Gardenia Roti Semenanjung... Hahaha

9:00:00 AM 59 Comments A+ a-




Masa balik semenanjung lalu sempat tau jijah beli roti Gardenia ni...
stok seminggu punya. bahaha~~

memang Delicia lah dengan twiggies la.. paling penting mesti ada Butterscotch tuuu..
my favourite n hubby!!


ini namanya roti semenanjung sebabnya di sabah tiada jual bah...huhuhu 
jenuh cari memang tiada.. yang ada pon roti gardenia tapi lain macam plastiknya... kuikuikui

patutlah masa tunggu flight nak balik Sabah lalu ramai orang sabah beli roti gardenia ni.. memang dorang borong sakan lah.... hahahaha~~


Gardenia enak di makan begitu sajaaaaaaa :p



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

59 insan comel komen

Write insan comel komen
cik chinta
AUTHOR
11/18/2012 9:44 AM delete

psni mglami fenomena bli roti seblom blik..hihi

Reply
avatar
11/18/2012 10:01 AM delete

BESH KAN KAK BUTTERSCOTT TU .. HEHE .. HARI2 AMIK KAT KDAI NI .. HAHA

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
11/18/2012 10:21 AM delete

Jgn lupa expire date dia..

Reply
avatar
Fendy
AUTHOR
11/18/2012 10:27 AM delete

roti gardenia memg sedap...

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/18/2012 11:00 AM delete

kak jijah.. kat sabah sarawak mmg takde pun.. sadis kan.. T_T

Reply
avatar
Shizan Syafik
AUTHOR
11/18/2012 11:34 AM delete

hritu mbb pun borong roti gardenia bwk blik srwk

Reply
avatar
Mummy Adriana
AUTHOR
11/18/2012 12:06 PM delete

hahaha tak tau pulak kat Sabah takde jual gardenia! then roti apa jual kat sana? :)

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
11/18/2012 12:13 PM delete

ouhh.. tak sangka pulak kat sabah takde roti gardenia yg nie. menarik !

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
11/18/2012 12:24 PM delete

la..ye ke. linda baru tau kat sabah xde roti gardenia, gardenia da la sedap. Linda pun suke butterscotch tu :)

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
11/18/2012 12:53 PM delete

btul tu....roti ni memang takder kat sabah.. kat labuan ni pun takder.. tunggu ada kazen2 balik dari semenanjung barula dapat kirim.. saya suka makan roti kurma tu.sedap sangat

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
11/18/2012 1:33 PM delete

serius kat sabah takde gardenia? kalau teringin tu kena la mintak family kat semenanjung poskan agaknya. hihi..

Reply
avatar
khairul
AUTHOR
11/18/2012 2:44 PM delete

byk nya roti

jom tgk show off keta .http://gilamodified.blogspot.com/2012/11/selesai-sudah-show-off-harini.html

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:16 PM delete

@cik chinta hahaha tahu xpe..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:17 PM delete

@dEdEQ dE wIshEs sedap makan gitu jer..nyumnyum

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:18 PM delete

@Azzah hehe wajib tu..kang makan roti basi jer..haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:18 PM delete

@Fendy kan... nikmat tol dapat makan..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:19 PM delete

@aisya ohh sadisss! nape takde.. meh kita menjual nak..huhuu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:20 PM delete

@Shizan Syafik hehe memang patut borong pon yunk...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:20 PM delete

@Mummy Adriana jenama gardenia gak tapi plastik n rupa lain..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:21 PM delete

@Izzah Azizah oh tidak menarik sama sekali! hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:21 PM delete

@LiNda dah la sedapp..time tu la takde...huh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:22 PM delete

@Chic Na susah gak main pos2 ni...bila sampai dah tarikh luput! haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 3:22 PM delete

@khairul ni borong namanya..hee

Reply
avatar
11/18/2012 4:20 PM delete

banyak jugak ye kat sana takde..pasni kalau nak kena mintak family jijah pos kesana lah jawabnya kan.

Reply
avatar
11/18/2012 4:41 PM delete

tba2 lapar roti pulak -_- . huk!

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
11/18/2012 4:53 PM delete

roti semenanjung jugak best ye hihi

Reply
avatar
11/18/2012 5:08 PM delete

ada je tpi lain rsanya...eca pun sll suh kazen bli bila dy nk blk sbh...hihihi.

