Tuesday, October 2, 2012

Semakin Sihat... Alhamdulilah :)


Lepas je suami balik selasa lalu [klik baca] banyak appoitment dia dengan doktor minggu lalu..
Alhamdulilah dah buka jahitan pon luka dia..
jumaat lalu jumpa doktor pakar bedah mulut kat HTJS Seremban.
retak di tulang pipi dia akan sembuh tapi makan masa lah.. 
mudah-mudahan sihat yer bang :) InsyaAllah..



makin bertambah sihat sudah..
parut-parut je yang tinggal :)
kata bini nurse haruslah daku yang tanggal kudis tu.. hahahahaha :p




katanya "habis la saham abang dah jatuh!"
amboii ada hati nak pergi mengorat eh.. cubit kang... bahahaha~~


siapa tahu ubat atau gel apa yang sesuai untuk hilangkan parut muka tu...
jom kongsi :))


37 comments:

  1. Alhamdulillah... sempat lagi nak buat lawak ye.. nak ngorat2 lagi ye

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah dah semakin sihat, jijah try sapukan syafiq dgn bio oil. Tak pun da survey psal Bedak Tabloq?

    ReplyDelete
  3. amin ...semoga cepat sembuh...cuba pakai bio oil..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah..moga encik navy terus2 cepat sihat.
    jijah nurse harus lah encik suami dapat 5star service kan...Untungnyeee

    ReplyDelete
  5. bagusla makin sihat. kak jijah pulak macam mane?

    tak tau la pulak kak jijah, yg bleh hilangkan parut ni. mcm ade dgr petua dulu. lupa plak. huhu

    ReplyDelete
  6. gamat okey jgak jijah..;)
    semoga abg jijah cepat2 sembuh..;)

    ReplyDelete
  7. sakitnyer nak tanggalkan keruping tu...auw..

    tabahlah jija ye :) sha doakan jija and suami akan mendapat hikmah dan ganjaran atas kesabaran dan ketabahan you all :)

    ReplyDelete
  8. huhu..take care korang berdua..insyaAllah ada hikmah disebalik apa yang berlaku..

    ReplyDelete
  9. semoga hubby jijah cpt sembuh..xtau pulak gel apa yg sesuai..ada org ckp kalo luka mcm nie, guna gel yg dr aloevera

    ReplyDelete
  10. jijah,cuba cari gel gamat brand gamat emas untuk ilangkan parut tu tp xsure plak ok ke x pakai kat muka..xpun try g farmasi tanya coz jgn pakai sebarang produk utk ilangkan parut kat muka okei...;)

    ReplyDelete
  11. ubat sapu mederma . okay tapi ambil masa sikit laa .

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah makin sihat.. haruskan la dah bininya nurse ^_^

    sori dear takde petua nak share

    ReplyDelete
  13. smoga husband jijah cepat smbuh...

    ReplyDelete
  14. jijah try guna vco product catalyst. product tuh berasaskan dari minyak kelapa dara. tak ada bahan kimia. so, sgt ssuai untuk dlaman dan luaran. sy dah pakai untuk muka. parut jerawat memang hilang =D

    ReplyDelete
  15. guna bio oil kak..xpun vco.mmf berkesan =)

    eca duku guna vco tpi yg sabah made nye.bkn softgel mcm kak dni jual tu,oke je =)

    ReplyDelete
  16. Fatin suggest makan eve collagen, product dari EVE. fatin selalu minum sebab nk hilangkan parut jerawat. so far so good. fatin selalu beli kt sini. http://www.facebook.com/collagen2upage?fref=ts

    semoga hubby cepat sembuh yer.

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah :) sesama menjaga diri pasangan lah aritu ek jijah? hehe.

    ReplyDelete
  18. hi...qaiza ada jual minyak kelapa dara, losyen, hair cream dan showe foam... minyak ni bagus sapu kat luka, luka cepat kering dan sembuh... ayah qaiza guna minyak ni sapu kat luka dia (ayah qaiza tampal kulit, lagi lambat kering). sejak itu, alhamdulilah..luka kering. lawat blog qaiza

    ReplyDelete
  19. qaiza guna produk minyak kelapa dara, sbb tu lah qaiza percaya produk ni

    ReplyDelete
  20. saya pakai bio oil, mederma (rasanya betuk dah nama dia) kawan yang pakai.. ok gak la..... tapi rasanya yang paling bagus, aloe vera dan kulit pisang emas.. =)

    ReplyDelete
  21. sapik2x..dh pasni bwak jijah yer sruh jg ;p
    biasa klu nak ilangkan parut org losyen palmer's..takpon minyak bio-oil..pastinya kena rajin la ckit nak menyapu :)

    ReplyDelete
  22. Jijah...cuba pakai bio oil...tak pun beli Gel gamat dari Healin...makan...luka cepat baik...gel gamat tu x rasa apa pun...tawar je...tp reganya leh tahan lah...

    ReplyDelete
  23. hurm...
    bio oil boleh ke?
    tapi tu utk hilang kan stretch mark
    kalo parot di muka???
    akak tak pasti lak jijah...
    hope others bloggers leh tolong jijah...

    ReplyDelete
  24. Alhamdullilah, dah hensem dah sikit husband kak jijah. hehehe. semoga cepat sembuh ea !

    ReplyDelete
  25. sis dulu parut xcident cam tu gak tapi kt tapak tgn..lepas sapu dgn air suam hari2,parut tu ilang sbb parut tu masih baru..

    ReplyDelete
  26. Salam :) Try guna krim mederma, adik saya pakai ok :)

    ReplyDelete
  27. dulu nabila jatuh truk jugak...pastu pakai lotion allano produk amway...bagus =)...cube try=)

    ReplyDelete
  28. ha dah pulih skit jiejah heheee..alhmdllah :)

    ReplyDelete
  29. cik suami kak jijah tu sakit ke sembuh ke senyummmmm je muke .. manihh betoi .. hehe ..

    kak jijah bli mederma atau bio oil .. kalau nak cepat hilang pakai mderma ..

    ReplyDelete
  30. akak xpasti.. tp kalu jerawat akak yg penuh satu muka dulu, akak guna dermatix :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilang k parut akk tuw???

      Delete
    2. Salam maaf nk tya mcmna pggunaan dermatix tu utk hilgkn prut jerawat?

      Delete
  31. klau area utara slalu kami guna minyak gamat utk ubati luka & parut ^^

    ReplyDelete
  32. jijah..jijah dah jumpa ke apa2 ubat utk parut utk muka mr navy?

    kalau belom cuba guna Gel Gamat Emas..in shaa ALLAH.
    ciksu sendiri guna.kulit muka licin dan bersih ;)
    suami ciksu pon guna.
    bila sapu kat muka, sejuk je rasa.
    boleh guna bila2 masa je..

    kalau jijah nak cuba ciksu boleh usahakan utk jijah.
    pa pe gtau ciksu ye:)

    ReplyDelete
  33. @QasehnyaRania gel gamat emas? ok2.. lagipon parut kat muka dia tak nampak dah..sikit2 hilang.. nanti jijah tanya dia nak guna ke tak yer..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!