Semakin Sihat... Alhamdulilah :)

8:30:00 AM 37 Comments A+ a-


Lepas je suami balik selasa lalu [klik baca] banyak appoitment dia dengan doktor minggu lalu..
Alhamdulilah dah buka jahitan pon luka dia..
jumaat lalu jumpa doktor pakar bedah mulut kat HTJS Seremban.
retak di tulang pipi dia akan sembuh tapi makan masa lah.. 
mudah-mudahan sihat yer bang :) InsyaAllah..



makin bertambah sihat sudah..
parut-parut je yang tinggal :)
kata bini nurse haruslah daku yang tanggal kudis tu.. hahahahaha :p




katanya "habis la saham abang dah jatuh!"
amboii ada hati nak pergi mengorat eh.. cubit kang... bahahaha~~


siapa tahu ubat atau gel apa yang sesuai untuk hilangkan parut muka tu...
jom kongsi :))


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

37 insan comel komen

Write insan comel komen
Riena Haiqal
AUTHOR
10/02/2012 8:48 AM delete

Alhamdulillah... sempat lagi nak buat lawak ye.. nak ngorat2 lagi ye

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
10/02/2012 8:50 AM delete

Alhamdulillah dah semakin sihat, jijah try sapukan syafiq dgn bio oil. Tak pun da survey psal Bedak Tabloq?

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
10/02/2012 8:51 AM delete

amin ...semoga cepat sembuh...cuba pakai bio oil..

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
10/02/2012 8:51 AM delete

alhamdulillah..moga encik navy terus2 cepat sihat.
jijah nurse harus lah encik suami dapat 5star service kan...Untungnyeee

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
10/02/2012 9:10 AM delete

bagusla makin sihat. kak jijah pulak macam mane?

tak tau la pulak kak jijah, yg bleh hilangkan parut ni. mcm ade dgr petua dulu. lupa plak. huhu

Reply
avatar
10/02/2012 9:16 AM delete

gamat okey jgak jijah..;)
semoga abg jijah cepat2 sembuh..;)

Reply
avatar
Miss Tasantek
AUTHOR
10/02/2012 9:32 AM delete

sakitnyer nak tanggalkan keruping tu...auw..

tabahlah jija ye :) sha doakan jija and suami akan mendapat hikmah dan ganjaran atas kesabaran dan ketabahan you all :)

Reply
avatar
10/02/2012 9:58 AM delete

huhu..take care korang berdua..insyaAllah ada hikmah disebalik apa yang berlaku..

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
10/02/2012 10:09 AM delete

semoga hubby jijah cpt sembuh..xtau pulak gel apa yg sesuai..ada org ckp kalo luka mcm nie, guna gel yg dr aloevera

Reply
avatar
nasha
AUTHOR
10/02/2012 10:34 AM delete

jijah,cuba cari gel gamat brand gamat emas untuk ilangkan parut tu tp xsure plak ok ke x pakai kat muka..xpun try g farmasi tanya coz jgn pakai sebarang produk utk ilangkan parut kat muka okei...;)

Reply
avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
10/02/2012 10:40 AM delete

ubat sapu mederma . okay tapi ambil masa sikit laa .

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
10/02/2012 11:14 AM delete

alhamdulillah makin sihat.. haruskan la dah bininya nurse ^_^

sori dear takde petua nak share

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
10/02/2012 11:43 AM delete

smoga husband jijah cepat smbuh...

Reply
avatar
Mizs Nrsyikin
AUTHOR
10/02/2012 11:47 AM delete

jijah try guna vco product catalyst. product tuh berasaskan dari minyak kelapa dara. tak ada bahan kimia. so, sgt ssuai untuk dlaman dan luaran. sy dah pakai untuk muka. parut jerawat memang hilang =D

Reply
avatar
10/02/2012 11:47 AM delete

guna bio oil kak..xpun vco.mmf berkesan =)

eca duku guna vco tpi yg sabah made nye.bkn softgel mcm kak dni jual tu,oke je =)

Reply
avatar
budaknerd~
AUTHOR
10/02/2012 11:52 AM delete

Fatin suggest makan eve collagen, product dari EVE. fatin selalu minum sebab nk hilangkan parut jerawat. so far so good. fatin selalu beli kt sini. http://www.facebook.com/collagen2upage?fref=ts

semoga hubby cepat sembuh yer.