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
11/18/2012 5:39 PM delete

wahhh kalo nk bgtau lah shida beli shida pos sygku ^_^

Reply
avatar
Kuazue Mohd
AUTHOR
11/18/2012 5:44 PM delete

nati amik pic kasi kita org tgk plak roti apa ada di sabah yg glamer spt gardenia di semenanjung nie..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:20 PM delete

@Azhafizah Md Nor tu la..harap2 tak mengidam la roti ni...kuikuikui

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:22 PM delete

@najihahfara yelah.... rindu makanan semenanjung! hukhuk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:23 PM delete

@Eca Dwinky Asha tu yg tak berani nak beli tu....hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:24 PM delete

@shidaR baiknya hati shida..taknak la susahkan shida pon..tapi jijah nak suruh pos kurma la..hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 6:26 PM delete

@Kuazue Mohd hahaha ok2.. amik gambar je tapi tak leh beli sebab tahu tak makan punya..heee

Reply
avatar
aiN NaJwa
AUTHOR
11/18/2012 6:56 PM delete

Sy mmg peminat giler Gardenia..^^ Nak2 perisa Vanilla..auuuummmm, roti nyer yang lembut, cream nyer sedap..mmg best larh...hehehe...=)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/18/2012 8:59 PM delete

@aiN NaJwa memang best lah..tapi takde kat sabah..sedihh

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/19/2012 8:22 AM delete

laaa yeke roti gardenia camgini xda kat sabah.. ingat seme tempat ada.. hihi

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
11/19/2012 9:07 AM delete

hahaha..akak kalau pg kl anak2 mmg pesan ni

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/19/2012 9:31 AM delete

smpt ke perabis sblm expired tu....huhuhu...

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
11/19/2012 9:40 AM delete

roti gardenia nih memg best kan

Reply
avatar
11/19/2012 11:44 AM delete

nasib baik roti ni py tarikh xpired tak sampai sebulan kalo tak sure lagi byk roti yg boleh borong bwk ke sabah kan...hoho...butterscotch mmg best

Reply
avatar
Miz Sharmia
AUTHOR
11/19/2012 11:55 AM delete

yup mmg takde kat sana. n nak tau doorgift kawin i masa kat kk tu?? roti gardenia 70sen.. sume hepi dapat! hehe

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
11/19/2012 1:45 PM delete

sana mmg takde ka... adeh lepas ni balik semenanjung sure itu dulu yg diterjahnya :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:28 PM delete

@IntaNBerliaN hehe pelik kan.. kalau jual mahal kat sabah ni pon xpe.. janji ada...hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:29 PM delete

@Mrs Velentine kan... punya la xde kat sini ni..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:30 PM delete

@ayutdah expired pon tak habis lagi ayut! yelah makan 2org jer..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:31 PM delete

@PinkUmmi memang enak di makan begitu saja..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:31 PM delete

@OdahOne OdahOneBizz pandai akak! kalau tak memang berbelen2 bawak balik sabah..haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 8:32 PM delete

@Miz Sharmia wahh seronoknya yunk! macam ni doorgift yg best!

Reply
avatar
aiN NaJwa
AUTHOR
11/19/2012 8:45 PM delete

Xpeeeerrr..nanti Cik Jijah dtg semenanjung, beli la lagiiii...^^ Roti nyer tak kan pupus dek zaman..Hehe..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/19/2012 9:22 PM delete

@aiN NaJwa hikhik betul2.. tunggu balik tahun depan la gamaknya..

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
11/20/2012 12:20 AM delete

mcam masa akk dok langkawi dulu memng susah nk dapat roti ni.... sebuln sekali ja masuk.... tu pun tak sempat dengan kita....siap caj harga lebih lgi...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/20/2012 12:23 PM delete

@Zie langkawi pon xde.. wah pelik...hehe susah jugak yer gardenia ni nak masuk..

Reply
avatar
jaakechik
AUTHOR
11/20/2012 6:14 PM delete

jaa bru tau gardenia xde kat sabah. ooo...mesti org sabah sume tu teringin kan. that why ler mborong sakan.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2012 6:33 AM delete

@jaakechik ia tahu takpe..tu pasal bila balik sabah je ramai borong sakan..hehee

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
11/26/2012 2:16 PM delete

Kalau nak suruh pos cakap la ek..

Ksian orang Sabah :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/26/2012 10:38 PM delete

@Myra Jay alahaii myusahkan pulak rasanya..hehe kalau betul2 teringin baru jijah nak yer..heeeeeeeee

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!