(  Tapi ternyata bila pegang je status seorang isteri. peritnya rasa berjauhan. ada hikmahnya selepas suami exciden dan jijah keguguran..

Dan...

Berkat kesabaran itu juga.. ia menampakkan sinar harapan untuk bersama suami. sehinggalah jijah menerima call dari pejabat memaklumkan bahawa permohonan bertukar jijah sudah di luluskan. happynya rasa tapi takutt sebenarnya! 

Jadi, bila kami nak mulakan hidup bersama ni, jijah akan urus semuanya.. dan tetibe jijah rasa gementar! huuuuuuu~~




22 haribulan ni jijah lapor diri ke sana.. lagi dua minggu..terasa masa begitu pendek untuk buat persiapan ke sana.. rumah,transport belum ada lagi.. takut rasanya... huhuhuhu doakan semua berjalan dengan lancar yer :)


sesungguhnya perancangan Allah sangatlah hebat! Tq Allah ^____^



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

58 insan comel komen

Write insan comel komen
Faisal Diana
AUTHOR
10/08/2012 8:38 AM delete

tahniah dear..didoakan semuanya bjalan lnvr..ada hikmah disebalik semua yg tjadi.Pjalanan yg ALLAH tetapkan bgitu baik utk kita :)

Reply
avatar
10/08/2012 8:39 AM delete

tahniah syg.. alhamdulillah da lulus..

Reply
avatar
ked kookie
AUTHOR
10/08/2012 8:48 AM delete

wah! kak jijah.. akhirnya dapat jugak berada dekat dengan husband.. yeay!

semoge selamat sampai ke sana dan dapat adapt kehidupan bari di sana.. :)

Reply
avatar
Nieyl
AUTHOR
10/08/2012 8:59 AM delete

wah!tahniah kak...:) akhirnyer kan... untung akk..member nieyl,die dah lame minx tranfer nak ikut suami..sampai la die pregnent.sampai dah bersalin..anak pun dah nak masuk 6 bulan...masih x dpt tranfer lg... wah!pasnie lebih hepi dok di samping suami tercinta..:)

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
10/08/2012 9:02 AM delete

tahniah..dpt pindah di mana??

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
10/08/2012 9:03 AM delete



tahniah jijah.. dah dpt tinggal dgn suami.. moga menjadi is3 yang solehah... jaga diri yer.. :-)

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
10/08/2012 9:17 AM delete

alhamdulillah...
syukur sangat jijah...
Tahniah... :)
happy for you

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
10/08/2012 9:20 AM delete

sy pulak yg excited ni kak jijah. haha. kelakar pulak. alhamdulillah, berkat kesabaran kak jijah dan husband kan? Lepas ni takmo sedih2 dah tau.. =)

Reply
avatar
nadea ramly
AUTHOR
10/08/2012 9:35 AM delete

yunk..u can do it..caiyok caiyok..emy je masih menunggu untuk duduk bersama..sob sob..

Reply
avatar
izaFiza
AUTHOR
10/08/2012 9:44 AM delete

wah jijah dah dpt transfer..tahniah yang =)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
10/08/2012 9:47 AM delete

alhamdulillah...syukur sgt..akhirnya dpt bersama.blh dh susah senang bersama :) doa byk2 yer..smga semua ye berjalan bek utk ke sana dan utk berada di sana.just take care k :)

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
10/08/2012 9:49 AM delete

Alhamdulillah...
syukur... tak la jauh lagi kan...
senyum lebar Jijah.. tumpang senyum juga jijah...hhihi..

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
10/08/2012 9:51 AM delete

alhamdulillah.. berkat kesabaran dan usaha Jijah dapat juga ikut suami ye.. (^_^) tahniah Jijah dan selamat bekerja di tempat baru..

