Surat Cinta..Cinta Monyet Kami

by - 8:30:00 AM


Ada suatu masa tu tengah kemas kemas fail tiba-tiba jijah nampak satu fail suami. ada banyak sampul di dalam nya.. wah perasaan ingin tahu membuak buak.. bila jijah buka, banyaknya surat cinta/ kad yang jijah bagi pada suami dulu sejak tahun 2002. tak sangka suami jijah yang tak pandai nak ucapkan kata cinta dulu rupa2 nya bersifat romantik. kuikuikui

masa jijah bercinta dulu takde handset.. surat je penghubung kami.. tu pon bagi kat kawan pass pada suami di kelas sebelah. nak jumpa apa tah lagi even satu sekolah tapi tak pernah nak dating. masing-masing malu kot lebih2 lagi takde pengalaman..hehe

jijah hantar surat.. suami balas.. tapi nak harap dia mula hantar memang tak lah. sampai jijah rasa yang suami jijah ni tak sensitif dan tak menghargai bab-bab camni..tapi meleset sama sekali sebab semua surat yang jijah bagi dia simpan even koyak rabak pon tapi jijah? tak tahu letak mana..huhuhuhu

bila jijah baca balik surat surat ni. Ya Allah kelakarnya aku dulu... macam muka tak malu pon ada..hehehe tapi inilah di katakan kenangan.. yang tak pernah terpadam dek zaman. terima kasih suami kerana mengingatkan kembali nostalgia lama kita....hehehehe



sebahagian surat-surat yang jijah bagi..
bila baca balik senyum sorang-sorang..childish sungguh time tu! hehehe


ni pulak kad yang jijah bagi,
kad raya,kad birthday semuanya dia simpan baik2.. sweet sungguh suami jijah ni :))



nostalgia ni.. masa sekolah femes kad nama ni.
ni jijah bagi suami... 
see dia masih simpan.. terharunyaaaaaa..


yang kat atas ni suami jijah bagi..
masa ni kami tingkatan 4 kot. dia hantar surat sebab masa tu dia sekolah teknik kat perak.
romantik kan kan.... hehehe


now... dia dah jadi suami jijah pon. Alhamdulilah 
jijah bersyukur dapat lalui semua ni.
tetiba rindu sangat moment-moment indah dulu..indahnya perasaan ketika itu... 
Andai dapat ku undurkan putaran duniaaa..... emmm T____T


10 tahun! Alhamdulilah...




You May Also Like

59 insan comel komen

  1. kita baca sambil senyum ni jijah,how sweet both of u..best kan,bila ingat kenangan lama time bercinta..hihi..;)

    ReplyDelete
  2. sweetnye..husband akak pun masih simpan surat2 dr akak...

    ReplyDelete
  3. SWEETNYE KAK JIJAH N HUSBEN .. WOW ..

    ReplyDelete
  4. kngn semua tu kan..oh, tknk mana yunk? brash? lebuh cator? kerian?

    ReplyDelete
  5. romantik gila sapik tu..hahaha.
    cayala dia masih simpan.

    ReplyDelete
  6. aloo..sweet jijah & suami..
    pssst saya pn ada jugak surat2 cmtu..hihi

    ReplyDelete
  7. alahai ~~~ sweet nyer kak jijah ngan husband. surat2 tue buat sye jeles jerr. nak jugak ! hehe

    ReplyDelete
  8. sayang...bestnyer kawin dengan first love gitu :)

    sha tak rasa dah. sebelum kawin bf dah bebelas2 kah kah kah kah kah..

    ReplyDelete
  9. wah tak sangka dia masih simpan lagi surat 2 cinta korang dulu ye.. so sweet.. hehehehehehehe

    ReplyDelete
  10. @nasha best sgt bila ingat kenangan lama.masing2 ketawa..hehe

    ReplyDelete
  11. haha . comel nye, like my brother dulu . dulu mmg tak de phone, surat je yang balas :D

    ReplyDelete
  12. @Mrs Velentine kan.. tu betul2 mhargai kita..hehe

    ReplyDelete
  13. wow...romantiknya, simpan seme tue elok2 jijah..kenangan sgt tue, sentimental value

    ReplyDelete
  14. @Eca Dwinky Asha tu la..tak sangka pulak..angin2 dia simpan surat2 ni..hehe

    ReplyDelete
  15. @Cik Zaniff bila ada surat2 lama ni bila baca sweet kan...

