Friday, November 22, 2013

Majlis Cukur Jambul, Aqiqah Dan Berendoi Zulhakimi Zaim


Alhamdulillah selesai sudah Majlis Cukur Jambul, Aqiqah dan Berendoi Anakanda Zulhakimi Zaim pada Hari Selasa 19 Nov lalu di rumah mertua :)

pelamin yang gorjes ni dari butik Anggun Bridal.. 
fb Carolina Lynn Lopiter Angele di sponsor oleh keluarga mertua.. 
Alhamdulilah rezeki anakanda hakimi..


majlis di mulakan jam 3petang untuk pihak perempuan seperti marhaban, cukur rambut dan berendoi. 


hakimi berbaju kemeja kotak-kotak kuning seronok je duduk dalam buai ni.. 




very good boy hakimi walaupon tak tidur tapi tak meragam malah muka macam pelik je time gunting rambut. wakaka :P



time ni berendoikan hakimi.. nyanyi2..


kumpulan marhaban perempuan..

majlis selepas isyak untuk pihak lelaki orang masjid.. 



di sebabkan suami tak balik cuti maka abg kandung dan ayah jijah ambil alih untuk mengendong hakimi mengelilingi orang masjid..


anak mama hakimi yang sangat comel! lena tidur~



hot mama! okehh perasaan sudaa~~

Alhamdulillah sepanjang majlis ni hakimi sangat beri kerjasama.. tak merengek.. senang nak bawa mengelilingi orang marhaban untuk cukur jambul.



Terlaksana sudah aqiqah hakimi 2ekor kambing serta bercukur rambut..
Doa dan harapan mama agar Zulhakimi Zaim mama dan papa ni membesar jadi anak soleh, taat ALLAH, ikut RASUL, patuh mama dan papa, turut perintah agama, jadi anak yang bijak lagi cerdik dan moga berjaya dunia dan akhirat.. mama sayang hakimi hingga ke jannah! Amin..





21 comments:

  1. Cantiknya pelamin <3 + baby Kimi sgt handsome la! Seriousss. Kasi kiss kiss kat pipi dia satt :D

    ReplyDelete
  2. Cantiklahh background.... sesuai untuk posing 2 ...hehehe

    ReplyDelete
  3. tengok jijah buat kenduri ni aty Ms lak cm syahdu... ooo seronoknya ada anak ^^

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah semua berjalan dengan baik..meriah majlisnye.pelamin u cantik! hakimi comel! Mama nye gojes!! moga hakimi membesar dengan sihat dan menjadi anak soleh..aminn

    ReplyDelete
  5. baik kimi tak meragam.. semoga membesar dengan baik dan jadi anak yang soleh pada mama dan papa :)

    ReplyDelete
  6. aamiin
    lega kan bila dh selesai.
    en suami mesti sedey kan sbb tak dpt join

    ReplyDelete
  7. alhmdllh...cntik tmpt hakimi tido tu.hehe..comel je die..hehe

    ReplyDelete
  8. pelamin CANTIK, hakimi COMEL, mama KURUSnyaaa

    ReplyDelete
  9. kimi ni makin lama makin ensem lah!!! geramnyaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah selesai dah majlis kan..Bagus hakimi tak meragam..

    p/s jijah sblm nih akak suh jijah semak pemenang teka teki blog akak..mgkin jijah tak perasan kot...jijah slh seorg pemenang..nti bce entry akak nih ye http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2013/11/pemenang-teka-teki-1.html

    ReplyDelete
  11. sgt bekerjasama dak ensem ni...bagusss..hehe...

    ReplyDelete
  12. Meriahnya majlis dia..seronok tgk..akak dulu xde kesempatan nk wat cm ni pd Qisya..dh plan..tp allah atur mcm lain..pasrahla..seronok tgk pic hakimi dgn hot mama nie hehehe

    ReplyDelete
  13. comel betul hakimi... salam jumaat kak..

    ReplyDelete
  14. woww..grand sungguh pelamin buaian kimi..kalah pengantin dah ni jijah..hihihihi

    ReplyDelete
  15. cantiknya pelamin hakimi.. hehe..

    p.s: kak jijah, yg berendoi tu mcm mana sebenarnya? tak paham part yg tu.. hehe

    ReplyDelete
  16. Comelnyeee...Hakimi mmg good boy :-)

    ReplyDelete
  17. @aisya berendoi tu baby naik buai pastu org marhaban akan nyanyikan lagu berendoi..

    ReplyDelete
  18. @aisya berendoi tu baby naik buai pastu org marhaban akan nyanyikan lagu berendoi..

    ReplyDelete
  19. Tu dia... selesai sudah sunat muakkad utk kimi.alhamdulillah.moga hakimi jd ank yg baik dunia akhirat ye.amin

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!