Sunday, November 17, 2013

Encik Suami Tak Balik Cuti Ambil Jijah Dan Hakimi


Selasa.. majlis aqiqah, cukur jambul hakimi papa xde... 
Ahad.. papa pun tak dapat balik cuti amik mama n hakimi bawa balik Sabah sebab belayar dari khamis lalu...
sedihnya.. sobsobsob.. :(
nak buat camner tugas dia sebagai anggota tentera laut harus di utamakan... -_-"
kalau korang mesti tak sanggup kan... huuuu~~

belayar seminggu mungkin sampai khamis.
so ingat dapat la balik cuti jumaat ambil jijah dan hakimi untuk bawa balik sabah sebab flight hari ahad.. tapi tak dapat juga sebab sabtu belayar balik... :(

aduh sabar jelaa... kena betul betul sabar dan tabah jadi isteri pelaut ni...
takpelah... redha...
kita kena kuat n tabah yer anak soleh mama zulhakimi zaim.. papa kamu tak macam papa orang lain sentiasa ada di sisi... 
kita senyum je kimi.. mama ada kimi.. kimi ada mama :)

jadi bila encik suami tak dapat balik ni terpaksa jijah, hakimi dan adik ipar balik sendiri..
actually adik ipar ikut sebab nak tolong jaga hakimi sementara jijah nak cari pengasuh.. dan kebetulan cuti sekolah time tu.. 

dan tetibe mak dan ayah jijah offer nak ikut ke sabah sekali..
risau kao parent jijah bila jijah balik bawa anak tanpa orang lelaki buat pertama kali ni...
huhuhu syukur la kan parent jijah ikut dengan bawa barang banyak la.. dengan hakiminya lagi.. Alhamdulillah..


p/s sedia di korbankan kata kan...huhuhuhu


31 comments:

  1. alahai sayunya hati..
    xpe jijah ada hero sorg ag boleh teman..

    ReplyDelete
  2. besar ganjaranya isteri yg sabar ni kan? insya Allah...

    ReplyDelete
  3. Sabar ye jijah..
    Isteri pelaut kena tabah dan berdikari.. Intan pun suami keje laut gak, plg lama 2 bulan tak jumpe..tp bukan selalu la tgk job dia jugak..huhu..

    Ni nak bersalin nnt harap2 suami ada time tu, risau gak dah la anak first ni.

    ReplyDelete
  4. akak dh pernah rasa mcm ni jijah.waktu nk bw Ali blk kk utk first time..hubby akak x ambl.tp parents akak ikut.lepas tu..tiap bln akak ulang alik kk-perak berdua je dgn baby.x de masalah pun.ramai yg akan menolong.cuma nanti jijah pastikan kimi isap sumthing or minum susu masa flight tengah naik dan turun.bila flight dh stabil..normally baby akan tido

    ReplyDelete
  5. akak dh pernah rasa mcm ni jijah.waktu nk bw Ali blk kk utk first time..hubby akak x ambl.tp parents akak ikut.lepas tu..tiap bln akak ulang alik kk-perak berdua je dgn baby.x de masalah pun.ramai yg akan menolong.cuma nanti jijah pastikan kimi isap sumthing or minum susu masa flight tengah naik dan turun.bila flight dh stabil..normally baby akan tido

    ReplyDelete
  6. tak pa la nk buat macam mana kan :)

    ReplyDelete
  7. sabar je la ye :)

    p/s isi tabung nuff :)

    ReplyDelete
  8. @- AZIE - emm hero kecik lagi.. kuat meragam..huhuhu

    ReplyDelete
  9. @Putri ok kak.. tq nasihat.. t jijah buat :)

    ReplyDelete
  10. @Cik Itah@RRP tengah berhabis sabar ni..hehehe :)

    ReplyDelete
  11. wuu.
    sabar ea sis.
    nak buat camne, tagline sedia berkorban tu applicable untuk partner navy skali. huhu.

    ReplyDelete
  12. besarnya pengorbanan isteri macam jijah nie..tabik la!

    ReplyDelete
  13. tape jijah..jijah kan kuat..ape yang berlaku pun ada hikmahnya.husband jijah tak dapat ikut tapi family dapat balik bersama kan..best kan :)

    ReplyDelete
  14. kuatnye jijah ni..akak bila dengar encik suami nak pergi kursus minggu depan selama sebulan,dah jadi cam cacing kepanasan tau..tak rela.:(

    ReplyDelete
  15. jijah & kimi mmg org2 yg tabah :)
    syukur parent jijah ikut skali kan.. takde la risau sgt jaga anak sensorang.. :)

    ReplyDelete
  16. kalau sy mmg tak sanggup lah kot kak jijah.. huhu..

    p/s : hakimi, jaga mama elok2 ye.. ;)

    ReplyDelete
  17. @Ked Lee memang pon.. sedia di korbankan..

    ReplyDelete
  18. @Azhafizah Md Nor Alhamdulillah untung dapat mak ayah yg sanggup pegi..

    ReplyDelete
  19. @IbuNoey hehehe nak buat camner kak.. kerja dia camtu..

    ReplyDelete
  20. @Ira yelah.. mula2 kan macam kekok je..

    ReplyDelete
  21. @aisya dah situasi akak camni aisya.. terima dengan redha..

    ReplyDelete
  22. mestilah parent kita risau jijah.... betapa sayangnya mereka dekat kita, walaupun kita dah kawen tapi sikap ambik berat dorang, xpernah kurang.. dorang ttp risau kan kita.. kiranya macam dorg rasa kita ni masih tanggungjawab dorang... tu la akak selalu tegaskan dekat blog kita kene hargai parent selagi mereka ada...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!