Kenapa Menguap?

by - 9:30:00 AM


Apabila terasa mengantuk, anda pasti akan menguap bukan?

Kenapa agaknya anda menguap?




Ini kerana paru-paru anda kurang mendapat oksigen... Malah ada juga yang menguap kerana badan atau otak terlalu penat dan oksigen tidak cukup untuk menjalankan proses dengan sempurna..

Apa yang menarik sekali ialah menguap juga boleh berjangkit...

Namun keadaan ini masih lagi menjadi tanda tanya....


You May Also Like

22 insan comel komen

  1. sejak dua menjak memang suka sangat menguap..cepat sangat penat

    ReplyDelete
  2. betul tue kalau org sdg menguap masa tue kita tgk..confirm kita pun menguap sekali

    ReplyDelete
  3. betui la aku pantang tgk org nguap otometik mulut aku sama nguap

    ReplyDelete
  4. kdg2 menguap bila boring..:D

    ReplyDelete
  5. aha...menguap bjgkit tu mmg pelik..tp btul.hihihi..org sblh menguap,cbuk kita nk menguap :p

    ReplyDelete
  6. hi dear. baru skrg berkesempatan jenguk sini :) moga sihat2 selalu

    p/s : nora asal ceramah lg cepat menguap hehehe

    ReplyDelete
  7. lebih kurg mcm melatah jugak la kan kak jijah.. hehe

    ReplyDelete
  8. ye lah betul tu. tengok org menguap, sendiri terus rasa nak menguap. huhu..

    ReplyDelete
  9. kan... tak tahu macamner boleh berjangkit...hehe

    ReplyDelete
  10. menguap mmg penyakit berjangkit pun.hahaha XD

    ReplyDelete
  11. wahh baru tahu nice info misi jiejah :)

    ReplyDelete
  12. haaa tu la pasal.. nape ek menguap blh bejangkit.. ni akak yg baca entry ni pun, tiba2 menguap.. hihii

    ReplyDelete
  13. betul2..smpai skang linda pk knape menguap ni blh berjangkit..hehe...selalunye petang2 la asik nk menguap je..

    ReplyDelete
  14. Oooo itu rupanya kenapa kita menguap ek :) nice info dear

    ReplyDelete
  15. hahahaha masih tak tahu punca kenapa boleh berjangkit..

    ReplyDelete
  16. kadang kadang dah tambah oksigen minum air banyak pun still menguap..ubat mengantok adalah tidur..hehe

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!