Renew Roadtax di Sabah

3:30:00 PM 37 Comments A+ a-




Kereta sampai je Sabah. roadtax pon nak expired.
roadtax dengan insurans sekali pulak tu..kopakkk den.. hahaha
jijah renew insurans kat bangunan Etiqa Asia City kat Kota Kinabalu tu...

wahh murahnya kadar insurans kat sini RM800 berbanding RM1200 kat semenanjung!! [my PE baru 2tahun]
wakil insurans kata sebab kat sabah takde highway.. ooooo patutlah orang sabah ramai pakai kereta. huhuhu



untuk roadtax pulak harga pon murah juga RM72 berbanding RM90 di semenanjung :)
dan kini roadtax jijah tertulis la perkataan Sabah di pelekat tu... kuikuikuikui




Alhamdulilah settle keduanya tunggu tahun depan pulak..hehehe



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

37 insan comel komen

Write insan comel komen
Jijie
AUTHOR
11/29/2012 9:28 AM delete

murah2 pulak tau

Reply
avatar
Mrs Mikko
AUTHOR
11/29/2012 9:31 AM delete

a ah.. sini tiada highway..
tu la pasal..
tp merasalah susah cari parking kan..
semua pun bebayar pakingnyaa..
hihihi

Reply
avatar
11/29/2012 9:33 AM delete

hihi..murah gak la tu kan..

Reply
avatar
11/29/2012 9:33 AM delete

ada nestum..klik2..hihi.

Reply
avatar
syiela
AUTHOR
11/29/2012 9:59 AM delete

untungnya nak pindah dok sabah juga la camni

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
11/29/2012 10:07 AM delete

kat sabah mmg murah rotex & insurrans..done nestum

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:12 AM delete

@Jijie alaaa tapi barang lain mahal..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:12 AM delete

@Mrs Mikko tu satu yg tensen parking punya la susah giler..geram je rasa!

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:13 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI murah.. boleh save bajet tu.. tq yui :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:13 AM delete

@syiela haha tapi brg makanan mahal kak.. better duk semenanjung diam2 k..hee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:14 AM delete

@Mrs Velentine tq kak! yer memang murah tu pasal ramai pakai kereta...huhuhu

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/29/2012 11:06 AM delete

setel sudah..kopak ttp kopak la jgk gaya yer..hahaha.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 11:14 AM delete

@ayuttakpe setahun sekali kopak... hahaha

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
11/29/2012 11:23 AM delete

uiiii mahal rupanya roadtax kat semenanjung eh

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 11:30 AM delete

@Zie Madini tu la kak.. jijah baru dapat perbezaan harganya ni..hee

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/29/2012 11:30 AM delete

ooo sebab xda highway jd murah yer... best gak, dah leh jimat duit kat c2.. hihi

Reply
avatar
Hazmin
AUTHOR
11/29/2012 11:37 AM delete

Kalau nak bawak blk semenanjung kena tukar blk la roadtax semenanjung ye?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 11:41 AM delete

@IntaNBerliaN kalau setiap tahun renew insurans kat sini jadi murah lah..tp kalau tahun depan jijah balik semenanjung renew kat semenanjung maka harga mahal balik la ikut rate semenanjung..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 11:42 AM delete

@Hazmin kena tunggu roadtax mati.. renew kat semenanjung maka tulis semenanjung balik tapi selagi roadtax tak mati kereta ada kat semenanjung tak payah tukar ape2 pon :)

Reply
avatar
Nor Suhaiza
AUTHOR
11/29/2012 11:54 AM delete

n tu pasl org sabah pkai kete besar2 n mhl...hik3..sbb roadtax murah...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 12:14 PM delete

@Nor Suhaiza yezza! tu jijah setuju.. kalau boleh lagi besar lagi bergaya..emm

Reply
avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
11/29/2012 12:48 PM delete

ohh gtu heee ira pn br tau..

eh jijah dah pindah sabah?banyaknya ira tertinggal ni..hukhuk

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 1:09 PM delete

@Juliet_iRa~" yer syg.. dah sebulan jijah di sabah ni..huhuhu

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
11/29/2012 1:41 PM delete

eh kenapa kaler kuning? cikna punye br tukar bulan 10 aritu tp kaler merah. sabah lain ek?

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/29/2012 5:44 PM delete

penah dgr psl harga kete lg rendah jugak kak jijah kt sbh swak... tp tak sure la plak.. dgr2 mcm tu je org cerita.. huhu

Reply
avatar
Zie
AUTHOR
11/29/2012 8:54 PM delete

tak pa bonus masyuk buln depan hehe.. wah duk sana murah2 kan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:24 PM delete

@Chic Na sabah warna kuning syg..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:25 PM delete

@aisya kat labuan murah kereta..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2012 10:25 PM delete

@Zie bab keperluan mknn rumah mahal la kak..huhu

Reply
avatar
11/29/2012 10:39 PM delete

banyak gak beza tu..beratus! memang jimat sangat kan..untunglah dok sabah takde highway kan..tapi ade hal lain pulak yg mahal juga..so takde beza jugak ye..>.<

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
11/30/2012 4:29 AM delete

salam jijah.
Ok je..alhamdulillah murah.

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
11/30/2012 8:36 AM delete

memang sangat2 murah berbanding kat semenanjung... heheheheh... alhamdulillah dah settle dah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/30/2012 9:30 AM delete

haha.. kat labuan mmg kak jijah.. tp yg bapa sy pernah bgtau, kalau nk beli kereta second hand kt brunei murah.. ramai jgak kwn2 dia yg buat mcm tu..

Reply
avatar
11/30/2012 1:09 PM delete

nak duk sabah jugak lah lepas neh . jimat2 ! haha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/30/2012 7:06 PM delete

@Azhafizah Md Nor takde bezanya jugak sebab banyak benda lain yg lagi mahal..huhuhu

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
12/02/2012 2:32 PM delete

mcm u kena stay sabah lama2 la jieah saving byk kat situ kan ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/03/2012 7:42 PM delete

@shidaR yg tu je saving benda lain mahal woo~

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!