Sunday, November 24, 2013

Good Bye Semenanjung! Hai Hai Sabah!


Setelah hampir 5bulan balik semenanjung cuti bersalin.. 5bulan kaoo~ 5bulan tu! muahahaha :p
dah nak habis cuti bersalin 3bulan..
hari ni flight balik Sabah jam 12pm nanti

Ya Allah sedihnya nak tinggalkan makayah dan semua yang ada di sini!
mak la yang jaga jijah masa pantang..mak la buat apa je untuk anak dan cucunya.. 
serius akan merindui mak! rindu masakan mak! 
rindu ayah yang selalu bawa jijah dan hakimi pergi checkup! 
rindu mak dan ayah mertua yang tak putus-putus datang jenguk jijah dan hakimi kat rumah mak!
rindu kat abang dan keluarga serta adik ipar yang suka main-main dengan hakimi! 
seriuss akan merindui semua nanti!!

tapi..di sebabkan suami tak dapat balik ambil jijah dan hakimi kerana belayar maka mak dan ayah offer untuk pergi sabah sama.. yela barang banyak, orang lelaki pula takde, suami belayar, rumah tah apa khabar.. roadtax insurans My PE mati.. mane tak risau makayah tu..dan adik ipar pon ikut sama ke sabah selama cuti sekolah ni untuk jaga hakimi sementara jijah nak cari pengasuh.. syukur!

emm duduk sabah nanti jijah kena uruskan semua.. bersediakah jijah nak menghadapi hari-hari mendatang nanti berdua bersama hakimi?
bagaimana nak pikul tanggungjawab seorang ibu seorang diri bila suami tiada belayar??
risaunya ya Allah! harap dua minggu sebelum mula bekerja ni jijah boleh lakukan semuanya.. 

moga Allah permudahkan Amin..



24 comments:

  1. InshaAllah jijah oke.saya pun handle sendiri je.suami asyik outstation.

    ReplyDelete
  2. In Shaa Allah dipermudahkanNya.. take care ye :-)

    ReplyDelete
  3. good luck jijah di tempat yang baru...hehehe mesti best!

    ReplyDelete
  4. mudah mudahan dipermudahkan segala urusan jijah oleh Allah SWT.Doa moga moga semuanya baik baik je..have a safely journey and enjoy it with family :)

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan semuanya buat kak jijah dan hakimi yang comel.. :)

    ReplyDelete
  6. eh eh akak da balik sabah la :)

    ReplyDelete
  7. sayu je akak dgr bila berdua dgn kimi nti...tp insyaAllah jijah boleh..kuatkan mental dan fizikal. Jgn lemah smgt dan putus asa...one day kimi akan tahu yg mama dia seorang ibu yg hebat.

    ReplyDelete
  8. in shaa Allah dik
    u can do it
    semangat sikit k :-)

    ReplyDelete
  9. sedihkan nk tgglkan semenanjung

    ReplyDelete
  10. Jijah, ingat husna tak? follow blog husna yer :)

    ReplyDelete
  11. @nurul husna xde link.. tak tau nak follow camner..huu

    ReplyDelete
  12. @nurul husna xde link.. tak tau nak follow camner..huu

    ReplyDelete
  13. http://permatahusna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Moga dipermudahkn dear..insya Allah boleh...u can do it!! Hihihi. :)

    ReplyDelete
  15. InsyaAllah.. jijah kuat!! pasti boleh..

    ReplyDelete
  16. semoga semuanya selamat....sabah di mana yea?

    ReplyDelete
  17. @nurul husna ok husna.. xde button follow pon..

    ReplyDelete
  18. @ayut hahaha ayut pon sama nanti..kuikuikui

    ReplyDelete
  19. @Sukma Haron sabah jijah duduk kat telipok..

    ReplyDelete
  20. Insyaallah Jijah... Hakimikan hero dia akan jadi penguat semangat jijah tau...

    ReplyDelete
  21. @JunAina tu la kak.. hakimi la penguat semangat jijah

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!