Friday, November 29, 2013

Buaian Untuk Hakimi


Bab berbuai niat awal memang taknak ajar hakimi berbuai sebab senang nak ke mana-mana tapi sebenarnya ia salah satu faktor untuk memudahkan pengasuh jaga sementara pengasuh nak buat kerja rumah.. bila berbuai sekurang-kurangnya tidurnya lena dan senang kita nak buat kerja..

Hakimi time nak tido memang merengek/meragam menangis dulu.. bila di dodoi-dodoi baru dia tido.. takkan lah pengasuh nak buat gitu ye dak...huuu jadi pasrah jelah masukkan hakimi dalam buaian tu.. dari rumah mak kat kampung lagi dah masukkan hakimi dalam buai.. memang lena hakimi tidur!


kalau tak letak tali oren tu.. buainya tinggi sangat! dan kalau tali putus tilam ada kat bawah :)


jadi bila balik sabah ni kena standby dalam rumah ada buaian.. bila susah nak tidur masukkan je dalam buaian. buaian pon jenis manual.. henjut bila perlu.. then biarkan :) dengan guna cek nuffnang lepas beli buai kat City Mall Rm165.. merata cari kat KK last jumpa kat sini.. syukur :)


betapa nyenyaknya anak bujang soleh mama ni.. 


so far hakimi boleh tidur bawah dan tidur dalam buai..dan paling senang bila jalan-jalan minum susu dia terus tido :)



30 comments:

  1. Vee suka sgt tgk Kimi! Dia handsome laahhh!! :D Alolo kiss pipi sat :D

    ReplyDelete
  2. akak ari tu pun tak nak ajar AniqFiras tdo dalam buai..tapi nenek dia sungguh-sungguh nak masukkan dalam buai..tapi budak tdo dalam buai memang lena.cuma jangan ajar guna yg elektrik.

    ReplyDelete
  3. kesian jugak kat pengasuh kalau tak msukkan dlm buai..tp xpelah, tak selalu kot masukkan mikail dlm buai..=)

    ReplyDelete
  4. salam jijah, letak lh tilam dlm buai...so, badan baby x melengkung. lg tambah2 lena tdo. mlm xtido buai pun bb ok sbb rasa sama mcm atas tilam

    ReplyDelete
  5. as salam jijah, letaklh tilam dlm buai..so bdn hakimi xmelengkung... lg tambah2 lena..nnt klu2 nk tdo mlm xyh buai pun xpe dh sbb dh biasa tdo atas tilam...

    ReplyDelete
  6. buaian anak kita sama la jijah...cuma bkn kaler pink... :)

    ReplyDelete
  7. boolatnya cik kimi...saya xmasukkan dalam buai lagi. baru masuk bouncer..

    ReplyDelete
  8. buai ni 1 keperluan jugak..mmg la xnk ajar berbuai tp ada pulak x tido..esok2 nk g kje..keje kena buat kat umh kena wat keja umh juga..
    so far ank sy kat umh pengasuh berbuai, dia buai sndri..he3..tp kat umah tido atas tilam je..buai dah lama x pakai (smpi dia 5 bulan je)..

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.
    guna bila perlu tak salah tp jgn la dienjot kuat kuat kan

    ReplyDelete
  10. senang jaga kimi kan..budak baik :)

    ReplyDelete
  11. @Vee Lea hehe tq vee.. mama kiss kan yer..

    ReplyDelete
  12. @Vee Lea hehe tq vee.. mama kiss kan yer..

    ReplyDelete
  13. @IbuNoey kalau org tua mmg suruh masukkan dlm buai kan kak.

    ReplyDelete
  14. @husna zahidi hakimi lah.. :) mmg xselalu masukkan hakimi dlm buai

    ReplyDelete
  15. @husna zahidi hakimi lah.. :) mmg xselalu masukkan hakimi dlm buai

    ReplyDelete
  16. @norhamidah mohd ghazali malam jijah tak tidokan kimi dalam buai.. siang hari je time nak buat keje :)

    ReplyDelete
  17. @nurul husna kaler lain xde.. so amik je lah kaler pink sbb murah..huhuhu

    ReplyDelete
  18. @Fiqah kalau leh tido dalam bouncer oklah tu fiqah

    ReplyDelete
  19. @Mar Mansor memang buaian satu keperluan kan kak.. kimi pon kdg2 kt umah tidoo atas tilam lebih2 lagi malam

    ReplyDelete
  20. @QasehnyaRania tak henjutt kuat sangat pon..gegar otak nnt..hhehe

    ReplyDelete
  21. Memang ramai.pengasuh yg akan mintak buaian
    ada baby yg tido nyenyak sangat dlm.buaian sampai escape.waktu menyusu
    harap2 kimi.bukan macam tu

    ReplyDelete
  22. Lama dah tak tengok blog jijah. Besar dah kimi. Dija pun tak nak ajar zarof buai susah nk jalan. Jadi tido dalam bouncer. Dia bukan nak tido atas katil dia

    ReplyDelete
  23. @Putri emm wallahualam la tu..tp kalau kat rumah jijah mmg akan bangunkan kimi..

    ReplyDelete
  24. @khadijah mula2 nak beli bouncer tp bila pikir rugi pulak...pakai je buai..

    ReplyDelete
  25. Lena sungguh baby handsome ni tdo. Hehe

    ReplyDelete
  26. @aisya memang lena tidoo dalam buai!

    ReplyDelete
  27. mak sy pon sllu suruh ajar cucu2 nya tdo buai..mcm jijah ckp, nk bg penjaga boleh wat keja n mmg baby tdo lg nyenyak :)

    ReplyDelete
  28. @S. Faezah itu yg jijah pikir.. jadi terpaksa la masukkan kimi dlm buaian

    ReplyDelete
  29. Elok cam tu jijah fleksible kalau sesak2 tak payah nak cari buai bagai dia boleh jugak tido tanpa buai.

    ReplyDelete
  30. @JunAina itu la.. tp kena dodoi2 gak kimi ni.. time mood xok mengamuk sebelum tidoo

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!