    ReplyDelete
  16. @Izzah Azizah t dah ada bf suruh bf main balas2 surat yer..hehe

    ReplyDelete
  17. @Miss Tasantek takpe sha...sekarang lebih kekal kan.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  18. comelnye kak jijah.. sweet!

    p/s : takde kenangan balas2 surat cinta ni.. mcm seronok je. hehe

    ReplyDelete
  19. so sweet (: tumpang gembira tgk kroang dah bahagia sekarang. hihik.. kalo me, tak reti juga pakai surat2 ni.

    ReplyDelete
  20. @Mrs Lurve betul kak.. sentimental value ni...

    ReplyDelete
  21. @aisya seronok main balas2 surat ni... kenangan boleh baca balik sampai gelak2..hehe

    ReplyDelete
  22. @steffany daph hehe ala balas je ape yg dia tulis..hahaha

    ReplyDelete
  23. serononya..kuat jodoh korang

    ReplyDelete
  24. best yerrr!!!alhamdulillah...sape ckp lelaki tak romantik.cewahhhh!ego je klu dyorg ckp tak romantik..bukti dh ad gitu ;) pjg sungguh surat cinta...gigih menulis time tu ^___^

    ReplyDelete
  25. sweetnye ....may it last till jannah..amiin..=)

    ReplyDelete
  26. so sweet :)
    sentimental value ni.

    ReplyDelete
  27. simpan elok2 ye jijah nanti boleh bagi future anak baca lak...kenangan tu...haha ingat lagi kad nama tu,mcm2 nama glame akak guna.kelakar je bila ingat...

    ReplyDelete
  28. hmm romantiknye...betui2 klu baca balik sure aku rasa diri sungguh poyo ...hahahha

    ReplyDelete
  29. wahh bestnyer..lg best kalo leh baca isinyer..ekekeke...;)

    ReplyDelete
  30. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  31. Wah..simpan lagi ye semua surat cinta tu...=D

    ReplyDelete
  32. Bila baca or teringat kenangan dulu dulu confirm tersenyum sorang2 kan jijah..

    ReplyDelete
  33. sweetnya.. kalau baca balik mesti rasa kelakar kan. hihi..

    ReplyDelete
  34. sonok bce ntry ni yunk..ehm mesti teringat lek kan zaman dolu2 pastu muka merah bile baca surat tu lekkan?? hehe anyway sweetz sgt,,

    ReplyDelete
  35. @ayutgigih ayut! sampai berhelai2 muka surat..hahaha

    ReplyDelete
  36. @eimahahaha tahu xpe...kelakar jer..

    ReplyDelete
  37. nnti boleh citer kat anak cucu..:D

    ReplyDelete
  38. cayalah...still simpan lagi kooo. so sweet. kenangan terindah tu ^_^

    ReplyDelete
  39. @Zie Madini kenangan manis aku dan dia... hehe

    ReplyDelete
  40. sempat gak jijah merasa zaman surat menyurat...zaman skrg mmg bercinta dh tak pakai surat lg kot...tapi, kalau pakai surat ni ada sentimental value...bila baca balik koleksi surat2 tu yg ada mcm nak tergelak...makesure, surat2 selain drpd hubby yg bagi kita dah lupuskan kalo tak naya gak..hoho

    ReplyDelete
  41. a'aa betoi tu jijah... org lelaki ni sbanrnya dia romantik dlm dia.. xtunjuk pun.. sama cam hubby akak gak.. :-)

    ReplyDelete
  42. @OdahOne OdahOneBizz ha betul tu... hanya surat dr hubby je kan kak..hehe

    ReplyDelete
  43. @IntaNBerliaN ttu yg susah nak tahu dia ni syg kita ke tak..hehe

    ReplyDelete
  44. heheee..sama2 baca lg sweet jiejah hehee :) indahkn moment tu :)

    ReplyDelete
  45. @shidaR tu la.. betul2 childish time ni..hehe kelakar

    ReplyDelete
  46. samelah kita..simpan lagi.bile mengemas mesti nak dok belek belek surat cinta..harap harap akan jadi kenyataan nanti..insyaAllah.

    ReplyDelete
  47. @Azhafizah Md Nor InsyaAllah mudah2an jadi kenyataan.. Allah akan berkati..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!