Surat Cinta..Cinta Monyet Kami

8:30:00 AM 59 Comments A+ a-


Ada suatu masa tu tengah kemas kemas fail tiba-tiba jijah nampak satu fail suami. ada banyak sampul di dalam nya.. wah perasaan ingin tahu membuak buak.. bila jijah buka, banyaknya surat cinta/ kad yang jijah bagi pada suami dulu sejak tahun 2002. tak sangka suami jijah yang tak pandai nak ucapkan kata cinta dulu rupa2 nya bersifat romantik. kuikuikui

masa jijah bercinta dulu takde handset.. surat je penghubung kami.. tu pon bagi kat kawan pass pada suami di kelas sebelah. nak jumpa apa tah lagi even satu sekolah tapi tak pernah nak dating. masing-masing malu kot lebih2 lagi takde pengalaman..hehe

jijah hantar surat.. suami balas.. tapi nak harap dia mula hantar memang tak lah. sampai jijah rasa yang suami jijah ni tak sensitif dan tak menghargai bab-bab camni..tapi meleset sama sekali sebab semua surat yang jijah bagi dia simpan even koyak rabak pon tapi jijah? tak tahu letak mana..huhuhuhu

bila jijah baca balik surat surat ni. Ya Allah kelakarnya aku dulu... macam muka tak malu pon ada..hehehe tapi inilah di katakan kenangan.. yang tak pernah terpadam dek zaman. terima kasih suami kerana mengingatkan kembali nostalgia lama kita....hehehehe



sebahagian surat-surat yang jijah bagi..
bila baca balik senyum sorang-sorang..childish sungguh time tu! hehehe


ni pulak kad yang jijah bagi,
kad raya,kad birthday semuanya dia simpan baik2.. sweet sungguh suami jijah ni :))



nostalgia ni.. masa sekolah femes kad nama ni.
ni jijah bagi suami... 
see dia masih simpan.. terharunyaaaaaa..


yang kat atas ni suami jijah bagi..
masa ni kami tingkatan 4 kot. dia hantar surat sebab masa tu dia sekolah teknik kat perak.
romantik kan kan.... hehehe


now... dia dah jadi suami jijah pon. Alhamdulilah 
jijah bersyukur dapat lalui semua ni.
tetiba rindu sangat moment-moment indah dulu..indahnya perasaan ketika itu... 
Andai dapat ku undurkan putaran duniaaa..... emmm T____T


10 tahun! Alhamdulilah...




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

59 insan comel komen

Write insan comel komen
nasha
AUTHOR
11/08/2012 8:35 AM delete

kita baca sambil senyum ni jijah,how sweet both of u..best kan,bila ingat kenangan lama time bercinta..hihi..;)

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
11/08/2012 8:44 AM delete

sweetnye..husband akak pun masih simpan surat2 dr akak...

Reply
avatar
11/08/2012 8:45 AM delete

SWEETNYE KAK JIJAH N HUSBEN .. WOW ..

Reply
avatar
11/08/2012 8:50 AM delete

kngn semua tu kan..oh, tknk mana yunk? brash? lebuh cator? kerian?

Reply
avatar
11/08/2012 8:51 AM delete

romantik gila sapik tu..hahaha.
cayala dia masih simpan.

Reply
avatar
Cik Zaniff
AUTHOR
11/08/2012 9:19 AM delete

aloo..sweet jijah & suami..
pssst saya pn ada jugak surat2 cmtu..hihi

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
11/08/2012 9:24 AM delete

alahai ~~~ sweet nyer kak jijah ngan husband. surat2 tue buat sye jeles jerr. nak jugak ! hehe

Reply
avatar
Miss Tasantek
AUTHOR
11/08/2012 9:33 AM delete

sayang...bestnyer kawin dengan first love gitu :)

sha tak rasa dah. sebelum kawin bf dah bebelas2 kah kah kah kah kah..

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
11/08/2012 9:36 AM delete

wah tak sangka dia masih simpan lagi surat 2 cinta korang dulu ye.. so sweet.. hehehehehehehe

Reply
avatar
Emas Putih
AUTHOR
11/08/2012 9:40 AM delete

wahhh sweetnya hahahaa

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:41 AM delete

@nasha best sgt bila ingat kenangan lama.masing2 ketawa..hehe

Reply
avatar
11/08/2012 9:41 AM delete

haha . comel nye, like my brother dulu . dulu mmg tak de phone, surat je yang balas :D

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:41 AM delete

@Mrs Velentine kan.. tu betul2 mhargai kita..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:42 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI kenangan yg tk boleh di beli..