Reply
avatar
Bazilah (^0^)
AUTHOR
10/02/2012 11:58 AM delete

alhamdulillah :) sesama menjaga diri pasangan lah aritu ek jijah? hehe.

Reply
avatar
Qaiza
AUTHOR
10/02/2012 2:42 PM delete

hi...qaiza ada jual minyak kelapa dara, losyen, hair cream dan showe foam... minyak ni bagus sapu kat luka, luka cepat kering dan sembuh... ayah qaiza guna minyak ni sapu kat luka dia (ayah qaiza tampal kulit, lagi lambat kering). sejak itu, alhamdulilah..luka kering. lawat blog qaiza

Reply
avatar
Qaiza
AUTHOR
10/02/2012 2:43 PM delete

qaiza guna produk minyak kelapa dara, sbb tu lah qaiza percaya produk ni

Reply
avatar
shizansyafik
AUTHOR
10/02/2012 3:11 PM delete

saya pakai bio oil, mederma (rasanya betuk dah nama dia) kawan yang pakai.. ok gak la..... tapi rasanya yang paling bagus, aloe vera dan kulit pisang emas.. =)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
10/02/2012 3:23 PM delete

sapik2x..dh pasni bwak jijah yer sruh jg ;p
biasa klu nak ilangkan parut org losyen palmer's..takpon minyak bio-oil..pastinya kena rajin la ckit nak menyapu :)

Reply
avatar
QasehSuci
AUTHOR
10/02/2012 4:14 PM delete

Jijah...cuba pakai bio oil...tak pun beli Gel gamat dari Healin...makan...luka cepat baik...gel gamat tu x rasa apa pun...tawar je...tp reganya leh tahan lah...

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
10/02/2012 5:33 PM delete

hurm...
bio oil boleh ke?
tapi tu utk hilang kan stretch mark
kalo parot di muka???
akak tak pasti lak jijah...
hope others bloggers leh tolong jijah...

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
10/02/2012 5:38 PM delete

Alhamdullilah, dah hensem dah sikit husband kak jijah. hehehe. semoga cepat sembuh ea !

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
10/02/2012 5:45 PM delete

sis dulu parut xcident cam tu gak tapi kt tapak tgn..lepas sapu dgn air suam hari2,parut tu ilang sbb parut tu masih baru..

Reply
avatar
wany♥
AUTHOR
10/02/2012 6:01 PM delete

Salam :) Try guna krim mederma, adik saya pakai ok :)

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
10/02/2012 8:33 PM delete

dulu nabila jatuh truk jugak...pastu pakai lotion allano produk amway...bagus =)...cube try=)

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
10/03/2012 2:25 AM delete

ha dah pulih skit jiejah heheee..alhmdllah :)

Reply
avatar
10/03/2012 7:15 PM delete

cik suami kak jijah tu sakit ke sembuh ke senyummmmm je muke .. manihh betoi .. hehe ..

kak jijah bli mederma atau bio oil .. kalau nak cepat hilang pakai mderma ..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
10/04/2012 2:44 AM delete

akak xpasti.. tp kalu jerawat akak yg penuh satu muka dulu, akak guna dermatix :-)

Reply
avatar
10/06/2012 11:41 PM delete

klau area utara slalu kami guna minyak gamat utk ubati luka & parut ^^

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/07/2013 12:35 PM delete

jijah..jijah dah jumpa ke apa2 ubat utk parut utk muka mr navy?

kalau belom cuba guna Gel Gamat Emas..in shaa ALLAH.
ciksu sendiri guna.kulit muka licin dan bersih ;)
suami ciksu pon guna.
bila sapu kat muka, sejuk je rasa.
boleh guna bila2 masa je..

kalau jijah nak cuba ciksu boleh usahakan utk jijah.
pa pe gtau ciksu ye:)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
1/07/2013 7:00 PM delete

@QasehnyaRania gel gamat emas? ok2.. lagipon parut kat muka dia tak nampak dah..sikit2 hilang.. nanti jijah tanya dia nak guna ke tak yer..

Reply
avatar
Amber Lee
AUTHOR
10/23/2013 11:27 PM delete

Ilang k parut akk tuw???

Reply
avatar
sihah
AUTHOR
4/24/2015 2:31 PM delete

Salam maaf nk tya mcmna pggunaan dermatix tu utk hilgkn prut jerawat?

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!