Reply
avatar
10/08/2012 9:59 AM delete

yeayy!!..akak tupan gumbira..nnt wat n3 jalan2 sabah ek jijah..nnt smpai sabah teruskan blog tau..;)

Reply
avatar
10/08/2012 10:29 AM delete

tahniah jijah akhirnya dapat dok ngan husben....

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
10/08/2012 10:32 AM delete

Alhamdullilah, akhirnye termakbul jugak doa jijah nak ikut suami ke sabah. Insyaallah, linda doakan jijah happy dgn life jijah after this. :)

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
10/08/2012 10:52 AM delete

tahniah dear... dapat duduk sekali dgn hb nanti...

tempat baru .. ragam baru... moga dapat menyuaikan diri nanti

Reply
avatar
shida
AUTHOR
10/08/2012 10:54 AM delete

Wah..Alhamdulillah dpt duk bersama nt...gud lak dear..!!
:)

Reply
avatar
adnil linda
AUTHOR
10/08/2012 11:07 AM delete

alhamdulillah dpt dekat ngan incikAsben...

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
10/08/2012 11:08 AM delete

wah best la jijah..xlame lg jd org sabah la...

Reply
avatar
aizu's life
AUTHOR
10/08/2012 11:11 AM delete

congratz!!
insyaallah, smue urusan dpermudahkan.. Dun worry, k.. Smoga kehidupan lebih tersusun rapi d cc suami.. No need to cry & sad lagi yer.. :)

Reply
avatar
Makwe Kintan
AUTHOR
10/08/2012 11:32 AM delete

Tahniah jijah..sy tau perasaan tu camne sbb sy pun prnah lalui dlu..skang alhamdulillah duk brsama suami..jg diri ye..leh la ngandung lg..insyaallah..=)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
10/08/2012 11:42 AM delete

alhamdulillah ...

pas ni projek utk anak makin mudah ...amin

Reply
avatar
aiNa yaZiD
AUTHOR
10/08/2012 1:16 PM delete

Alhamdulillah~!! akhirnya dpt juga ikut suami. hehehe betul tu perancangan Allah sangat hebat. Allah knows the best.

bdw, congrate dpt posting ke Sabah.. ^__^

Reply
avatar
10/08/2012 1:22 PM delete

alhamdulillah kak .. semoga bahagia disisi suami ... cepat2 dpt beby taw .. :D

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
10/08/2012 1:49 PM delete

Alhamdulillah, bersama jugak pasangan muda ni... mudahan cepat2 mendaapat cahaya mata..

Reply
avatar
nasha
AUTHOR
10/08/2012 4:58 PM delete

congrats jijah...i'm happy 4 u...semuanya yg jd ada hikmah,Allah bg ujan utk kita,n Dia juga bg pelangi slpas ujan tu..kte doa moga jijah cpat2 dpt baby,senang skit da duk sama kan..=).da kurang 1 geng yg sama2 pjj...;(

Reply
avatar
Miss Tasantek
AUTHOR
10/08/2012 5:33 PM delete

tengok kan jijah??
hikmahnya atas kedukaan jijah sebelum ni...
Allah bagi sedikit ujian bukan sebab benci, tapi nk kite get ready..mesti ada berita gembira yang allah dah stdby nak bagi...

taniah sayang :)

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
10/08/2012 8:27 PM delete

tahniah jijah=)..slmt bertugas di tmpt bru

Reply
avatar
10/08/2012 10:14 PM delete

Alhamdulillah sis, tahniah sangat2... tak perlulah sis berjauhan dengan suami sis.. berkat doa dan ketabahan sis selama ni... Allah give u yellow flower after sky is grey.. ^.^ Im glad...

