Good Bye Semenanjung! Hai Hai Sabah!

8:30:00 AM 24 Comments A+ a-


Setelah hampir 5bulan balik semenanjung cuti bersalin.. 5bulan kaoo~ 5bulan tu! muahahaha :p
dah nak habis cuti bersalin 3bulan..
hari ni flight balik Sabah jam 12pm nanti

Ya Allah sedihnya nak tinggalkan makayah dan semua yang ada di sini!
mak la yang jaga jijah masa pantang..mak la buat apa je untuk anak dan cucunya.. 
serius akan merindui mak! rindu masakan mak! 
rindu ayah yang selalu bawa jijah dan hakimi pergi checkup! 
rindu mak dan ayah mertua yang tak putus-putus datang jenguk jijah dan hakimi kat rumah mak!
rindu kat abang dan keluarga serta adik ipar yang suka main-main dengan hakimi! 
seriuss akan merindui semua nanti!!

tapi..di sebabkan suami tak dapat balik ambil jijah dan hakimi kerana belayar maka mak dan ayah offer untuk pergi sabah sama.. yela barang banyak, orang lelaki pula takde, suami belayar, rumah tah apa khabar.. roadtax insurans My PE mati.. mane tak risau makayah tu..dan adik ipar pon ikut sama ke sabah selama cuti sekolah ni untuk jaga hakimi sementara jijah nak cari pengasuh.. syukur!

emm duduk sabah nanti jijah kena uruskan semua.. bersediakah jijah nak menghadapi hari-hari mendatang nanti berdua bersama hakimi?
bagaimana nak pikul tanggungjawab seorang ibu seorang diri bila suami tiada belayar??
risaunya ya Allah! harap dua minggu sebelum mula bekerja ni jijah boleh lakukan semuanya.. 

moga Allah permudahkan Amin..



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

24 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah
AUTHOR
11/24/2013 9:35 AM delete

InshaAllah jijah oke.saya pun handle sendiri je.suami asyik outstation.

Reply
avatar
Mrs Sweet
AUTHOR
11/24/2013 10:42 AM delete

In Shaa Allah dipermudahkanNya.. take care ye :-)

Reply
avatar
Qashmere
AUTHOR
11/24/2013 1:43 PM delete

good luck jijah di tempat yang baru...hehehe mesti best!

Reply
avatar
11/24/2013 1:58 PM delete

mudah mudahan dipermudahkan segala urusan jijah oleh Allah SWT.Doa moga moga semuanya baik baik je..have a safely journey and enjoy it with family :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/24/2013 10:17 PM delete

semoga dipermudahkan semuanya buat kak jijah dan hakimi yang comel.. :)

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
11/25/2013 9:06 AM delete

eh eh akak da balik sabah la :)

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
11/25/2013 10:27 AM delete

sayu je akak dgr bila berdua dgn kimi nti...tp insyaAllah jijah boleh..kuatkan mental dan fizikal. Jgn lemah smgt dan putus asa...one day kimi akan tahu yg mama dia seorang ibu yg hebat.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/25/2013 1:16 PM delete

in shaa Allah dik
u can do it
semangat sikit k :-)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
11/25/2013 1:36 PM delete

sedihkan nk tgglkan semenanjung

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
11/26/2013 2:09 PM delete

Jijah, ingat husna tak? follow blog husna yer :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/27/2013 1:20 AM delete

@nurul husna xde link.. tak tau nak follow camner..huu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/27/2013 1:20 AM delete

@nurul husna xde link.. tak tau nak follow camner..huu

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
11/27/2013 8:34 AM delete

http://permatahusna.blogspot.com/

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/28/2013 7:45 PM delete

Moga dipermudahkn dear..insya Allah boleh...u can do it!! Hihihi. :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/29/2013 12:17 AM delete

InsyaAllah.. jijah kuat!! pasti boleh..

Reply
avatar
Sukma Haron
AUTHOR
11/30/2013 10:16 PM delete

semoga semuanya selamat....sabah di mana yea?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 5:33 PM delete

@nurul husna ok husna.. xde button follow pon..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 5:33 PM delete

@-meeSUPERGIRL- hehee syok cuti lelama ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 5:33 PM delete

@ayut hahaha ayut pon sama nanti..kuikuikui

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 5:34 PM delete

@Sukma Haron sabah jijah duduk kat telipok..

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
12/03/2013 6:07 PM delete

Insyaallah Jijah... Hakimikan hero dia akan jadi penguat semangat jijah tau...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/04/2013 10:07 AM delete

@JunAina tu la kak.. hakimi la penguat semangat jijah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!