Gardenia Roti Semenanjung... Hahaha

by - 9:00:00 AM




Masa balik semenanjung lalu sempat tau jijah beli roti Gardenia ni...
stok seminggu punya. bahaha~~

memang Delicia lah dengan twiggies la.. paling penting mesti ada Butterscotch tuuu..
my favourite n hubby!!


ini namanya roti semenanjung sebabnya di sabah tiada jual bah...huhuhu 
jenuh cari memang tiada.. yang ada pon roti gardenia tapi lain macam plastiknya... kuikuikui

patutlah masa tunggu flight nak balik Sabah lalu ramai orang sabah beli roti gardenia ni.. memang dorang borong sakan lah.... hahahaha~~


Gardenia enak di makan begitu sajaaaaaaa :p



You May Also Like

59 insan comel komen

  1. psni mglami fenomena bli roti seblom blik..hihi

    ReplyDelete
  2. BESH KAN KAK BUTTERSCOTT TU .. HEHE .. HARI2 AMIK KAT KDAI NI .. HAHA

    ReplyDelete
  3. Jgn lupa expire date dia..

    ReplyDelete
  4. roti gardenia memg sedap...

    ReplyDelete
  5. kak jijah.. kat sabah sarawak mmg takde pun.. sadis kan.. T_T

    ReplyDelete
  6. hritu mbb pun borong roti gardenia bwk blik srwk

    ReplyDelete
  7. hahaha tak tau pulak kat Sabah takde jual gardenia! then roti apa jual kat sana? :)

    ReplyDelete
  8. ouhh.. tak sangka pulak kat sabah takde roti gardenia yg nie. menarik !

    ReplyDelete
  9. la..ye ke. linda baru tau kat sabah xde roti gardenia, gardenia da la sedap. Linda pun suke butterscotch tu :)

    ReplyDelete
  10. btul tu....roti ni memang takder kat sabah.. kat labuan ni pun takder.. tunggu ada kazen2 balik dari semenanjung barula dapat kirim.. saya suka makan roti kurma tu.sedap sangat

    ReplyDelete
  11. serius kat sabah takde gardenia? kalau teringin tu kena la mintak family kat semenanjung poskan agaknya. hihi..

    ReplyDelete
  12. byk nya roti

    jom tgk show off keta .http://gilamodified.blogspot.com/2012/11/selesai-sudah-show-off-harini.html

    ReplyDelete
  13. @Azzah hehe wajib tu..kang makan roti basi jer..haha

    ReplyDelete
  14. @Fendy kan... nikmat tol dapat makan..hehe

    ReplyDelete
  15. @aisya ohh sadisss! nape takde.. meh kita menjual nak..huhuu

    ReplyDelete
  16. @Shizan Syafik hehe memang patut borong pon yunk...

    ReplyDelete
  17. @Mummy Adriana jenama gardenia gak tapi plastik n rupa lain..huhu

    ReplyDelete
  18. @Izzah Azizah oh tidak menarik sama sekali! hahaha

    ReplyDelete
  19. @LiNda dah la sedapp..time tu la takde...huh

    ReplyDelete
  20. @Chic Na susah gak main pos2 ni...bila sampai dah tarikh luput! haha

    ReplyDelete
  21. banyak jugak ye kat sana takde..pasni kalau nak kena mintak family jijah pos kesana lah jawabnya kan.

    ReplyDelete
  22. tba2 lapar roti pulak -_- . huk!

    ReplyDelete
  23. roti semenanjung jugak best ye hihi

    ReplyDelete
  24. ada je tpi lain rsanya...eca pun sll suh kazen bli bila dy nk blk sbh...hihihi.

    ReplyDelete
  25. wahhh kalo nk bgtau lah shida beli shida pos sygku ^_^

    ReplyDelete
  26. nati amik pic kasi kita org tgk plak roti apa ada di sabah yg glamer spt gardenia di semenanjung nie..