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
10/08/2012 10:15 PM delete

tahniah jijah..cpt2 prgnant psni :-)

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
10/09/2012 12:31 AM delete

yey lepas ni bole dating hari2 dengan hasben hii

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
10/09/2012 12:31 AM delete

mudah2an semua bjln dgn baik bila jiejah ksana yer :)

Reply
avatar
Cik Aien
AUTHOR
10/09/2012 12:49 AM delete

tahniah yunk..semoga terus bahagia dan dapat cahaya mata :)... doakan untuk mama ain skali tau.. stay in ICU :(

Reply
avatar
10/09/2012 1:59 AM delete

congratz, jijah.. smoga dipermudahkan sgala urusan ^^

Reply
avatar
Izan Ishak
AUTHOR
10/09/2012 4:14 AM delete

tahniah jijah.. k.izan doakan semua urusan dipermudahkan ye~

Reply
avatar
10/09/2012 11:53 AM delete

waaa lepas ni bole dating hari2 dengan husband hehe. seronok2.. k. jijah kite sama 22hb ni lapor diri. nun jauh di sarawak. k. jijah at least ada husband. kita ada kawan2 je ;-(

Reply
avatar
Nor Suhaiza
AUTHOR
10/09/2012 3:44 PM delete

yeeeeeeeeeee............jijah dh dpt tukar.xpe slow2 t..org dlu pon kekok jgk mula2.lma2 t okey bah...
kreta cm ne??dh call org tu???

Reply
avatar
cikpjaz
AUTHOR
10/09/2012 8:31 PM delete

tahniah jijah:D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/09/2012 9:43 PM delete

@Eca Dwinky Asha bukan tak dapat tapi leceh la yang..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/09/2012 9:45 PM delete

@Hidayah Maznan dapat posting sarawak? ala nape tak sabah.. tak best la jauh gan akak..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/09/2012 9:46 PM delete

@Nor Suhaiza su, jijah amik su punya.. dah call dah rm2k.. lebih murah dr tempat lain..

Reply
avatar
Nor Suhaiza
AUTHOR
10/10/2012 12:22 AM delete

@azizah :)
hik3..okey..kete org ritu 2 minggu jgk nk smpai...cuma smpai2 kat sabah port betri kong.ye lah, diorg x start kot kete2 yg diorg bwak..tpksa la tkar betri bru...

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
10/10/2012 12:29 PM delete

alhamdulillah jijah. lepas ni tak yah lg berjauhan, kan? isteri ikut suami mmg cepatttt je dorg luluskan.

mcm zie ni, husband mintak transfer...dah nak setahun dh. masih takde jwpn :(

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/10/2012 6:02 PM delete

@Nor Suhaiza jijah dia kata seminggu je sampai..harap2 seminggu lah..brg2 pon jijah letsk dlm kereta.. takut hilang jer

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/10/2012 6:02 PM delete

@Zie Madini sabar kak yer.. InsyaAllah pasti ada jugak tu..

Reply
avatar
eykin hamzah
AUTHOR
10/13/2012 2:24 PM delete

tahniah akak jijah dpt transfer ikut cik abg ke Sabah..
jgn lupa adeq yeh.. hihi :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/13/2012 3:22 PM delete

@eykin hamzah akak takkan lupakan adik.. jaga diri baik2 k..

Reply
avatar
10/14/2012 3:19 AM delete

alhamdulillah jijah dapat bersama husband lepas ni.take care kat sana jijah..gonna miss you di semenanjung.

Reply
avatar
Nur Ezqy
AUTHOR
11/12/2012 1:02 PM delete

Cara pembayaran bank in/bnk transfer



Mb acc=151071107847 (Nor Hasimah Binti bd Rahman)

atau

Cimb acc=02170014091526 (Mohd zool fazlee basir)



Penghantaran barang = Poslaju (1-2 hari bekerja) ~ tracking number akan diberi selepas penghantaran

Untuk penghantaran, mohon sertakan no.telefon alamat penuh beserta poskod

Reply
avatar
Nur Ezqy
AUTHOR
11/12/2012 1:03 PM delete

RM1/pcs strip ujian ovulation OPK (kesuburan)/pregnancy UPT (kehamilan).


blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

sms: 0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!