Tuesday, June 3, 2014

Tiba Masa Untuk Transfer Semenanjung


Berbagai ujian.. dugaan jijah semasa tinggal di sabah ni.. dah la jauh dari keluarga.. jauh pula dari suami. hidup berdua dengan anakanda tercinta..menguruskan anak dan berdikari sendiri.. 

2014 ni saja jijah di beri ujian dengan kesihatan kurang baik di mana jijah kena appendik dan operate. terpaksa balik kampung berehat.. sekembali dari cuti sakit dua bulan di semenanjung jijah dah pikir masak-masak untuk transfer ke semenanjung kembali..

setahun 8bulan sudah jijah kerja di sabah :) seronok sangat tinggal sini.. tapi itulah jauh...sakit susah takde sape nak tolong.. 




ya.. mesti akan cakap macam mane dengan suami jijah?? dulu beriya2 nak duduk sabah ikut suami. sekarang balik ke keluarga pula... 
inshaaAllah lepas jijah transfer semenanjung dia akan draft semenanjung juga. lagipon dia duk sabah pon dah 5tahun. tiba masa untuk balik juga.

biar jijah balik semenanjung dulu sebab encik suami akan uruskan kontena untuk bawa barang-barang rumah macam perabot, peti ais dll.. tapi bila dia transfer semenanjung pun bukan dapat tinggal sama2.. jijah dan suami akan menjadi PJJ balik.. alaa takpe la kan.. jijah sudah biasa tu jauh2... lagipon dia tentera laut mesti akan berpindah randah.. jadi better jijah balik kampung :) kami kan satu kampung.. hihihi

semoga Allah permudahkan urusan proses transfer tu. dan transfer secepat yang boleh. Amin...



p/s: minit mesyuarat kkm bulan 6.. kalau cepat bulan 8.. paling lewat bulan 10 atau 1.. mudah2 transfer secepat yang boleh..Amin ya rob!


24 comments:

  1. Amin.. moga dipermudahkan untuk JIjah berukar ke semenanjung..

    ReplyDelete
  2. semuga dipermudahkan.... senang duk dekat ngan family...

    ReplyDelete
  3. moga semua dipermudahkan ya jijah..

    ReplyDelete
  4. semoga jijah cepat2 dapt transfer..kita dah rasa pe yg jijah rasa,duk jauh dgn fmly n suami memng seksa..tp kita xde choice slain hadap je life mcm ni..=(

    ReplyDelete
  5. semoga jijah dapat transfer cepat naa...

    eyza pun dah lebih 10 kali isi borang tukar tapi BPSM bagi alasan tak ada pengganti di tempat bertugas sekarang hihi....

    ReplyDelete
  6. semoga segala urusan family jijah dipermudahkan oleh Allah..dah dok semenanjung senang sikit ape² hal ada family kalau husband pergi belayar kan.

    ReplyDelete
  7. Yup kita doakan semoga dipermudahkan..Yelah kan, susah bila jauh dari keluarga..Kalau dekat dengan family ok jer kalau suami takde kan..

    ReplyDelete
  8. bestnya...dpt blik kampung

    ReplyDelete
  9. in shaa Allah smga dipemudahkan buat jijah aamiin

    ReplyDelete
  10. semoga semuanya dipermudahkan yer jijah. dugaan di perantauan.

    ReplyDelete
  11. mudah2an... tp klu cekgu cekgi jgn harap nk dpt tukar klu br 2 thn berkhidmat gitu ... tp aku doakan jijah dipermudahkan ... risau jg bila dpt tau ari tu sakit sorg2 ...

    tq jijah comey brooch tu

    ReplyDelete
  12. Berkahwen kalau duduk jauh jauh mmg payah tapi nak buat macamanakan Jijah...dah takdir menentukan sabar ajelah...

    ReplyDelete
  13. dah isi borang tuko ke jijah?

    ReplyDelete
  14. @eima nurse senang nak transfer kak tapi kena lebih 1tahun keje la.. da sampai yer brooch..

    ReplyDelete
  15. @Aneez Jaafar ya yunk..dah anta borang transfer pon

    ReplyDelete
  16. semoga urusannya dipermudahkan dan dipercepatkan kak jijah..:)

    ReplyDelete
  17. Aamiin semoga lertukaran jijah dipermudahkan

    ReplyDelete
  18. semoga semuanya dipermudahkan.. sian tgk jijah urus kimi sorg diri dgn jijah pun tak sihat sgt lps bedah kan.. bkn blh buat keje berat2..

    ReplyDelete
  19. Aamiin ya Allah. Seronok baca cinta akak dengan suami akak. Bahagia je walau tinggal berjauhan demi anak bangsa dan negara. Saya bangga jadi anak malysia kerana punya insan seperti akak dan suami akak :D

    ReplyDelete
  20. Mga Allah permudahkan segalanya,In shaa Allah :) Ameen

    ReplyDelete
  21. moga dipermudahkan urusan... Allah tahu yg terbaik...

    ReplyDelete
  22. terima kasih semua yg mendoakan :)

    ReplyDelete
  23. Amin...moga plihn itu adlh tbaik bt korg bdua tua...

    ReplyDelete
  24. Aminn jiejah apa pn yg jiejah bt mudah mudahan smua bjln dgn lncar k :)

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!