Wednesday, November 28, 2012

Bekas Abu Rokok Sabah Borneo


Ahad lepas kami suami isteri jalan-jalan ke Gaya Street KK sebelum suami belayar petang tu...
suami jijah kata situ ada pasar setiap pagi ahad jer.. banyak jual barang-barang.. 
pergi sana sure parking takde.. ramai sungguh orang..
rupanya ada Malaysia Bug Fest pula...

berjalan kat Gaya Street memang rambang mata.. 
especially banyak barang hiasan rumah.
so sempat jijah rembat bekas abu rokok ni.. menarik!


see ada tulis Sabah Borneo...kenangan ni bila jijah balik semenanjung kelak..


nak bawa balik semenanjung nanti.. mak jijah pasti suka barang-barang klasik gini...
 nampak juga pasu hiasan tapi tak dapat nak beli.. lain kali lah boleh pergi lagi...sebab banyak benda yang jijah nampak nak beli..hahahaha~~




57 comments:

  1. santek + cumel..jadi doorgift..unik gak nie...

    ReplyDelete
  2. KALO BELI IKUT HATI .. MEST MEST MEST XCUKUP DUIT BERIBAN2 KAN KAK JIJAH .. HOKHOK

    ReplyDelete
  3. Bestnye jijah gi jalan2...husna teringin nak kesana...bekas abu rokok tu look nice...

    ReplyDelete
  4. ni kak jijah yg beli ke husband kak jijah yg beli? haha..

    kalau sy jd kak jijah mmg takkan sy beli lah.. haha...

    ReplyDelete
  5. seronoklah kak jijah, duk sabah banyak bende baru dpt explore. wahhhh ~ ~

    ReplyDelete
  6. @S.U.R.I.A. wah kalau jadi doorgift mahal tu..hikhik

    ReplyDelete
  7. @dEdEQ dE wIshEs itu pasti.. tp kena beli gak sebab bila dah balik semenanjung tak tahu bila lagi nak g sabah....

    ReplyDelete
  8. @Nurul Husna iya mak jijah suka benda macam ni..

    ReplyDelete
  9. @aisya ni akak yg beli sebab mak akak suka benda klasik camni.. dulu mak duduk sarawak pon dia beli yg sarawak punya..

    ReplyDelete
  10. @Izzah Azizah hehe kenangan tu bila tak g sini lagi nanti..hehe

    ReplyDelete
  11. teroka jgn tak teroka kat sabah tu.. :)

    ReplyDelete
  12. woooo antiknye nampakkkk ... cantikk . bg dekat abah neh melompat lah dia. haha

    ReplyDelete
  13. @IntaNBerliaN menarik kan.. nnt nak beli pasu pulak..hee

    ReplyDelete
  14. Memang rambang Dan juling mata kalau tgk hiasan McM ni....banyak sgt nak dbeli....

    ReplyDelete
  15. ikut nafsu..semua nak beli.hahaha..

    jom p tongs :P

    ReplyDelete
  16. beli banyak2 nanti susah lak nak angkut balik semenanjung. huhu..

    ReplyDelete
  17. seronok jijah dpt jalan2 kat sabah tu. Selalunye pasar2 mcm tu memang best, byk brg2 menarik n cute2 kan

    ReplyDelete
  18. @Chic Na angkut sikit2 la.. buat perhiasan dlu kat rumah ni..hehee

    ReplyDelete
  19. @Jiwa Lara semestinya comey pilihan jijah :)

    ReplyDelete
  20. @LiNda betul.. tu yg jijah nak g tu... nanti lah bila ada duit lebih beli brg2 yg nak tu..hee

    ReplyDelete
  21. @Azzah cantik kan kak.. jijah minat :)

    ReplyDelete
  22. woahhh kak jijah.. hehe
    lama daa tk dengar khbar. hihi..
    balik semenanjung lg kaa kak?

    ReplyDelete
  23. salam sis jijah..
    Cantik nak boleh?

    Ta jalan2 pg disini

    ReplyDelete
  24. @dian.dyan ada ja kat sabah ni dian... bz keje..huhuhu

    ReplyDelete
  25. @TiranaAduka hehe minat ke hisap rokok ni..ngeee

    ReplyDelete
  26. bikin rambang mata taw jalan d gaya street tu...

    ReplyDelete
  27. @Mrs Mikko rambang mata sudah ni nasib takde pulus..hee

    ReplyDelete
  28. y penting ada tulis sabah borneo kan?hee

    dl ayah ira g sarawak pn dia beli pasu n brg hiadan y ada tulis sarawak..hee

    kenangan nt :)

    ReplyDelete
  29. @Juliet_iRa~" kan.. kenangan tu sebab nak pergi sabah/ sarawak tah bila lagi kan..

    ReplyDelete
  30. unik kan ade ukiran camtu..nanti mesti dah banyak koleksi sabah jijah ni kan.

    ReplyDelete
  31. singgah tirana aduka di awal pg jumaat

    ReplyDelete
  32. mak shida pn sama jiejah suka brg2 antik cmtu ^_^

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!