Renew Roadtax di Sabah

by - 3:30:00 PM




Kereta sampai je Sabah. roadtax pon nak expired.
roadtax dengan insurans sekali pulak tu..kopakkk den.. hahaha
jijah renew insurans kat bangunan Etiqa Asia City kat Kota Kinabalu tu...

wahh murahnya kadar insurans kat sini RM800 berbanding RM1200 kat semenanjung!! [my PE baru 2tahun]
wakil insurans kata sebab kat sabah takde highway.. ooooo patutlah orang sabah ramai pakai kereta. huhuhu



untuk roadtax pulak harga pon murah juga RM72 berbanding RM90 di semenanjung :)
dan kini roadtax jijah tertulis la perkataan Sabah di pelekat tu... kuikuikuikui




Alhamdulilah settle keduanya tunggu tahun depan pulak..hehehe



You May Also Like

37 insan comel komen

  1. a ah.. sini tiada highway..
    tu la pasal..
    tp merasalah susah cari parking kan..
    semua pun bebayar pakingnyaa..
    hihihi

    ReplyDelete
  2. untungnya nak pindah dok sabah juga la camni

    ReplyDelete
  3. kat sabah mmg murah rotex & insurrans..done nestum

    ReplyDelete
  4. @Jijie alaaa tapi barang lain mahal..huhuhu

    ReplyDelete
  5. @Mrs Mikko tu satu yg tensen parking punya la susah giler..geram je rasa!

    ReplyDelete
  6. @nuyui a.k.a miss YUI murah.. boleh save bajet tu.. tq yui :)

    ReplyDelete
  7. @syiela haha tapi brg makanan mahal kak.. better duk semenanjung diam2 k..hee

    ReplyDelete
  8. @Mrs Velentine tq kak! yer memang murah tu pasal ramai pakai kereta...huhuhu

    ReplyDelete
  9. setel sudah..kopak ttp kopak la jgk gaya yer..hahaha.. :)

    ReplyDelete
  10. @ayuttakpe setahun sekali kopak... hahaha

    ReplyDelete
  11. uiiii mahal rupanya roadtax kat semenanjung eh

    ReplyDelete
  12. @Zie Madini tu la kak.. jijah baru dapat perbezaan harganya ni..hee

    ReplyDelete
  13. ooo sebab xda highway jd murah yer... best gak, dah leh jimat duit kat c2.. hihi

    ReplyDelete
  14. Kalau nak bawak blk semenanjung kena tukar blk la roadtax semenanjung ye?

    ReplyDelete
  15. @IntaNBerliaN kalau setiap tahun renew insurans kat sini jadi murah lah..tp kalau tahun depan jijah balik semenanjung renew kat semenanjung maka harga mahal balik la ikut rate semenanjung..

    ReplyDelete
  16. @Hazmin kena tunggu roadtax mati.. renew kat semenanjung maka tulis semenanjung balik tapi selagi roadtax tak mati kereta ada kat semenanjung tak payah tukar ape2 pon :)

    ReplyDelete
  17. n tu pasl org sabah pkai kete besar2 n mhl...hik3..sbb roadtax murah...

    ReplyDelete
  18. @Nor Suhaiza yezza! tu jijah setuju.. kalau boleh lagi besar lagi bergaya..emm

    ReplyDelete
  19. ohh gtu heee ira pn br tau..

    eh jijah dah pindah sabah?banyaknya ira tertinggal ni..hukhuk

    ReplyDelete
  20. @Juliet_iRa~" yer syg.. dah sebulan jijah di sabah ni..huhuhu

    ReplyDelete
  21. eh kenapa kaler kuning? cikna punye br tukar bulan 10 aritu tp kaler merah. sabah lain ek?

    ReplyDelete
  22. penah dgr psl harga kete lg rendah jugak kak jijah kt sbh swak... tp tak sure la plak.. dgr2 mcm tu je org cerita.. huhu

    ReplyDelete
  23. tak pa bonus masyuk buln depan hehe.. wah duk sana murah2 kan

    ReplyDelete
  24. @Zie bab keperluan mknn rumah mahal la kak..huhu

    ReplyDelete
  25. banyak gak beza tu..beratus! memang jimat sangat kan..untunglah dok sabah takde highway kan..tapi ade hal lain pulak yg mahal juga..so takde beza jugak ye..>.<

    ReplyDelete
  26. salam jijah.
    Ok je..alhamdulillah murah.

    ReplyDelete
  27. memang sangat2 murah berbanding kat semenanjung... heheheheh... alhamdulillah dah settle dah..

    ReplyDelete
  28. haha.. kat labuan mmg kak jijah.. tp yg bapa sy pernah bgtau, kalau nk beli kereta second hand kt brunei murah.. ramai jgak kwn2 dia yg buat mcm tu..

    ReplyDelete
  29. nak duk sabah jugak lah lepas neh . jimat2 ! haha

    ReplyDelete
  30. @Azhafizah Md Nor takde bezanya jugak sebab banyak benda lain yg lagi mahal..huhuhu

    ReplyDelete
  31. mcm u kena stay sabah lama2 la jieah saving byk kat situ kan ^_^

    ReplyDelete
  32. @shidaR yg tu je saving benda lain mahal woo~

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!