Shopping Barang Rumah...

by - 2:00:00 PM


Cuti Awal Muharram semalam jijah dan suami cuti.. 
ada duit lebih sikit...kami pon pakat pergi beli barang-barang keperluan rumah.
almaklumlah rumah kosong. kena beli sikit-sikit...

Di sebabkan kettle elektrik jijah baru rosak [time tu la nak rosak..haihh] terpaksa lah beli baru..
tapi kali nak beli kettle masak pakai api jer. 
murah..mudah dan paling penting bunyii bising wa cakap lu... bahahaa~~


seeee... whistling kettle.. RM25



ada blender sudah... RM90
Untuk kat dapur masih takde meja untuk letak barang makanan, periuk belanga bagai...
so jijah pon beli la rak ini dengan harga RM90.. .
multi purpose dan mudah saja nak pasang :)
so jadinya begini....
seee,




abaikan pemandangan tak comey tu.. masih bersepah.. wakaka :p
kak zana kata dalam entry ini..beli barang rumah 1 barang setiap bulan... so setiap bulan set nak beli apa..kurang sikit bebanan kewangan.. iya nasihat itu jijah pegang! tq kak zana ^___^
maka bulan depan mudah-mudahan dapat beli peti sejuk pulak.. bonus kan.. hehe InsyaAllah :)


oh ya.. jijah beli barang-barang ni kat Giant Kolombong KK sabah :)
sikit-sikit lama-lama jadi bukit... wehuuu~~


malam ni first time keje malam di sini.. nervess! harap2 sangat wad cool..taknak la admision ramai sampai 60pesakit! huhuhu

You May Also Like

38 insan comel komen

  1. kalau nak beli sekaligus mmg terasakan...berdikit2 xrasa sgt duit keluar...betol tu sikit2 lama2 membukit le...:)

    ReplyDelete
  2. comelnye..rs x sabar lak nak tau lepas ni ape perubahan org da kawen ni..hihi

    ReplyDelete
  3. sharing is caring my dear.. yg pntg, kena pandai rancang kewangan.. jangan terlebih belanja sampai kena sekat duit makan.. perut suami kena jagakan?? hihihi..

    cikit2 lama2 penuh la rumah tu..

    ReplyDelete
  4. betul 2..akak dulu pun mcm tue

    ReplyDelete
  5. smart la meja tu yunk !... li kat ne?kedai perbaot ke?

    ReplyDelete
  6. @Aishah Jahirah iya kak..lagipon beli sekali gus memang tak mampu kak.. tu yg sikit2..

    ReplyDelete
  7. @hatiku berwarna warni haha perubahan apekah itu..hehe just untuk permulaan rumah baru je...heeeee

    ReplyDelete
  8. @Mrs Velentine kan.. biasalah baru nak hidup berumahtangga..hahaha

    ReplyDelete
  9. @::Misz sunsWeetz:: yunk! jijah beli kat giant.. try tgk kat giant yg berdekatan tempat kamu..

    ReplyDelete
  10. selamat hidup bersuami dekat dan menjadi isteri mithali dan ibu yg terbaik ...

    ReplyDelete
  11. yehaaa..shopping..!hahaha..sikit2x lame2x naik bukit.. :D mmg btul jgk tu..1 bln bli 1 brg..lame2x blh complete dh

    ReplyDelete
  12. hai jijah.. selalu jadi silent reader jijah. tp kali ni baru nak comment. suka tgk blog ni sebab jijah selalu update ttg sabah. hilang rindu kat sabah. huhu. skg ni citer kat giant kolombong. waaa..dulu i keje area2 situ.. hehehe

    ReplyDelete
  13. @Zana Adieyza InsyaAllah... jijah nak cari peralatan yg mudah untuk di bawa..sebab nanti balik semenanjung senang nak bawak balik..ehehe

    ReplyDelete
  14. @ayutkan..lama2 setahun dah banyak barang dah..hehe

    ReplyDelete
  15. @Miz Sharmia hai miz sharmia :) tq sebab jadi silent readers..haha wah dulu keje sini yer.. jijah baru first g giant tu... nak2 ada diskaun banyak tu yg grab brg2 di atas..hee

    ReplyDelete
  16. lama2 nanti penuhla barang kat rumah tu. :)

    ReplyDelete
  17. @azizah :)

    a ah...i kan orang kk...... tp skg keje kat kl.. tu yg rindu tu. last time balik masa majlis kahwin i bulan lepas. tp nak rindu2 lagi.. hehehe..

    nnt jijah follow kite eh kalo sudi. cheh ayat... haha

    ReplyDelete
  18. @Chic Na hehe betull..jenuh la nak bawak balik semenanjung nanti ni..heee

    ReplyDelete
  19. @Miz Sharmia buli bah kalau kau :) hehe kemana kita pegi mesti rindu kg kan.. jijah pon rindu semenanjung! huhuhu

    ReplyDelete
  20. tak per la kan.. beli sikit2 lama2 banyak gak tu.. hehehe mula2 ni beli keperluan yang penting2 dulu..... tinggal kat mana di sabah?

    ReplyDelete
  21. @Riena Haiqal tu lah.bajet sebulan 1 barang..hehe jijah tinggal di telipok kak..

    ReplyDelete
  22. murah gak brg kat sana kan.xpe jijah,beli sikit2 lama lama penuh la umah jijah tu.

    ReplyDelete
  23. jgn lupa macak kak jijah .. :)

    ReplyDelete
  24. salam sis azizah.
    Kemas dan teratur..erm mesti sis cerewet dlm memilih brangan.huhuhu

    ReplyDelete
  25. skrg sikit2 mmg lama2 jd bukit.. nnti nk bawa balik sini pulak kak jijah mcm mane? =)

    ReplyDelete
  26. @Azhafizah Md Nor mahal jugak tu yunk.. beli paling murah la ni..hehe

    ReplyDelete
  27. @-meeSUPERGIRL- eh masak ape.. tp takde peti ais so masak simple2 jelah..huhu

    ReplyDelete
  28. @TiranaAduka tak cerewet jugak yunk.. akak beli yg paling murah tu..sebab nak save bajet kan..

    ReplyDelete
  29. @aisya nak balik semenanjung nanti pakai kontena suami akak kalau dia transfer ke semenanjung..

    ReplyDelete
  30. bagus petua tu hehee ^_^

    ReplyDelete
  31. @shidaR biasalah shida... orang baru nak mula hidup baru..hahaa

    ReplyDelete
  32. a'aa betoi tu, kalau beli 1 brg tiap bln, xdalah rs beban sgt

    ReplyDelete
  33. @IntaNBerliaN tu la kak.. kena beli sikit2.. lama2 t penuh la kan..

    ReplyDelete
  34. heran betul akak ne....suka g jauh2 tmpt dri ruma dia.hahaha..nak g renew roadtax g Bundusan lak..padahal dkt2 tu kan ada JPJ..ne nak beli brg ruma g Kolombong lak...pdhal ruma dia dpn tu sah2 Giant.hahahaha.....

    hikhik.

    ReplyDelete
  35. @Eca Dwinky Asha giant ni tak besar la eca! mane de jual brg2 macam di atas tu..hikhik lagipon lagi jauh pergi lagi banyak kita boleh explore..haha

    ReplyDelete
  36. Salam sejahtera, mana u beli rak pinggan mangkuk tu?

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!