Kenapa Menguap?

9:30:00 AM 22 Comments A+ a-


Apabila terasa mengantuk, anda pasti akan menguap bukan?

Kenapa agaknya anda menguap?




Ini kerana paru-paru anda kurang mendapat oksigen... Malah ada juga yang menguap kerana badan atau otak terlalu penat dan oksigen tidak cukup untuk menjalankan proses dengan sempurna..

Apa yang menarik sekali ialah menguap juga boleh berjangkit...

Namun keadaan ini masih lagi menjadi tanda tanya....


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

22 insan comel komen

Write insan comel komen
Riena Haiqal
AUTHOR
11/12/2012 4:20 PM delete

sejak dua menjak memang suka sangat menguap..cepat sangat penat

Reply
avatar
11/12/2012 4:22 PM delete

HEHEHE .. PSYCO JE TU KAK ..

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
11/12/2012 4:26 PM delete

betul tue kalau org sdg menguap masa tue kita tgk..confirm kita pun menguap sekali

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/12/2012 4:29 PM delete

betui la aku pantang tgk org nguap otometik mulut aku sama nguap

Reply
avatar
PinkUmmi
AUTHOR
11/12/2012 4:48 PM delete

nice sharing Jijah...

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
11/12/2012 4:52 PM delete

kdg2 menguap bila boring..:D

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/12/2012 4:56 PM delete

aha...menguap bjgkit tu mmg pelik..tp btul.hihihi..org sblh menguap,cbuk kita nk menguap :p

Reply
avatar
11/12/2012 5:36 PM delete

hi dear. baru skrg berkesempatan jenguk sini :) moga sihat2 selalu

p/s : nora asal ceramah lg cepat menguap hehehe

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/12/2012 6:37 PM delete

lebih kurg mcm melatah jugak la kan kak jijah.. hehe

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
11/12/2012 10:08 PM delete

ye lah betul tu. tengok org menguap, sendiri terus rasa nak menguap. huhu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/12/2012 11:04 PM delete

kan... tak tahu macamner boleh berjangkit...hehe

Reply
avatar
11/12/2012 11:13 PM delete

menguap mmg penyakit berjangkit pun.hahaha XD

Reply
avatar
11/13/2012 12:38 PM delete

bab bjgkit tu mmg selalu!

Reply
avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
11/13/2012 4:03 PM delete

KURANG OKSIGEN..OH NO..^_^

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
11/13/2012 7:04 PM delete

wahh baru tahu nice info misi jiejah :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/14/2012 2:00 AM delete

haaa tu la pasal.. nape ek menguap blh bejangkit.. ni akak yg baca entry ni pun, tiba2 menguap.. hihii

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
11/14/2012 9:09 AM delete

betul2..smpai skang linda pk knape menguap ni blh berjangkit..hehe...selalunye petang2 la asik nk menguap je..

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
11/14/2012 9:16 AM delete

Oooo itu rupanya kenapa kita menguap ek :) nice info dear

Reply
avatar
11/14/2012 9:41 AM delete

memang berjangkit...hehee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/14/2012 6:50 PM delete

hahahaha masih tak tahu punca kenapa boleh berjangkit..

Reply
avatar
11/14/2012 11:42 PM delete

kadang kadang dah tambah oksigen minum air banyak pun still menguap..ubat mengantok adalah tidur..hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!