Reply
avatar
Mrs Lurve
AUTHOR
11/08/2012 9:43 AM delete

wow...romantiknya, simpan seme tue elok2 jijah..kenangan sgt tue, sentimental value

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:43 AM delete

@Eca Dwinky Asha tu la..tak sangka pulak..angin2 dia simpan surat2 ni..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:44 AM delete

@Cik Zaniff bila ada surat2 lama ni bila baca sweet kan...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:45 AM delete

@Izzah Azizah t dah ada bf suruh bf main balas2 surat yer..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 9:46 AM delete

@Miss Tasantek takpe sha...sekarang lebih kekal kan.. InsyaAllah..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/08/2012 9:51 AM delete

comelnye kak jijah.. sweet!

p/s : takde kenangan balas2 surat cinta ni.. mcm seronok je. hehe

Reply
avatar
steffany daph
AUTHOR
11/08/2012 10:04 AM delete

so sweet (: tumpang gembira tgk kroang dah bahagia sekarang. hihik.. kalo me, tak reti juga pakai surat2 ni.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:18 AM delete

@Riena Haiqal hehe memang simpan je kak...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:19 AM delete

@Mrs Lurve betul kak.. sentimental value ni...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:20 AM delete

@aisya seronok main balas2 surat ni... kenangan boleh baca balik sampai gelak2..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:21 AM delete

@steffany daph hehe ala balas je ape yg dia tulis..hahaha

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
11/08/2012 12:39 PM delete

serononya..kuat jodoh korang

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/08/2012 12:39 PM delete

best yerrr!!!alhamdulillah...sape ckp lelaki tak romantik.cewahhhh!ego je klu dyorg ckp tak romantik..bukti dh ad gitu ;) pjg sungguh surat cinta...gigih menulis time tu ^___^

Reply
avatar
nabila azmi
AUTHOR
11/08/2012 1:10 PM delete

sweetnye ....may it last till jannah..amiin..=)

Reply
avatar
Miza Yusof
AUTHOR
11/08/2012 1:20 PM delete

so sweet :)
sentimental value ni.

Reply
avatar
11/08/2012 1:57 PM delete

simpan elok2 ye jijah nanti boleh bagi future anak baca lak...kenangan tu...haha ingat lagi kad nama tu,mcm2 nama glame akak guna.kelakar je bila ingat...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/08/2012 2:22 PM delete

hmm romantiknye...betui2 klu baca balik sure aku rasa diri sungguh poyo ...hahahha

Reply
avatar
11/08/2012 2:50 PM delete

wahh bestnyer..lg best kalo leh baca isinyer..ekekeke...;)

Reply
avatar
11/08/2012 3:05 PM delete

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
MarliaMarble
AUTHOR
11/08/2012 3:50 PM delete

Wah..simpan lagi ye semua surat cinta tu...=D

Reply
avatar
Hazmin
AUTHOR
11/08/2012 6:42 PM delete

Bila baca or teringat kenangan dulu dulu confirm tersenyum sorang2 kan jijah..

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
11/08/2012 8:23 PM delete

sweetnya.. kalau baca balik mesti rasa kelakar kan. hihi..

Reply
avatar
11/08/2012 9:01 PM delete

sonok bce ntry ni yunk..ehm mesti teringat lek kan zaman dolu2 pastu muka merah bile baca surat tu lekkan?? hehe anyway sweetz sgt,,

Reply
avatar
Ayue mohamad
AUTHOR
11/08/2012 10:29 PM delete

romantik bangat dong~

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:54 PM delete

@ayutgigih ayut! sampai berhelai2 muka surat..hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:55 PM delete

@Miza Yusof tu la tu sentimental value :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:56 PM delete

@Aishah Jahirah kan..kad nama ni femes dulu ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:57 PM delete

@eimahahaha tahu xpe...kelakar jer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/08/2012 10:57 PM delete

@Nens Collection amboi2 kak..baca xleh la..hahaha

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
11/09/2012 12:38 AM delete

nnti boleh citer kat anak cucu..:D

Reply
avatar
Zie Madini
AUTHOR
11/09/2012 4:06 PM delete

cayalah...still simpan lagi kooo. so sweet. kenangan terindah tu ^_^

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/09/2012 9:59 PM delete

@Zie Madini kenangan manis aku dan dia... hehe

Reply
avatar
11/10/2012 9:07 AM delete

sempat gak jijah merasa zaman surat menyurat...zaman skrg mmg bercinta dh tak pakai surat lg kot...tapi, kalau pakai surat ni ada sentimental value...bila baca balik koleksi surat2 tu yg ada mcm nak tergelak...makesure, surat2 selain drpd hubby yg bagi kita dah lupuskan kalo tak naya gak..hoho

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/11/2012 10:23 AM delete

a'aa betoi tu jijah... org lelaki ni sbanrnya dia romantik dlm dia.. xtunjuk pun.. sama cam hubby akak gak.. :-)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/12/2012 6:22 PM delete

@OdahOne OdahOneBizz ha betul tu... hanya surat dr hubby je kan kak..hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/12/2012 6:23 PM delete

@IntaNBerliaN ttu yg susah nak tahu dia ni syg kita ke tak..hehe

Reply
avatar
shidaR
AUTHOR
11/13/2012 7:09 PM delete

heheee..sama2 baca lg sweet jiejah hehee :) indahkn moment tu :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/14/2012 7:14 PM delete

@shidaR tu la.. betul2 childish time ni..hehe kelakar

Reply
avatar
11/14/2012 11:45 PM delete

samelah kita..simpan lagi.bile mengemas mesti nak dok belek belek surat cinta..harap harap akan jadi kenyataan nanti..insyaAllah.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/15/2012 1:35 PM delete

@Azhafizah Md Nor InsyaAllah mudah2an jadi kenyataan.. Allah akan berkati..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!