    ReplyDelete
  27. @Azhafizah Md Nor tu la..harap2 tak mengidam la roti ni...kuikuikui

    ReplyDelete
  28. @najihahfara yelah.... rindu makanan semenanjung! hukhuk

    ReplyDelete
  29. @Eca Dwinky Asha tu yg tak berani nak beli tu....hehe

    ReplyDelete
  30. @shidaR baiknya hati shida..taknak la susahkan shida pon..tapi jijah nak suruh pos kurma la..hehee

    ReplyDelete
  31. @Kuazue Mohd hahaha ok2.. amik gambar je tapi tak leh beli sebab tahu tak makan punya..heee

    ReplyDelete
  32. Sy mmg peminat giler Gardenia..^^ Nak2 perisa Vanilla..auuuummmm, roti nyer yang lembut, cream nyer sedap..mmg best larh...hehehe...=)

    ReplyDelete
  33. @aiN NaJwa memang best lah..tapi takde kat sabah..sedihh

    ReplyDelete
  34. laaa yeke roti gardenia camgini xda kat sabah.. ingat seme tempat ada.. hihi

    ReplyDelete
  35. hahaha..akak kalau pg kl anak2 mmg pesan ni

    ReplyDelete
  36. smpt ke perabis sblm expired tu....huhuhu...

    ReplyDelete
  37. roti gardenia nih memg best kan

    ReplyDelete
  38. nasib baik roti ni py tarikh xpired tak sampai sebulan kalo tak sure lagi byk roti yg boleh borong bwk ke sabah kan...hoho...butterscotch mmg best

    ReplyDelete
  39. yup mmg takde kat sana. n nak tau doorgift kawin i masa kat kk tu?? roti gardenia 70sen.. sume hepi dapat! hehe

    ReplyDelete
  40. sana mmg takde ka... adeh lepas ni balik semenanjung sure itu dulu yg diterjahnya :)

    ReplyDelete
  41. @IntaNBerliaN hehe pelik kan.. kalau jual mahal kat sabah ni pon xpe.. janji ada...hehe

    ReplyDelete
  42. @Mrs Velentine kan... punya la xde kat sini ni..hehe

    ReplyDelete
  43. @ayutdah expired pon tak habis lagi ayut! yelah makan 2org jer..hehe

    ReplyDelete
  44. @PinkUmmi memang enak di makan begitu saja..hee

    ReplyDelete
  45. @OdahOne OdahOneBizz pandai akak! kalau tak memang berbelen2 bawak balik sabah..haha

    ReplyDelete
  46. @Miz Sharmia wahh seronoknya yunk! macam ni doorgift yg best!

    ReplyDelete
  47. Xpeeeerrr..nanti Cik Jijah dtg semenanjung, beli la lagiiii...^^ Roti nyer tak kan pupus dek zaman..Hehe..

    ReplyDelete
  48. @aiN NaJwa hikhik betul2.. tunggu balik tahun depan la gamaknya..

    ReplyDelete
  49. mcam masa akk dok langkawi dulu memng susah nk dapat roti ni.... sebuln sekali ja masuk.... tu pun tak sempat dengan kita....siap caj harga lebih lgi...

    ReplyDelete
  50. @Zie langkawi pon xde.. wah pelik...hehe susah jugak yer gardenia ni nak masuk..

    ReplyDelete
  51. jaa bru tau gardenia xde kat sabah. ooo...mesti org sabah sume tu teringin kan. that why ler mborong sakan.

    ReplyDelete
  52. @jaakechik ia tahu takpe..tu pasal bila balik sabah je ramai borong sakan..hehee

    ReplyDelete
  53. Kalau nak suruh pos cakap la ek..

    Ksian orang Sabah :D

    ReplyDelete
  54. @Myra Jay alahaii myusahkan pulak rasanya..hehe kalau betul2 teringin baru jijah nak yer..heeeeeeeee

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!